Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

GM satser på batteridrift

General Motors har planer om over 20 elbiler, og Cadillac Lyriq bliver blandt de første.

Skrevet af / 06/03/2020 - 19:00
GM satser på batteridrift

Man tænker måske ikke på store amerikanske biler som særlig miljøvenlige, men General Motors tænker anderledes. De satser på en ny elbilplatform, der vises frem med koncernens flagskib, Cadillac Lyriq. En stor elektrisk SUV, der først blev vist som rendering i 2019, og som GM planlægger at starte produktion af i 2021.

Den bygger på den nye BEV3-platform, som GM vil bruge i kommende elbiler, og batterikapaciteten kan skaleres fra 50 til 200 kWh med fra seks til 12 batterimoduler, hvilket gør platformen velegnet til elbiler i forskellige størrelser.

(Foto: General Motors)

Den store el-SUV skal egentlig debutere i april og bliver den første af 22 nye elbilmodeller, som GM har planer om at lancere inden 2023. Platformen vil også være at finde i GM’s andre mærker – Buick, Chevrolet og GMC – ligesom den skal anvendes i GM’s selvkørende Cruise Origin, som de vil starte produktion af i slutningen af 2021.

Med 200 kWh og 400 volt batterier skulle batterikapaciteten holde til en rækkevidde på 640 km, og Cadillac Lyriq er selvfølgelig firehjulstrukket med en 180 kW elektromotor foran og en 250 kW motor bagi, der tilsammen svarer til 450 hk.

(Foto: General Motors)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Xpeng afslører el-SUV for folket

Her er der plads nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så meget bedre er den nye Porsche Taycan?

ID. Buzz - endelig med firehjulstræk

Familiebil med alt hvad man behøver

Fremtidens elbil ifølge BMW

0
Lyd & Billede
Scroll to Top