Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Avinox er en elmotor til cykler fra droneeksperten DJI

Med udsigt til flyveforbud i USA har den kinesiske droneproducent DJI kastet sig over mere jordnære transportmidler.

Skrevet af / 03/07/2024 - 16:30
Avinox er en elmotor til cykler fra droneeksperten DJI

DJI kender vi som en storproducent af hobbydroner. Firmaet har en global markedsandel på 70 procent – og hele 80 procent i USA. Men måske er det på vej til at ændre sig.

I hvert fald står kinesiske Da Jiang Innovations (som bogstaverne DJI er en forkortelse af) bag et nyt motorsystem til elcykler, kaldet Avinox. Det skriver teknologimediet Engadget.

Selve mortoren vejer blot 2,5 kg. Og totalvægten inklusiv batteri er 5,4 kg. Og den skulle levere op til 105 Nm (850 W) trækkraft. Der er fire motorprogrammer, kaldet Auto, Eco, Trail og Turbo. Og så en ekstra Boost-mode til de helt slemme bakker.

Det hele styres fra en OLED-touchskærm på styret – og Bluetoothforbindelse ned til motor- og gearsystemet for at undgå besværlige kabler.

Intet salg til private

Hvis du synes, at det lyder som noget, du gerne vil bruge til at modernisere jernhesten derhjemme, er svaret desværre, at Avinox-motoren kun vil blive solgt til cykelproducenter. Og ikke til private.

Den første producent af elcykler, der ventes at sende en model på markedet med DJI Avinox, hedder Amflow. Det er ikke et mærke, vi har testet, end sige hørt om. Men cyklen, der bliver en mountainbike,  ventes at kunne købes i Europa sidst på året. Prisen er ikke fastlagt endnu – men den bliver høj: mellem EUR 7.000 og EUR 12.000!

Nød lærer droneproucent at cykle

Men hvorfor vil DJI konkurrere på cykelmotorer, når de allerede behersker luftrummet?

Det er ikke nødvendigvis ekspansionstrang, der har fået DJI til at kigge på nye forretningsområder. Den amerikanske kongres behandler for øjeblikket et lovforslag, CCP Drones Act, der vil kunne sætte en stopper for DJI’s salg i USA. Hvis lovforslaget vedtages, ender DJI på en sortliste over elektronikfirmaer, der vurderes at være en uacceptabel risiko for USAs sikkerhed.

Hvilket i praksis kan betyde, at DJI vil lide samme skæbne som Huawei, der for fem år siden brat blev styrtet fra mobiltronen af et amerikansk forbud mod eksport af teknologi.

Kilde: Engadget

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Polestars hurtigste bil er en drøm på langtur

Tesla-batterier: - Nedbrydes næsten ikke

Ammoniakmotor truer elbiler

Fisker er tæt på afgrunden

Firkantet charme fra Fiat

Luksus-familiebilen kører som et lyn

Meget imponerende debut

Nyt infotainmentsystem og op til 600 km rækkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - endte på skadestuen

Batteridrevet havetraktor fra Husqvarna

Hybrid-elcykel skabt til Skandinavien

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Scroll to Top