TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Det nye Folkevognsrugbrød kommer den 9. marts

Volkswagen vil snart officielt løfte sløret for deres el-minibus ID.Buzz, som rigtig mange har ventet på.

forfatter
Publiceret 14/01/2022 - 15:44

Det er nogle år siden, vi første gang så 3D-grafikken for den minibus, der skal videreføre arven fra Volkswagens gamle hippiecontainer. Og lige siden vi så de første billeder, har vi ønsket os en!

Nu er lanceringsdatoen endelig klar, og den er sat til den 9. marts. Her regner vi med, at det én gang for alle vil stå klart, hvad den kommer til at koste, hvilken slags batteripakker den får, og andre specifikationer.

Volkswagens CEO, Herbert Diess, afslører på sin Twitter-konto, at VW ID.Buzz vil blive præsenteret den 9. marts.

Premium-minibus

Vi forventer, at ID.Buzz – eller hvad den nu rent faktisk kommer til at hedde – ikke vil stå tilbage for premium-minibussen VW Caravelle. Både når det gælder komfort, plads og udstyr. Der vil også være plads til et ordentligt lydanlæg, så vi håber, at Volkswagen hiver noget særligt op af hatten her.

Hvor premium prisen så bliver, er stadig uvist, men vi forventer forskellige prisniveauer og ydelses- og udstyrspakker.

Selve bilen bliver 4,7 meter lang, hvilket egentlig er ret kompakt. Til sammenligning er Caravelle 4,9 meter lang, mens crossover-SUV’erne ID.4 og ID.5 begge måler 4,6 meter. Det betyder, at ID.Buzz burde kunne være i de fleste garager, forudsat at porten er stor nok til de over 1,9 meter i højden. Buzz er også ca. 10 cm bredere end de nævnte SUV’er, i alt 1,976 meter.

Se en teaser for ID.Buzz her:

111 kWh og 600 km rækkevidde

ID.Buzz bliver ifølge rygterne den første bil på MEB-platformen med et større batteri end 77 kWh. Faktisk skal den største batteripakke være på hele 111 kWh, hvilket vil give en rækkevidde på op til 600 km (WLTP). Den vil også kunne fås med firehjulstræk.

Bagagerummet bliver efter sigende på 600 liter, ud over en stor frunk på 200 liter. Så der burde være plads nok til diverse eskapader!

VW ID Buzz interior 989x557 1 VW ID Buzz hvit2 scaled 1 989x557 1
<
>
Spionbilleder fra tyske Auto Motor und Sport afslører et helt almindeligt rat. Og et ret ordinært udseende, når man fjerner konceptbilens sprælske farver. (Foto: Stefan Baldauf)

Spionbilleder af ID.Buzz

Spionbilleder fra tyske Auto Motor und Sport viser, at det nye Folkevognsrugbrød har et ordinært rat i modsætning til konceptmodellens “pilotrat”, der forsvinder ind i instrumentbrættet. ID.Buzz skal nemlig være klar til total selvkørsel, men det bliver garanteret ikke lige med det første.

Billederne viser også, at bilen, der ser ret frisk og frejdig ud i gul og sølv på konceptbillederne, også kan se ret ordinær ud i hvid eller sort.

Læs også Mangler noget power Volkswagen ID.4 er en fin bil at køre, men uden mulighed for opgraderet bilstereo føler man sig aldrig som konge af vejen.

Vi rapporterer fra lanceringen

Vi lover at rapportere om alle detaljer angående Volkswagen ID.Buzz (eller bliver det mon ID.6?), så snart vi får dem den 9. marts.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ariya indfrier på langt det meste Nu, hvor Ariya endelig er kommet, kan Nissan sende Leaf på pension. For mange vil det her være den allerfornuftigste bil.
Endelig en større elbil fra Citroën Citroën ë-C4 X bliver længere og får bedre plads samt opdateret infotainment-system.
Det bedste Volvo-køb Hvis man kan klare sig med forhjulstræk, kan denne version af Volvo XC40 være lige til højrebenet.
Mest plads og stadig god komfort Mercedes-Benz EQV er MPV’en til dig, der har brug for plads til hele familien og masser af bagage. Der er dog en grund til, at vi ikke helt klapper i vores små hænder.
Se billeder og data på Hyundai Ioniq 6 Ekstremt lav luftmodstand giver længere rækkevidde.
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend