Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Arbejd hjemmefra med Jabra

Fra Jabra kommer nu den nye videokonference-serie PanaCast, der er tilpasset hybridarbejde, hvor medarbejderne arbejder både på kontoret og derhjemme. Noget, der forventes at fortsætte efter pandemien.

Skrevet af / 04/05/2021 - 09:57
Arbejd hjemmefra med Jabra

Både Jabra PanaCast 50 og PanaCast 20 er udstyret med AI, der gør, at kameraerne arbejder aktivt for at forbedre video-opkald i realtid. Med automatisk zoom-in på den, der p.t. taler, mulighed for at vise whiteboards, korrektion af dårlig belysning samt 180 graders billedvisning, der følger bevægelser og fanger alle mødedeltagere, vil Jabra mindske afstanden mellem digitale og fysiske møder.

For at alle mødedeltagere skal føle sig inkluderet, har PanaCast 50 tre 13 megapixel kameraer, der skaber en 180 graders panoramavisning, som dækker hele rummet.

PanaCast 50 indeholder otte mikrofoner med stemmegenkendelse og algoritmer, der fjerner forstyrrende lyde, samt fire højttalere for optimal lyd til mødelokalet. Det kan også bruges med Microsoft Teams og Zoom. (Foto: Jabra)

Ifølge Jabra tilpasses videostrømmen efter mødets indhold. Virtual Director-funktionen bruger både AI-baserede video- og lydstrømme såvel som Jabras egne AI-algoritmer til automatisk at justere billedvisningen i henhold til, hvad der sker på mødet. På den måde overtager PanaCast 50 rollen som “instruktør” for jeres møde.

PanaCast 50 skal kunne levere to video-streams samtidig. Mens det ene vindue fokuserer på mødedeltagerne, kan det andet fokusere på en udvalgt del af mødelokalet.

Den indbyggede funktion Whiteboard Sharing kan tydeliggøre indhold på whiteboards i realtid, hvilket betyder, at selv mødedeltagere, der deltager på distancen, tydeligt kan se, hvad der bliver skrevet.

PanaCast 20 er kompakt, let at tage med og nemt i brug. (Foto: Jabra)

Jabra PanaCast 20 – lille og sikker

For dig, der er bekymret for online-sikkerheden under videomøder, skal PanaCast 20 være udviklet specielt med privatlivets fred i tankerne. Ifølge Jabra behandles videoen lokalt på enheden med en kraftfuld Edge AI-chip, der skal holde data sikre. Kameraet er udstyret med et indbygget objektivdæksel, der skal forbedre sikkerheden yderligere og forhindre, at kameraet efterlades tændt ved et uheld.

Kameraet understøtter 4K Ultra HD-opløsning og HDR-video. En intelligent zoomfunktion skal sikre, at den rigtige person altid er i fokus uanset baggrund og mennesker i rummet. Automatisk belysningskorrektion optimerer lyset uanset tid på dagen eller lyskilder i rummet.

“Vi ved, at mange virksomheder netop nu gennemgår deres retningslinjer for fjernarbejde, og hvad det betyder for deres kontorer og arbejdsmetoder. Med PanaCast-kameraerne vil vi lette det hybridarbejde, der kommer til at gælde, når kontorerne åbner igen. Vi tror, at mødekameraer vil spille en stadig større rolle for, hvordan vi samarbejder, udformer og anvender vores kontorer i fremtiden. Med fordybende billede og video, lydteknologi og kunstig intelligens er vores mål at udviske grænsen mellem digitale og fysiske møder,” sagde Aurangzeb Khan, der er Senior Vice President for Intelligent Vision Systems hos Jabra.

Læs også Razer-webcam klarer sig uden lys Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.

Priser og tilgængelighed

Jabra PanaCast 50 er tilgængeligt fra den 15. juni i farverne sort og grå og koster 9.900 kroner. Jabra PanaCast 20 er tilgængelig fra den 1. august i farven sort og koster 2.500 kroner.

jabra.dk

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

AI flytter ind i ThinkPad'en

Dell-bærbare med AI

HP-laptops er blevet smartere

Apple opgraderer Macbook Air

Lyd & Billede
Scroll to Top