Search
Generic filters

Ford vil bruge VW’s understel til elbiler

Ford indgår omfattende samarbejde med Volkswagen og vil lave deres første elbil på VW’s MEB-platform i 2023. Desuden får vi elektriske udgaver af Transit og F-150.

Efter en længere covid-19-dvale er det blevet tid til at fyre op under flere brancher igen. Ikke mindst bilindustrien.

To af de virksomheder, der har mærket tilbagegangen under coronavirus’ hærgen, er Ford og Volkswagen. Nu starter de to et globalt samarbejde for at blive mere konkurrencedygtige i dårlige såvel som gode tider.

Læs også: 20 seje stereoanlæg på fire hjul

“I lyset af covid-19-pandemien og dens indvirkning på verdensøkonomien er det vigtigere end nogensinde at etablere modstandsdygtige alliancer mellem stærke virksomheder,” siger koncernchef i Volkswagen Group Herbert Diess i en pressemeddelelse. “Dette samarbejde vil effektivt reducere vores udviklingsomkostninger, give bredere global distribution af elektriske og kommercielle køretøjer, og forbedre begge virksomheders position.”

Alliancen drejer sig hovedsagelig om typiske firmabiler og erhvervskøretøjer, og de to firmaer vil låne hinandens distributionsnet for at øge deres udbredelse.

Volkswagens modulbaserede MEB-platform skal danne grundlag for kommende elektriske Ford-modeller. (Grafik: VW)

Samarbejder om smart bilteknologi

De to virksomheder vil samarbejde om selvkørselsteknologi og anden højteknologisk indmad. Til netop selvkørsel er de landet på teknologi fra Argo AI, som begge virksomheder har ejerinteresser i.

Med investeringerne fra Ford og Volkswagen får Argo AI’s platform nu “den største geografiske udbredelse blandt autonome kørselsteknologier til dato”, ifølge pressemeddelelsen.

Vi venter stadig i spænding på den elektrificerede hippiecontainer fra Volkswagen, ID. Buzz. (Foto: VW)

Ford-bil på VW’s MEB-platform

Volkswagens modulbaserede MEB-platform er designet til at maksimere den indvendige plads i bilerne og skal danne grundlag for alle fremtidige elbiler fra VW. Inklusive ID.3, der er lille som en Golf udvendig, men stor som en Passat indvendig. Nu står det altså klart, at Ford også vil begynde at lave elbiler på VW’s MEB-arkitektur.

Det starter i 2023, og Ford håber på at kunne levere 600.000 elektriske køretøjer baseret på MEB-platformen allerede samme år. Derudover skal bilen udvikles af Ford selv.

Den elektriske Ford F-150 er endnu ikke blevet afsløret, men er blevet observeret på åben vej. (Foto: Skærmskud fra YouTube-video fra CarWow)

Elektrisk Transit og F-150

Vi bider også mærke i, at Ford bekræfter helelektriske versioner af varevognen Transit og verdens bedst sælgende pickup-model, F-150. De ligger uden for samarbejdet med VW og er ikke bygget på MEB-platformen. Vi må vente lidt, for den planlagte lancering af begge er først i 2023.

Hvad rækkevidden for de nye elbiler bliver, og hvilken slags underholdningssystem og lydanlæg de får, må vi også vente og se.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.