Nyhed

Razer-webcam klarer sig uden lys

Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
forfatter

Webcams er takket være coronaisolationen blevet hot. I stedet for bare at være en “rar-at-have” feature er det blevet bindeledet til kolleger, venner og familie. Den forbindelse lover Razer nu at gøre klarere og mindre grynet.

Razer Kiyo Pro er webcam, der henvender sig til både hjemmekontorarbejdere og gamere. Som kan være de selv samme personer – blot på forskellige tider af døgnet.

Nøglen til begge er lysfølsomhed. På hjemmekontoret er udfordringen svært kontrollerbare lyskilder, navnlig modlys fra vinduer bag brugeren. Og i gaminghulen er der ofte sparsomt eller slet intet lys, bortset fra lyset fra skærmen.

Razer Kiyo Pro bruger en Sony IMX327-billedsensor, som normalt anvendes i overvågningskameraer (hvad man sådan set også kan betragte webcams som – bare frivilligt).

Webkameraet er blevet vores bindeled til verden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle. (Foto: Razer)

Som webcam flest kan Kiyo Pro monteres med en klembøjle på toppen af skærmen. Der er også gevind til montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til forveksling en “rigtig” optik til et systemkamera. Det er faktisk lidt kækt.

Kameraet har en følsomhed på f/2.0 – hvilket er virkelig lovende – og de udvalgte billedeksempler, vi har fået at se, lover godt. Vi har selvfølgelig bestilet et testeksemplar, så vi kan afprøve det i virkeligheden.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 billeder i sekundet. Eller Full HD video i HDR-farverum med 30 billeder i sekundet. Vi har ikke fået en dansk pris at vide endnu, men med en pris på EUR 210, gætter vi på ca. 1.800 kroner i butikkerne.

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.