Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Easee Charge Lite ladeboks

Den nye ladeboks kan styres med Bluetooth.

Skrevet af / 25/08/2023 - 11:43
Easee Charge Lite ladeboks

Den norske virksomhed Easee blev på rekordtid Europas største producent af ladestandere til elbiler. Men efter at den svenske elsikkerhedsmyndighed bad om dokumentation for, hvordan jordfejlsbeskyttelsen i ladestationerne fungerede, er det gået langsomt fremad for Easee.

Den svenske elsikkerhedsmyndighed mente, at ladeboksene skulle have en ekstern fejlstrømsafbryder af type A, og at Easees indbyggede fejlstrømsbeskyttelse ikke var tilstrækkelig til godkendelse.

Efter en del tovtrækkeri mellem Easee og den svenske elsikkerhedsmyndighed blev Easees ladebokse til sidst forbudt at sælge – men ikke at bruge. Det førte til afskedigelser og i sidste ende til, at den administrerende direktør og en af grundlæggerne, Jonas Helmikstøl, sagde op.

Siden da har Easee arbejdet på en ny ladeboks, der opfylder alle regler, også dem fra den svenske elsikkerhedsmyndighed, og den nye Charge Lite-ladeboks er allerede i handlen.

– “Vi har modtaget ordrer på over 4.000 opladere i Norge, Sverige, Danmark og Holland. Det er meget glædeligt, at det sker på de markeder, hvor vi har haft det sværest i de seneste måneder,” siger Easees salgsdirektør Stefan Dekker i en pressemeddelelse.

Charge Lite er nu lanceret i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Belgien og Østrig.

(Foto: Easee)

Charge Lite ligner den samme ladeboks, som tusindvis af husstande allerede har, men den er det første produkt i Easees nye produktsortiment. Det består også af Charge Core med en højere opladningshastighed og en MID-certificeret oplader kaldet Charge Max til fælles faciliteter.

Charge Lite har en maksimal ladeeffekt på 11 kW på tre faser og 7,4 kW på én fase fra et 230 V/32 A trefaset system, mens Charge Core er en kraftigere hjemmelader med en maksimal ladeeffekt på 22 kW. Den kræver 400 V TN-net (et system til beskyttelse mod fejlstrøm) og 32 A på tre faser.

Bluetooth

Opladeren til almindelige husholdninger, Charge Lite, får også Bluetooth-styring, så du kan starte og stoppe opladningen og låse ladekablet op uden at være forbundet til internettet.

Den kommer også med en funktion kaldet OCPP, som betyder, at du kan styre opladeren fra en tredjepart uden at være afhængig af Easees cloud-tjeneste.

De nye opladere har stadig Easees integrerede jordfejlsbeskyttelse, men overensstemmelseserklæringen er godkendt i henhold til den relevante standard.

Easee siger i pressemeddelelsen, at det stadig er helt sikkert at bruge de eksisterende Home- og Charge-opladere, og at der ikke er forbud mod brug i noget land.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Scroll to Top