TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

BMW’s hidtil sejeste

Testmodel med modificeret karosseri og unik drivlinje.

forfatter
Publiceret 19/08/2022 - 08:55

Man kan være nysgerrig på, hvordan en BMW i4 M50 med fire elmotorer mon opfører sig. Måske finder vi ud af det en dag, men sandsynligvis ikke i den nærmeste fremtid. For denne stærkt modificerede i4 M50 findes foreløbig kun i ét eksemplar.

Den unikke bil er testbil for ny teknologi, og den skal nu testes på vejene efter en længere udviklingsfase med forskellige test.

Ser man lidt nærmere på billedet, kan man se, at til sammenligning med en normal BMW i4 M50 er hjulkasserne vokset i bredden, sandsynligvis for at give plads til en avanceret drivlinje med mildest talt opgraderet chassisteknologi.

For- og bagakslen er modificeret for køredynamik, mere som en BMW M end en M50, og dæmperopsætningen er taget fra M3 og M4.

Hvor en M50 har to elmotorer, én til for- og én til bagaksel, har denne fire elmotorer – én til hvert hjul, som styres af en enhed, der giver bilen unikt firehjulstræk. En slags xDrive ultra, om man vil, hvor styringsenheden giver bilen trinløs og lynhurtig kraftfordeling via en lamelkobling og differentialer til de fire drivhjul.

Kraftoverførslen er baseret på wattpedalens position, forhjulenes styrevinkel, hjulenes rotationshastighed, længde- og sideacceleration og flere andre parametre, der ikke er angivet.

Det bør kun tage millisekunder at fordele kræfterne og drejningsmomentet til elmotorerne. BMW mener, at det elektriske styretøj er langt hurtigere og mere dynamisk end konventionelle drivsystemer.

De har ikke kun lavet denne model for sjov, det er formentlig det første bud på en kommende generation af elektriske M-biler.

Læs testen af BMW i4 M50 her:

BMW i4 M50

Køremaskine for de køreglade

BMW i4 M50 er et vellykket kompromis mellem sportsvogn og familiebil.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede