Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

BMW iX M60 får 619 hk og 1100 Nm

Bowers & Wilkins-anlæg, laserlys og luftaffjedring er standard.

Skrevet af / 05/01/2022 - 13:31
BMW iX M60 får 619 hk og 1100 Nm

Hvis du ikke synes, at BMW iX M50 er “M” nok, hvad så med den her? Den ser måske ikke så speciel ud sammenlignet med M50, men BMW iX M60 er et monster i forklædning.

Bilen, der kommer til sommer, har diskrete ændringer udvendig med det klassiske M-logo bagpå, på siderne og endda på bremsekaliprene. Men det er i bunden, man finder de vigtigste opgraderinger.

(Foto: BMW)

Luftaffjedring med niveauregulering er standardudstyr, ligesom på M50. Det samme gælder en anti-roll bar på bagakslen og to elmotorer med højere effekt. Den bagerste yder 360 kW eller 486 hk, den forreste 190 kW eller 258 hk, for en maksimal ydelse på 619 hk.

Som om det ikke var nok, er det samlede drejningsmoment 1100 Nm, når Launch Control er aktiveret, hvilket gør, at den store bil klarer 0-100 km/t på 3,8 sekunder. Tophastigheden er, som det er almindeligt for de fleste hurtige tyske biler, begrænset til 250 km/t.

(Foto: BMW)

Men hvad så med rækkevidden, hører jeg dig spørge? Den er slet ikke værst. 566 km er ikke så ringe endda, idet bilen har det samme batteri på 111,5 kWh, som sidder i iX xDrive50.

Forbruget er opgivet til 21,6 kWh pr. 100 km ved blandet kørsel, og med en ladekapacitet på 200 kW skal man kunne lade fra 10 til 80 procent på 35 minutter. Ti minutters hurtigopladning skulle give en rækkeviddeforøgelse på 150 km.

(Foto: BMW)

Den er ikke alene vanvittig hurtig; den er også veludstyret som udgangspunkt. Bowers & Wilkins-anlægget Diamond Surround Sound System er standard – og noget af det bedste, man kan finde i en bil.

Læs også Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).

Den kommer også med BMW Live Cockpit Professional og BMW Natural Interaction, der giver stemme- og gestikstyring. BMW Laser Light, Comfort Access og sædeventilation foran er ligeledes en del af den righoldige udstyrsliste.

(Foto: BMW)

iX M60 kan desuden leveres med 22 tommers fælge i Titanium Bronze-design.

BMW fortæller, at forhandlerne vil begynde at tage imod bestillinger i løbet af januar, og de første biler leveres allerede til juni i år. Danske priser kender vi endnu ikke.

(Foto: BMW)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

0
Scroll to Top