Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Femte generation af Mini bliver helelektrisk

Den næste elektriske Mini vil stadig være lille, men får et større batteri.

Skrevet af / 25/03/2022 - 14:47
Femte generation af Mini bliver helelektrisk

Den camouflerede Mini på billederne er femte generation af Mini, der her ses ved sneføretest i Arjeplog i det nordlige Sverige. Det er på en måde også den første generation i en ny serie af batterielektriske Mini-udgaver, og tredørsudgaven på billederne kommer allerede i 2023.

Læs også Verdens sjoveste elbil? En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?

Den erstatter den nuværende Mini Cooper SE, der med en anslået rækkevidde på 225-234 km ligger i den lave ende, hvad rækkevidde angår.

P90453009 lowRes
Mini Cooper Electric 2023. (Foto: Mini)

Den nye version får en større batteripakke – efter sigende i størrelsesordenen 60 kWh, hvilket kan give en rækkevidde på op til 400 km – og bliver sandsynligvis udstyret med 5. generation af BMW’s elektromotor.

Om tredørsversionen får firehjulstræk, er endnu usikkert. Men det får Mini Countryman garanteret, som er Mini’en til børnefamilier, der har brug for mere plads. Tredørsudgaven ser – heldigvis – ikke ud til at vokse noget særligt i størrelsen, selv om den virker gigantisk ved siden af Alec Issigonis originale Mini.

P90453030 highRes scaled 1
Fem generationer af Mini. (Foto: Mini)

Ifølge Car Magazine skal nogle af de kommende batterielektriske Mini’er bygges i Kina, og de mener også, at BMW har planer om at genoplive Paceman som en kompakt firedørs elbil med firehjulstræk.

Det sker næppe før i 2024, og den vil i så fald blive en af meget få minibiler (ikke at forveksle med Mini-biler) med firehjulstræk.

Indtil videre er der ingen rygter om en cabriolet-udgave af næste generation af Mini. Det betyder i så fald, at Fiat 500 Electric er den eneste batterielektriske cabriolet på markedet et stykke tid endnu.

P90455283 highRes scaled 1 P90455259 lowRes
<
>
Den kommende Mini ved sneføretest i Arjeplog. (Foto: Mini)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi har set Xiaomis elbil

Apple Car er skrottet

NIO vil stabilisere elnettet

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

0
Scroll to Top