annonce

Bedre og smartere højttalere fra LG

CES 2018

Lydteknologi fra Meridian, soundbars med Dolby Atmos – og én højttaler, som styrer alt.

Foto: LG
annonce

På CES i år vil LG ændre måden, folk opfatter hjemmehøjttalere på. For det første bruges lydteknologi fra Meridian Audio, high-end-producenten bag lydformater som MQA og tidligere DVD-Audio. Med avanceret psykoakustisk DSP-teknologi tilpasses de nye højttalere til det rum, de er i.

LG SK10Y har Dolby Atmos og lydteknologi fra Meridian. Foto: LG

 

Soundbar der løfter lyden
Blandt soundbars får vi topmodellen SK10Y, som har indbygget Dolby Atmos med opadrettede højttalere og ægte 5.1.2 surroundbehandling. Dette sikrer, at objekter i lydbilledet placeres i et tredimensionelt rum: både rundt om og over lytteren. Og det sker fra en enkelt soundbar, anbragt under tv’et. Det sker ved hjælp af mange højttalere og avanceret signalbehandling. Desuden kan lydstyrken på de opadrettede højttalere justeres, så du kan indstille mængden af effekt fra Dolby Atmos og DTS:X. På den måde er det muligt at tilpasse effekten til loftshøjden og loftmaterialet. Et betonloft reflekterer mere af lyden ned mod lytteren end et listeloft. Smart.

Soundbaren bruger Meridians DSP-teknologi, herunder en såkaldt Bass and Space-teknik, der giver en varmere og mere nærværende lyd uanset lytterens position. Meridians Height Elevation-teknologi bruges til at løfte den opfattede lyd fra soundbaren og op til billedet. På den måde slipper man for, at dialogen kommer fra under tv’et.

Højtopløst lyd
Endelig er soundbaren kompatibel med musikfiler med høj opløsning, så du kan afspille musikken direkte, som den er optaget i studiet, uden først at skalere ned til “cd-lyd”. Soundbaren skalerer også lavere lydopløsninger til 24-bit/192 kHz i et forsøg på at genoprette tabte detaljer fra optagelsen.

Både musik og video kan streames trådløst fra mobilen til soundbaren via Chromecast. Det kan indstilles fra mobilen. I det øjeblik du siger “OK Google” lytter den efter dine ønsker om sange, podcasts eller lydklip fra din favorit-streamingtjeneste. Lad os håbe, at Google Assistant snart lærer dansk!

Designmæssigt er SK10Y er designet til at matche LG’s OLED og Super UHD-tv.

annonce
LG lover bedre lyd med sine nye PK-serie bærbare højttalere. Foto: LG

 

annonce

Bærbare højttalere
LG lover god lyd med den nye bærbare højttalerserie PK . “Stemningsskabende funktioner i en sjov, bekvem pakke, der kan tages overalt” lover pressemeddelelsen. Også disse højttalere har lydteknologi fra Meridian Audio, som skulle give stærk og ren bas uden at gå på kompromis med stemmegengivelsen.

Højttalerne understøtter også Bluetooth med aptX HD, som giver 24-bit-musik over Bluetooth. Bemærk venligst, at vi som almindelig aptX ikke taler om ukomprimeret lyd, men en 4:1-kompression af lydsignalet. Men med et dynamisk område, der svarer til 24-bit i stedet for 16-bit, hvilket er bedre kompatibelt med lydformater med høj opløsning.

 

LG’s nye smarte højttaler hedder thinQ og kan indstilles via Google Assistant. Det bliver hjemmets diktator. Foto: LG

 

annonce

One speaker to rule them all…
Endelig har LG, som man skulle forvente, en smart-højttaler oppe i ærmet. LG thinQ Speaker er deres svar på Amazon Echo, Sonos One og de mange andre smarte højttalere, der kommer på markedet i 2018. Dybest set er den en netværksforbundet højttaler med indbygget Google Assistant. Det betyder, at den ikke behøver at være forbundet til en mobiltelefon for at kunne stemmestyres. Den kan direkte bede den om at afspille din yndlingsmusik fra den ønskede streamingtjeneste eller internetradio. Du kan spørge om vejret, bede den om at styre lyset (hvis belysningen er smart, såsom Philips Hue Lighting). Du kan bede den tænde for aircondition eller få den til at fortælle robotstøvsugeren, at den godt kan komme og fjerne den macaroni, du lige har spildt på gulvet.

Google Assistant er ret uintelligent i øjeblikket og taler ikke dansk, men i fremtiden vil den gøre det, og den vil blive stadig være klogere. Med tiden vil man kunne bestille biografbilletter, madlevering ved døren og shoppe på eBay (med billede på tv-skærmen, da thinQ også kommunikerer med tv’et).

Vi har endnu kun set begyndelsen af kunstig intelligens i hjemmet, og det starter med hjernen. Som mange producenter mener bør være en højttaler. I tilfældet LG hedder den altså thinQ Speaker.

Ud over at være smart skulle den ifølge LG også lyde godt. Også her bruges lydteknologi fra Meridian Audio, og den understøtter højtopløst lyd.

Partyhøjttalere
LG har også flere modeller til festaberne derude. Vi loves høj lyd, og LG hævder 1800 watt udgangseffekt. Karaoke-mode og indbygget lysshow er med i prisen. Og højttalerne skulle være robuste og med en venlig brugerflade.

lge.com

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Grafikkrig: AMD har en ny kortgeneration klar til sommerens Computex. Men får vi også Nvidia RTX 3080 at se?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Denne DAC er virkelig unik

Loewe genopstår

6 billige trådløse bordhøjttalere

Boykot: Huawei skaber alternativ til Google Maps

6 billige trådløse bordhøjttalere

Praktiske trådløse højttalere til hjemmet, der giver valuta for pengene.