TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Hyundais store el-SUV Ioniq 7 bekræftet til 2024

Familiefokuseret bil med tre sæderækker – og en rækkevidde på over 600 km?

Hvor Hyundai Ioniq 5 konkurrerer i mellemstørrelses-SUV-segmentet sammen med biler som Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq iV og Ford Mustang Mach-E, bliver Ioniq 7 større. Tænk snarere Tesla Model X. Ioniq 7 får da også tre sæderækker med op til syv pladser i alt.

Ioniq 7 er bygget på Hyundai og Kias skalérbare E-GMP-platform, og i firehjulstrækudgaven sidder der to motorer med i alt 313 hk (230 kW). Det sagde Hyundai under en præsentation, der egentlig handlede om lanceringen af Ioniq 5 i USA.

IONIQ 5 bliver Hyundais første elbil under nyt mærke IONIQ bliver et dedikeret undermærke for elbiler, og den første bliver den kompakte SUV IONIQ 5.

Opladning og rækkevidde

Ligesom Ioniq 5 vil bilen kunne hurtigoplades med op til 800 volt. 5’eren kan oplades fra 10 til 80 procent på kun 17 minutter, og vi forventer det samme for Ioniq 7, som har en tilsvarende batteripakke. Men hvor den mere kompakte SUV tilbydes med 58 eller 73 kWh batteri, kan man vælge op til 100 kWh, når man bestiller Ioniq 7.

Ioniq 5 giver en rækkevidde på op til 500 km med 73 KWh, og der er derfor grund til at forvente, at den kommende storebror kan køre længere end 600 km med den største batteripakke.

Meget plads indvendig

Hvis Hyundai har maksimeret den indvendige plads på samme måde som i Ioniq 5, kan vi forvente god benplads, i hvert fald for de fem forreste sæder, mens det er tvivlsomt, om de bagerste sæder har fået lige så meget opmærksomhed. Men bedre plads end i en forbrændingsbil af samme størrelse er næsten garanteret.

Hvis resten af interiøret bliver noget lig Ioniq 5, betyder det også, at forsæderne kan lægges helt bagover i soveposition, mens bagsæderækkerne kan justeres nogle centimeter frem og tilbage for at optimere benpladsen i forhold til bagagen.

Hyundais fremstilling av Ioniq-serien. Fra venstre: Ioniq 6, 7 og 5.

Infotainment-system og lyd

Ioniq 5 har et 12,3 tommers digitalt instrumentpanel, der glider sømløst sammen med infotainment-skærmen i midten. Og sidespejlene kan erstattes af videokameraer og skærme, og indstilles, så man helt undgår blinde pletter. Vi forventer intet mindre i den større model.

Vi regner også med, at Bose-anlægget i Ioniq 5 videreføres i Ioniq 7. Måske får det endda et par ekstra højttalere?

Hyundai Ioniq 7: Lancering

Den officielle bekræftelse af Hyundai Ioniq 7 forventes at komme i slutningen af 2023, mens lanceringen bliver i begyndelsen af 2024.

Men inden da skal sedanen Ioniq 6 lanceres i 2022.

Kilde: Carscoops

(Artikelbillede: Illustration fra YouTube-kanalen MIN)

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.