Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

JAC e-JS4 lanceres i Norden

Billig elbil med op til 589 kilometers rækkevidde.

Skrevet af / 07/02/2023 - 09:03
JAC e-JS4 lanceres i Norden

Det er ikke længe siden, at vi kunne berette, at kinesiske JAC skulle importeres til Danmark, Norge og Sverige. JAC har bygget biler siden 1964 og var en pioner inden for produktion af elektriske biler allerede i 90’erne. De nye elbiler importeres til Skandinavien af RSA, som også står for importen til Estland, Letland og Litauen.

Denne uge lancerede RSA den mellemstore crossover, JAC e-JS4. Modellen lander i Skandinavien allerede i marts, og prisen bliver i den fornuftige ende og med en ret omfattende udstyrspakke.

Pris og levering

Startprisen på JAC e-JS4 er 360.000 kroner. Den er dermed kun en smule billigere end for eksempel den billigste udgave af Tesla Model Y, som for nylig blev faldt over 20 procent i pris. Det betyder, at det nye bilmærke kan få en lidt hård start.

Bilen får, hvad RSA kalder en Nordic Edition udstyrspakke. Det betyder LED-kørelys og -forlygter om dagen, 360-graders kamera med baksensor, panoramaglassoltag, tonede ruder fra b-stolpen, varmepumpe og naturligvis opvarmede forsæder, vegansk læderinteriør, DAB+-radio, 10,25″ touchskærm med Apple Carplay og Android Auto.

589 km rækkevidde

Foto: RSA

“Vi forventer at få de første biler til Danmark i starten af 2023. Vi er allerede godt i gang med at opbygge et solidt forhandlernetværk for JAC og afsøger samtidig det danske marked for nye, potentielle forhandlere. I ægte RSA-ånd satser vi som importør på at have et komplet import- og forhandlernetværk med forhandlere i så mange byer i Danmark som muligt og med et stort reservedelslager og stærk teknisk supper. Vi tror, at kunder ønsker lokal tryghed og tilstedeværelse, når man køber bil,” siger Country Manager i RSA Danmark, Steffen Vilstrup i en pressemeddelelse.

JAC e-JS4 er en mellemstor familie-SUV på 4,41 cm med forhjulstræk, 110 kW elektromotor, fem sæder, 450 liter bagagevolumen, mellem 433 og 589 kilometers rækkevidde etter WLTP-standarden (kombineret/urban) – og den har en batteripakke på 65,7 kW med understøttelse for 3-faseladning.

JAC-e-JS4-interior-6 e-JS4-18.jpg (article_large) 15352438
<
>

JAC har planer for lancering af flere JAC-modeller udover e-JS4. Den ene er e-JS1, en lille femdørs bil, som omtrent er på størrelse med en Fiat 500 Electric, og den anden er en større familiebil, nemlig hatchback’en e-J7 Pro, som er på størrelse med Tesla Model 3 og Polestar 2.

Årets bedste elbiler 2022-2023

Sådan vælger du den rigtige elbil

En elbil er det rette valg for de allerfleste, som skal udskifte bilen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top