Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

Nyhed

Apple lancerer ny iPad Pro med M1-chip

Får desuden 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skærm.

Skrevet af / 20/04/2021 - 21:31
Apple lancerer ny iPad Pro med M1-chip

Apple lancerede den nye M1-processor sidste år i november. Indtil nu har vi testet to Mac-computere baseret på den nye processor – MacBook Pro 13″ M1 og MacBook Air 13″ M1 – og begge maskiner har blæst os bagover med deres vanvittig hurtige ydelse.

Selve M1-processoren er bygget på en ARM-baseret processorarkitektur og kommer bl.a. med 16 milliarder transistorer, 16-core Neural Engine samt otte processor- og otte grafikkerner.

Og her til aften kunne Apple så afsløre, at dette monster af en processor også kommer til at sidde under skærmen på den nye iPad Pro!

I forhold til sidste års model er den nye iPad Pro 50 % hurtigere, lover Apple, ligesom hukommelsen (op til 16 GB) er blevet dobbelt så hurtig.

iPad Pro med M1-chip kommer i to størrelser med hhv. 11″ og 12,9″ skærm i farverne silver og space grey.

12,9″ Liquid Retina XDR Display

Ud over en overvældende hurtig ydelse kommer den nye iPad Pro med helt ny skærmteknologi. Skærmen er således baseret på et nyt Mini-LED-design, der bruger over 10.000 lysdioder på tværs af hele bagsiden af ​​skærmen.

Dermed skal det såkaldte Liquid Retina XDR Display kunne byde på en lysstyrke på 1000 nit på fuld skærm, 1600 nit peak-lysstyrke og en kontrast på 1:1 million.

5G og Thunderbolt

Det nytter selvfølgelig ikke meget, at ydelse, grafik og hukommelse er lynhurtig, hvis forbindelserne til den omkringliggende verden ikke kan følge med. Derfor kommer 2021-udgaven af iPad Pro med 5G samt Thunderbolt og USB 4 via USB-C-porten i bunden af enheden.

5G-hastigheden afhænger selvfølgelig af operatøren, Thunderbolt understøtter kablet overførsler på helt op til 40 Gbps. Og da iPad Pro fås med op til 2 TB indbygget lager, kan brugere dermed arbejde uhindret med de helt store filer.

Magic Keyboard, der tilbyder baggrundsbelyste taster og integreret pegefelt, kommer nu i en ny hvid farve.

Pris og tilgængelighed

Den nye 12,9″ iPad Pro med M1-chip kan bestilles fra d. 30. april. Regn med levering i andel halvdel af maj.

Prisen for modellen med 5G starter fra 10.299 kroner, mens en udgave kun med Wi-fi kan købes for 8.999 kroner.

2021-udgaven af iPad Pro kommer også i udgave med 11″ skærm, der kan købes for hhv. 6.699 kroner (Wi-fi) og 7.999 kroner (5G).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvornår får min Samsung-mobil Android 14?

Sådan bliver Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro forsinket

OnePlus 12 lanceringsdato afsløret?

Sikkerhedsniveau: Nothing

Apple bliver endelig SMS-kompatibel

Mere praktisk rejseoplader fra Apple

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et skridt mod en fremtid uden skærme?

App Store-monopolet ophører

Iphone var forsvarsløs under angreb

Samsung satser på AI

0
Scroll to Top