Apple CarPlay og surround-lyd

Opel Mokka-e vil skille sig ud fra mængden.
Annonce
Annonce
forfatter

Den kommer ikke før i begyndelsen af 2021, men allerede nu ved vi rimelig meget om Opels næste elbil, Mokka-e. Bl.a. at den deler platform med sine slægtninge i PSA-gruppen, som Opel nu er en del af. Det betyder, at Mokka-e har samme drivlinje som Peugeot e-208, Opel Corsa-e og Citroen e-C4.

Den lidt høje bil har dermed ikke firehjulstræk, selv om det kan se sådan ud, men den har et 216 cellers batteri på 50 kWh, som giver en rækkevidde på 322 km, ifølge WLTP-standarden.

(Foto: Opel)

Vi synes, at designet er rimelig frisk, med Opels signaturtag, som vi tidligere har set på Opel Adam, og en front, de kalder Vizor, som for de nostalgiske af os giver minder om Vauxhall, Opels engelske søstermærke, fra 1970’erne.

Elmotoren yder, hvad der svarer til 136 hk, og Mokka-e får bl.a. Opels IntelliLux LED-matrixlys foran, parkeringsassistent med bakkamera, automatisk cruise control, nødopbremsning, 7 eller 10 tommers touch-skærm med navigation og et lydanlæg med seks højttalere og understøttelse af AirPlay og Android Auto.

(Foto: Opel)

Mokka-e er kompakt med en længde på 415 cm og et 350 liters bagagerum med nedfoldeligt og delbart (60:40) bagsæde, og den kan udstyres med komfortfunktioner som varme i forsæderne og i rattet samt massage i førersædet.

Den kan lades op med op til 100 kW og skal kunne oplade 80 procent af rækkevidden på 30 minutter.

(Foto: Opel)

Køremæssigt skal den opføre sig lidt anderledes, hvis man vælger Sport for maksimal effekt, Eco for maksimal energibesparelse eller Normal til daglig kørsel. De tre modes kan også tilpasses af føreren, der bl.a. kan indstille servostyringens respons på touch-skærmen.

Mokka-e kan udstyres med 16, 17 eller 18 tommers fælge, og karosseri og tag kan bestilles med forskellige farver, når Opel begynder at tage imod bestillinger.

(Foto: Opel)

Opret en gratis konto

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.