TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Femte generation af Mini bliver helelektrisk

Den næste elektriske Mini vil stadig være lille, men får et større batteri.

forfatter
Publiceret 25/03/2022 - 14:47

Den camouflerede Mini på billederne er femte generation af Mini, der her ses ved sneføretest i Arjeplog i det nordlige Sverige. Det er på en måde også den første generation i en ny serie af batterielektriske Mini-udgaver, og tredørsudgaven på billederne kommer allerede i 2023.

Læs også Verdens sjoveste elbil? En elektrisk udgave af den fikse Mini Cooper S, med lydanlæg fra Harman Kardon – what's not to like?
Mini Cooper SE spread (foto Lasse Svendsen)

Den erstatter den nuværende Mini Cooper SE, der med en anslået rækkevidde på 225-234 km ligger i den lave ende, hvad rækkevidde angår.

P90453009 lowRes
Mini Cooper Electric 2023. (Foto: Mini)

Den nye version får en større batteripakke – efter sigende i størrelsesordenen 60 kWh, hvilket kan give en rækkevidde på op til 400 km – og bliver sandsynligvis udstyret med 5. generation af BMW’s elektromotor.

Om tredørsversionen får firehjulstræk, er endnu usikkert. Men det får Mini Countryman garanteret, som er Mini’en til børnefamilier, der har brug for mere plads. Tredørsudgaven ser – heldigvis – ikke ud til at vokse noget særligt i størrelsen, selv om den virker gigantisk ved siden af Alec Issigonis originale Mini.

P90453030 highRes scaled 1
Fem generationer af Mini. (Foto: Mini)

Ifølge Car Magazine skal nogle af de kommende batterielektriske Mini’er bygges i Kina, og de mener også, at BMW har planer om at genoplive Paceman som en kompakt firedørs elbil med firehjulstræk.

Det sker næppe før i 2024, og den vil i så fald blive en af meget få minibiler (ikke at forveksle med Mini-biler) med firehjulstræk.

Indtil videre er der ingen rygter om en cabriolet-udgave af næste generation af Mini. Det betyder i så fald, at Fiat 500 Electric er den eneste batterielektriske cabriolet på markedet et stykke tid endnu.

P90455283 highRes scaled 1 P90455259 lowRes
<
>
Den kommende Mini ved sneføretest i Arjeplog. (Foto: Mini)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny generation af Harley-elcykel får Google Cloud De nye modeller gemmer næsten alle nyheder på indersiden.
Bliver Fisker Ronin den el-sportsvogn vi venter på? Project Ronin kan nå op til 900 km rækkevidde.
Det er nu du skal købe Tesla Model Y Hvis du bestiller en Model Y nu, behøver du ikke længere at frygte overvægt. Bagagen er også bedre sikret.
Mere miljøvenlig Polestar 2 Polestar opdaterer Polestar 2 og reducerer klima-aftrykket.
Verdens smarteste elcykel i to nye udgaver Elcyklernes svar på Tesla er klar med to spritnye modeller.
Porsches perfekte kompromis Pris og ydelse gør GTS til Porsches måske bedste Taycan-udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend