Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Sommer-gadgets 2021

Ingen sommer uden underholdning og dejlige dimser, som gør selv gråvejrsdage til glade dage.

Skrevet af / 30/06/2021 - 17:15
Sommer-gadgets 2021

Nyd din yndlingsmusik med trådløs lyd i hængekøjen, forevig ferien med et ordentligt kamera, og se sommerens TV-serier i ægte storformat.

Her finder du også en køleboks, der holder sommerdrikkene kolde, hovedtelefoner, der lades op af solen, og alt, hvad du ellers behøver for at gøre sommerferien 2021 mindeværdig. Uanset om du skal være hjemme, på picnic i parken, ud og sejle eller vandre i naturen.

Marshall Mode II – trådløse hørepropper

Rocklyd med fed bas

Her er de hørepropper, du skal have, hvis du godt kan lide, at det vibrerer i ørerne.

De matsorte Marshall-hørepropper mangler ganske vist støjreduktion, men de tager revanche på drive, rytme, basdynamik og fed bas. Du finder næppe mere medrivende lyd til prisen, og med et par Mode II i ørerne kan du selv lave sommerens soundtrack. OBS: Kan fremkalde ukontrollerede hoftebevægelser og sanseløs vuggen med overkroppen – noget, der garanterer opmærksomhed fra omgivelserne.

Fujifilm X-E4 – systemkamera

Det perfekte feriekamera

Med et X-E4 i lommen er du klar til at udødeliggøre sommeren 2021.

Fujifilm X-E4 er det perfekte rejsekamera. Det er lille og let, og giver dig både bedre billeder og bedre brugervenlighed end mobilen. Sæt den kompakte 27 mm f/2.8 II på, og du er klar til at tage sommerens snapshots. Billederne kan du automatisk uploade til mobilen og dele på social medier eller printe ud og hænge op på væggen.

Billedkvaliteten er på niveau med professionelle kameraer, og billederne fra det lille Fuji-kamera vil give dig masser af glæde i mange år fremover.

Urbanista Los Angeles – hovedtelefoner

Solskinsmusik

Disse hovedtelefoner behøver ikke opladning.

De kulsorte Urbanista Los Angeles har et diskret solpanel integreret i hovedbøjlen, som lader batterierne op. Dermed kan du spille 24/7 uden at skulle plugge hovedtelefonerne i en oplader. Skulle skyer skygge så meget for solen, at der ikke engang er 1000 lux lys, kan de spille i 50 timer på et fuldt opladet batteri. Med aktiv støjreduktion behøver du heller ikke at bekymre dig om støj, der overskygger musikoplevelsen.

DJI Mini 2 Fly More Combo – kameradrone

Flyvende 4K-kamera

Med en drone kan du lave dine egne video-optagelser fra luften.

DJI Mini 2 er såre simpel at flyve, billedkvaliteten er rigtig god, også på 4K-video, og den kan give dig spektakulære billeder og video-optagelser, som du ellers ikke ville få. Den er så lille, at du kan flyve den uden dronecertifikat, og med Fly More Combo-pakken oveni får du to ekstra batterier og en masse tilbehør, som giver dig ekstra flyvetid. Kort sagt masser af sjov for pengene.

SanDisk Extreme Portable SSD V2 – bærbar SSD

Lynhurtig lagring på farten

Med denne bærbare SSD får du super hurtig lagring lige i lommen. Den kan tåle hårdt vejr og hårdhændet behandling.

Hvis du har brug for en harddisk til mobil brug, er SanDisk Extreme Portable SSD V2 blandt de allermest praktiske. Den er så lille, at den ikke buler ud i bukselommen, og kan dermed erstatte en memory stick.

Den er robust og rejsevenligt med IP55 vand- og støvtæthed, og du kan overføre dine sommervideoer og -billeder lynhurtigt med 1050 MB/s læsehastighed og 1000 MB/s skrivehastighed. SanDisk Extreme Portable SSD V2 har kapacitet fra 500 gigabyte til 4 terabyte.

myFirst Sketch Book – tegnetavle

Digital tegnetavle til børnene

Mindre bøvl på bilferien, når børnene har deres egen tegnetavle på bagsædet.

Træt af at åbne printeren for at tage tegnepapir ud til ungerne? Spekulerer du på, hvor du skal gøre af alle de mange tegninger, de producerer? Trænger du til en fredelig biltur?

Så lad børnene få deres egen digitale tegnetavle! myFirst Sketch Book (kan købes her) har digital pen og intern hukommelse til lagring af alle tegningerne. Billederne kan overføres direkte til en mobil eller tablet – mens barnet tegner – hvor sort-hvide tegninger desuden får farver.

Batteriet skal holde hele to uger, før det skal oplades!

Volutz Quantum – vægoplader

Vaks vægoplader

Det er ikke nok med en nødoplader i ferien, du skal også kunne oplade fra væggen. Volutz Quantum er den mindste 20-watter, vi kender til.

Volutz Quantum er en lille, fiks vægoplader i lommeformat. Strømstikket kan nemlig foldes ind, så det ikke buler ud.

Volutz Quantum oplader mobiltelefoner og tablets med op til 20 watt – også dem fra Apple. iPhone 12 oplades fra 0 til 50 procent på 22 minutter, hvilket betyder, at Volutz Quantum kan være en perfekt erstatning for Apples egen 20-watter.

En oplagt oplader at tage med på ferie.

Sony SRS-XG500 – boomblaster

En baskanon under armen

Med den bærbare boomblaster fra Sony er du garanteret party-stemning i parken.

Sony SRS-XG500 er en bærbar boomblaster, der tager konkurrencen op med JBL Boombox 2 og har to slavebasser, som giver masser af gang i den til sommerens fester. Skru endnu mere op for bassen med Mega Bass-funktionen, og vælg imellem flere forskellige lysmønstre. Eller slå dem helt fra.

Boomblasteren er vand- og støvtæt, så du behøver ikke være bange for at stille den ved poolkanten. Den bør også kunne tåle vandsprøjt af den mere voldsomme slags. Også saltvand.

Bowers & Wilkins AM-1 – udendørshøjttalere

Udendørshøjttalere til hjemmeferien

Bowers & Wilkins AM-1 er måske den allerbedste højttaler, du kan montere udendørs.

Hvis du er typen, der elsker at invitere til grillaften og havefest eller bare godt kan lide at sidde alene på terrassen med god musik og noget læskende i glasset, så kan et par udendørshøjttalere være lige i øret.

Bowers & Wilkins AM-1 har mere end rigelig bas til havefester og lyder samtidig fokuseret og velafbalanceret. Det er den højttaler, du skal have, hvis lydkvaliteten er vigtigst.

Et par af disse på terrassen, og du er sommerens konge. OBS: Kræver en forstærker.

Sonos Roam – bærbar Bluetooth-højttaler

Sonos-lyd på farten

Med Roam kan du let tage Sonos med på tur.

Roam er den mindste Sonos-højttaler til dato. Med sine 17 x 6 cm passer den lige i jakkelommen eller skuldertasken. Fronten er dækket af et solidt metalgitter, og højttaleren er vandtæt og støvtæt ifølge IP67 – hvilket betyder, at den kan tåle en dukkert på op til en halv time. Den har fire touch-knapper til at styre lydstyrke og afspilning med samt mikrofon til Google Assistant.

Af en håndholdt trådløs højttaler at være lyder Roam rigtig godt. Lyden er varm og behagelig, og stemmer er klare og lette at forstå. Det er let at høre, at den er i familie med de stationære Sonos.

Dometic BordBar TF 14 – termoelektrisk køleboks

Køl ned!

Med Dometics stilige køleboks har du drikkevarerne lettilgængelige.

Når du skal på biltur eller andre udflugter i stegende hede, er det vigtigt at holde sig hydreret! Med Dometics Bordbar TF 14 får du en smart, kompakt køletaske, som kan stå på et af passagersæderne i bilen og drives med 12 volt fra cigarettænderen.

Den champagnefarvede køletaske kan rumme 14 liter og er høj nok til halvandenlitersflasker. Kølekapaciteten er ned til 25 grader under omgivelsestemperaturen. Med bærerem er den nem at tage med, og den har lommer på siden til opbevaring af mindre ting.

Samsung UE75AU8005 - 75" 4K LCD-TV

Storskærm til fodboldfesten

Med et stort TV er der ikke noget, der hedder dårligt vejr!

