TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Razer-webcam klarer sig uden lys

Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.

forfatter
Publiceret 24/02/2021 - 09:00

Webcams er takket være coronaisolationen blevet hot. I stedet for bare at være en “rar-at-have” feature er det blevet bindeledet til kolleger, venner og familie. Den forbindelse lover Razer nu at gøre klarere og mindre grynet.

Razer Kiyo Pro er webcam, der henvender sig til både hjemmekontorarbejdere og gamere. Som kan være de selv samme personer – blot på forskellige tider af døgnet.

Nøglen til begge er lysfølsomhed. På hjemmekontoret er udfordringen svært kontrollerbare lyskilder, navnlig modlys fra vinduer bag brugeren. Og i gaminghulen er der ofte sparsomt eller slet intet lys, bortset fra lyset fra skærmen.

Razer Kiyo Pro bruger en Sony IMX327-billedsensor, som normalt anvendes i overvågningskameraer (hvad man sådan set også kan betragte webcams som – bare frivilligt).

Webkameraet er blevet vores bindeled til verden, men lysforholdene på hjemmekontoret er langt fra ideelle. (Foto: Razer)

Som webcam flest kan Kiyo Pro monteres med en klembøjle på toppen af skærmen. Der er også gevind til montering på kamerastativ. Selve kameraet ligner til forveksling en “rigtig” optik til et systemkamera. Det er faktisk lidt kækt.

Kameraet har en følsomhed på f/2.0 – hvilket er virkelig lovende – og de udvalgte billedeksempler, vi har fået at se, lover godt. Vi har selvfølgelig bestilet et testeksemplar, så vi kan afprøve det i virkeligheden.

Razer Kiyo Pro kan levere Full HD (1920 x 1080) video med 60 billeder i sekundet. Eller Full HD video i HDR-farverum med 30 billeder i sekundet. Vi har ikke fået en dansk pris at vide endnu, men med en pris på EUR 210, gætter vi på ca. 1.800 kroner i butikkerne.

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Musemåtte med knivskarp stil Få Tron-stil på skrivebordet med Razers kæmpestore musemåtter med indbygget RGB-lys.
Kom i centrum på mødet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 at sætte dig i centrum på ...Zoom.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend