Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

De sidste tests af Volkswagen ID.7 er næsten færdige

Blot dage inden premieren frigives nye oplysninger om den eldrevne flagskibsmodel i ID.-familien.

Skrevet af / 09/04/2023 - 16:26
De sidste tests af Volkswagen ID.7 er næsten færdige

Den nye ID-7 lanceres i den øvre mellemklasse i Europa, Kina og Nordamerika. Modellen er designet til langdistancekørsel, og lanceringen er planlagt til sidst i ​​2023. Men elbilen bliver officielt præsenteret allerede om to uger, og nu frigiver Volkswagen mere information om kørsel, chassis og komfort.

Volkswagen ID.7 prøvekøres i Spanien (Foto: Volkswagen)

Lige nu kan den camouflerede version ses på de snoede bjergveje omkring Alicante i Spanien, hvor de sidste testkørsler er i gang. Kai Grünitz, ansvarlig for udvikling i Volkswagens ledelsesteam, forklarer:

Med ID.7 har vi udnyttet MEB-platformens potentiale endnu mere. Vi har også brugt en ny, mere kraftfuld og effektiv elmotor. Derudover har vi forbedret styrekvaliteten af ​​chassiset, og derved kunnet øge kørekomforten yderligere. Kombinationen af ​​et enestående drivsystem, komfortabelt chassis og lang rækkevidde gør ID.7 til den perfekte bil til lange ture.

Nyudviklet elmotor

Dette er den første model, der bruger MEB (Modular Electric Drive) platformen, som har et mere effektivt eldrift. Ifølge Volkswagen er det den mest kraftfulde og momentstærke elmotor i en ID.-model til dato. Frem for alt er den optimeret til effektivt energiforbrug. Rækkevidden vurderes til at være op til 700 km (WLTP) og ladekapaciteten op til 200 kW, afhængigt af batteriet. Selskabet mener derfor, at modellen vil være velegnet til erhvervskunder og folk, der kører lange distancer.

Volkswagen ID.7 Volkswagen ID.7 Volkswagen ID.7
<
>
Automatisk sædeklima og massagefunktion. Volkswagen ID.7 (Foto: Volkswagen)

Nyt adaptivt chassis

Modellen har endvidere forbedret den adaptive chassisstyring DCC (ekstraudstyr) og køredynamikstyringen til lange ture. Med det store udvalg i køretilstande kan du vælge alt mellem komfort og sportslighed. Et nyudviklet progressivt styretøj skal give præcise køreegenskaber og maksimal stabilitet. Det er netop disse egenskaber, der nu testes i Spanien.

Automatisk sædeklima og massagefunktion. Volkswagen ID.7 (Foto: Volkswagen)

Ny instrumentering

Førersædet har fået et helt nyt design og størrelsen på de klassiske instrumenter er reduceret betragteligt. Centralt for displayet og betjeningskonceptet er et 15-tommer infotainment-display. Alle nødvendige oplysninger og advarsler vises bag rattet i ID’ens cockpit. Derudover vises vigtig information i et Head-up-Display (HUD) med augmented reality.

Pris og tilgængelighed

Den 17. april har Volkswagen ID.7 premiere rundt omkring i de større byer, heriblandt Stockholm. Volkswagen har til gengæld ikke oplyst nogle priser endnu.

 

Læs også:

CES 2023: Volkswagen løfter sløret for den nye ID.7

ID.7 er tyskernes første fuldt elektriske sedan baseret på MEB-platformen.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top