Nyhed

Crescent ELMA har ABS-bremser

Sikker opbremsning med avanceret bremseteknologi.

Crescent Elma New

Crescent Elma New

I dag tænker man ikke over det, men engang var opbremsning forbundet med større fare end nu til dags. Pludselige opbremsninger kunne føre til tab af vejgreb og styring med fatal ulykker til følge.

Det ændrede sig i 1978, da Mercedes-Benz lancerede blokeringsfri bremser på S-Klassen – Anti-Lock Braking System, eller bare ABS – som i dag er standardudstyr på alle biler.

Men ikke på cykler. Ikke så vidt vi ved. Jo, det findes på motorcykler, men Crescent er blandt de første med ABS-bremser på en elcykel.

(Foto: Crescent)

Crescent ELMA er en opgraderet version af producentens tidligere elcykel, med motordrift på pedaler og integrerede ABS-bremser.

Ifølge undersøgelser sker mere end 50 procent af alle cykelulykker under opbremsning, men med ABS-bremser mindskes risikoen for ulykker, ifølge Crescent.

“Vi ser en generel efterspørgsel efter bedre sikkerhed for cyklister. At udstyre flere modeller i forskellige prisklasser med blokeringsfri ABS-bremser er et af flere tiltag, vi laver for at gøre det trygt og sikkert at vælge en elcykel,” siger Johanna Smedberg, der er ansvarlig for produktudvikling hos Crescents fabrik i Varberg i Sverige.

Læs også Vanmoof lancerer lynhurtig elcykel Men så hurtigt må du slet ikke køre på en elcykel!

Cyklen har også Crescents Koppla Light, hvor man har overblik over batteri- og ladestatus, og batteriet er udstyret med tyverisikring.

Nedenfor kan du se video om ABS-bremserne på Crescent ELMA:

 

Les videre
Exit mobile version