TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

BMW iX Flow

Eller hvad med en 31'' 8K-skærm på bagsædet?

forfatter
Publiceret 06/01/2022 - 08:26

Den kan ikke bestilles rigtigt endnu, men BMW viser, hvordan de tænker, at en bil kan udstyres med elektronisk blæk – E Ink – så den kan skifte farve. Med en specialudviklet overfladebelægning og elektronisk blæk kan man få overfladen til at skifte farve fra hvid til sort, med nuancer af grå. Gerne i et foretrukket mønster – se blot videoen herunder.

E Ink har eksisteret længe i tablets og bruges bl.a. af Remarkable. De, der bruger tablets, ved, at batteritiden er næsten uendelig, og det skyldes, at E Ink kun bruger strøm, når indholdet på skærmen ændrer sig.

Her forestiller BMW sig, at de små mikrokapsler på overfladen, som indeholder hvide og sorte pigmenter, kan bruges til at øge rækkevidden. En hvid overflade reflekterer sollys og reducerer behovet for at have klimaanlægget på fuldt blus, mens en sort overflade absorberer varme og mindsker behovet for at skrue op for varmen i kabinen.

Bilen kan så ændre farven efter vejret, og man kan naturligvis også lave det mønster, man selv synes er fedt, vil vi tro. Det vil vække en vis opsigt i trafikken at blive overhalet af en BMW, som skifter farve.

BMW forestiller sig, at mikrokapslerne i fremtiden kan bruge pigmenter med farver, ikke bare sorte og hvide pigmenter, og så kan man måske skifte fra blåt til rødt eller veksle mellem favoritfarverne.

BMW Theatre Screen

Men længe før du kan bestille en BMW med E Ink, kan du formentlig få en 31 tommers skærm i loftet til bagsædepassagererne. De kalder det Theatre Screen, og det er en 8K-skærm i 32:9-format, som sammen med Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound-anlæg skal give en biografoplevelse ud over det sædvanlige.

Foreløbig siger BMW, at de planlægger at integrere Amazon Fire TV, så man kan streame indhold over 5G-nettet, men Theatre Screen-systemet – som bliver lanceret i nær fremtid – vil garanteret få flere udbydere end Amazon.

Læs også Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Verdens hurtigste budbil? Tager dine e-handelspakker fra 0 til 100 km/t på to sekunder.
Førsteklasses komfortekspres BMW iX xDrive40 er et lækkert sted at være på både lange og korte ture (opdateret med rækkevidde ved sommerkørsel).
Tjek hvor meget bagage du kan have i din elbil Nogle elbiler kan ikke trække en trailer, andre kan ikke tage taglast. Her kan du se, hvilke der kan hvad. Og hvor meget.
Fransk flirt Lidt luksus har aldrig skadet nogen, mener franske DS Automobiles. De har fuldstændig ret.
Nu ved vi hvordan Polestar 5 skal se ud Der er gode grunde til at tro, at den kommende Polestar 5 vil se sådan ud.
Lækker og elektrisk med god rækkevidde Peugeot e-408 bliver en stor crossover med god rækkevidde.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend