TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Maserati MC20 får Sonus faber-anlæg

12 højttalere og 695 watt skal overdøve 630 hk.

forfatter
Publiceret 14/09/2020 - 19:48

En af fordelene ved at vælge en luksusbil er muligheden for at krydse et topfedt anlæg af. Som man kan gøre med Burmester i Mercedes-Benz og Porsche, og Bowers & Wilkins i Volvo og BMW.

Så er højttaler-enheder og forstærkere hentet fra øverste hylde og nænsomt tilpasset til interiøret i bilen. Ligesom Sonus faber har gjort i Maserati MC20.

(Foto: Maserati)

Den råstærke tosæder med den nye Nettuno V6’er på 630 hk bagi skal tage bilen fra 0 til 100 km/t på under tre sekunder, og den stopper ikke, før den når 325 km/t. Mens man lytter til Verdi eller Vasco Rossi, formoder jeg, på anlægget fra Sonus faber.

Anlægget, som er specielt tilpasset til MC20, er tunet af Paolo Tezzon, der er chefingeniør hos Sonus faber, og skal have samme lydsignatur som Sonus fabers højttalere til hjemmebrug. Bl.a. skal fase og amplitude mellem diskant- og mellemtone-enheder være optimeret for at give anlægget den klang, som Sonus faber er kendt for.

(Foto: Maserati)

Lydanlægget har i alt fem diskant-enheder, der hver drives af hver sin 45 watt klasse D-forstærker, fem mellemtone-enheder med 60 watt hver og to bas-enheder, også med 60 watt hver. En heftig DSP sørger for balance i regnskabet, og der skulle være kraftreserver nok til at spille rimelig højt.

Hvilket nok også er nødvendigt for at overdøve Maserati’ens 3 liters V6’er med dobbelt turbo, især i Corsa køre-mode med 7500 omdrejninger i minuttet.

En helelektrisk version kommer senere i 2021, siger Maserati, med omtrent samme ydelse som benzinversionen og en estimeret rækkevidde på 370 km.

m7 m6 m5 m4
<
>
(Foto: Maserati)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth sikrer dækkene Der findes en app til det: Hold øje med dæktrykket på cyklen digitalt.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend