Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Alfa Romeo Milano lanceres i april

Selvfølgelig vil den blive afsløret i Milano, som har lagt navn til den første model.

Af / 18/12/2023 - 14:34
Alfa Romeo Milano lanceres i april

De har sagt det før, Alfa Romeo vil blive elektrisk, og da den underskønne 33 Stradale genopstod, fortalte de, at den også vil blive elektrisk. Snart. Men nu tyder meget på, at den første fuldelektriske Alfa Romeo-model bliver en kompakt SUV i b-segmentet med det passende navn Milano.

Det var der, det hele startede i 1910. Alfa Romeos logo med det røde kors på hvid baggrund og Biscione-slangen ved siden af på Visconti-familiens våbenskjold, havde også Milano placeret nederst i logoet.

Det er en lang historie, og nu havner Milano-navnet igen på en Alfa for første gang siden 1972. Hvis man lige ser bort fra, at Alfa kaldte 75’eren Milano på det nordamerikanske marked for over 30 år siden.

Alfa Romeo Milano 2
Foto: Alfa Romeo

Alfa-chefen Jean-Philippe Imperato, som selv kommer fra en familie med Alfa Romeo’er på gårdspladsen, siger, at Alfa vil være elektriske inden 2027, og Milano bliver den første i en række af nye elektrificerede modeller.

Milano vil være på størrelse med Jeep Avenger og er bygget på Stellantis E-CMP-platformen, hvilket betyder, at den formentlig vil kunne fås med samme drivlinje som Avenger. Det vil sige en 156 hk elmotor og en 54 kWh batteripakke, men Imparato mere end antyder, at Milano vil have andre drivlinjer, og at Q4-logoet, som betyder firehjulstræk, efter alle solemærker at dømme vil være at finde på varianter af Alfa Romeo Milano.

Annonce

Som vil blive vist i april 2024, selvfølgelig i Milano, den italienske hovedstad for design og mode.

AlfaRomeoMILANO

Foto: Alfa Romeo

Læs også Et virkelig godt bilkøb Jeep Avenger fortjener titlen som årets bil, den er nemlig et af de bedste køb blandt de kompakte crossovere.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Alfa Romeo Milano lanceres i april”

  1. Så må vi se om Alfa snart finder ud af , at markedsføre deres biler og man finder ud af om de har en forhandler et sted til deres lækre biler, men det er måske bare sådan Italienere tænker ?. Der forestår ihvertfald et kæmpe benarbejde på den front- har endnu ikke set en ærlig annonce for Tonale…

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

700 km rækkevidde!

Mere effektive Tesla-batterier kommer i 2026

Ny Peugeot E-408

Kompakt Skoda Elroq klar til det danske marked

Dyr terrængående elcykel skal matche dyr elektrisk SUV

Elscooter til terrænet

Nissan vil skabe en elektrisk GT-R

Hvad skete der med elbilrevolutionen?

Endelig: Håndfri kørsel i Europa

750 km rækkevidde og indbygget ChatGPT

Nissan trimmer Ariya

Tesla Cybertruck til tjeneste!