Når sommervejret udebliver, er et godt TV guld værd – og endnu bedre, hvis det har et KÆMPE BILLEDE! TV-skærme plejer at tage et ordentligt prishop, jo større de bliver, men der er heldigvis undtagelser: Samsung AU8005 fås i et bredt spektrum af størrelser, fra 43 og op til 85 tommer, uden at det koster en bondegård.

LCD-skærmen er baseret på kant-LED-teknologi og vil derfor mangle lidt kontrast og sortniveau sammenlignet med dyrere high-end-modeller. Men den er udstyret med Samsungs Tizen-operativsystem, der giver adgang til en række populære streaming-tjenester. Et prisgunstigt TV til både sport og spil!

Xbox Wireless Headset – trådløst gaming-headset

En ny dimension til dine Xbox-spil

Microsoft Xbox Wireless Headset giver 3D-lyd til en overkommelig pris.

For mange betyder ferietid først og fremmest mere tid til gaming. Et komfortabelt trådløst headset er et must til lange spilseancer, og nu er Microsoft ude med et originalt headset til deres Xbox Series S og X.

Det understøtter 3D-lydformaterne Dolby Atmos og DTS Headphone:X, så du kan opleve lyd, der virkelig omgiver dig. De velpolstrede ørekopper har drejeknapper, hvor du kan finjustere balancen mellem stemmer og lydeffekter. Mikrofonen har støjreduktion, så din stemme isoleres for renest mulig samtalekvalitet. Game on!

CAT S62 Pro – smartphone

Sjov mobil der kan tåle mosten

Med denne telefon risikerer du aldrig vandskade eller smadret skærm!

Friluftsfolk og fummelfingre vil elske CAT S62 Pro. Den er nemlig så godt som umulig at slå ihjel, da den både kan tåle at blive tabt på klippegrund, trampet på og dyppet i vand. Under den hårde skal gemmer sig en smartphone, der kan se i mørke. Det varmefølsomme FLIR-kamera kan ikke alene tage infrarøde billeder, men også måle temperaturer på afstand. Ideelt til en vandretur på vulkanranden.

Jabra Elite 85t – hørepropper

Fred og ro i skjortelommen

Jabras bedste hørepropper er lige så gode som fuldvoksne ANC-hovedtelefoner.

Hvis bagagen skal vejes på en guldvægt, men kravene er uændret høje, så er Jabras Elite 85t en perfekt måde at få musik i ørerne på turen på. At det er lykkedes Jabra at få støjreduktion med i prisen, gør dem ekstra attraktive. Og Jabras styrings-app er et skoleeksempel på nyttige funktioner. Lade-etuiet, der føjer 20 timer til brugstiden, kan oplades trådløst med Qi.

Ledvance belysning – smart-pærer

Smart stemningsbelysning

Få den rette stemning på terrassen – og hold ubudne gæster på afstand.

Glem havefakler og gammeldags lyskæder. Med smart-belysning kan du sætte stemningen til havefesten og terrassehyggen fra en app. Ledvances smart-pærer koster fra ca. 100 kroner og kan sættes direkte på Wi-Fi (der er også varianter til ZigBee og Bluetooth). De smarte pærer kan desuden programmeres til at få huset til at virke beboet, når du er på ferie – og dermed beskytte hjemmet imod indbrudstyve.

Ledlenser P7R – lommelygte

Lys på den nørdede måde

Lomme-lyskanon med 1000 lumen og en rækkevidde på over 200 meter.

Tyske Zweibrüder Stahlwarenkontor (nu LEDLenser) var de første til at bruge lysdioder i lommelygter, og med 20 års erfaring er de stadig de bedste. LEDLenser P7R er den nyeste udgave af en af deres mest populære stavlygter. Det nye er, at batteriet er genopladeligt. Den lille fyr har en lysstyrke på 1000 lumen, og den justérbare lyskegle kan række 210 meter. Det gør den perfekt til alt udendørsliv.

Apple AirTag – smart-brik

Søg og du skal finde

Nu kan Apple-brugere lettere finde deres nøgler.

AirTag er en lille Bluetooth-brik, som kan sættes på kufferten, i hundens halsbånd eller i nøgleringen. Brikkens fysiske placering kan så spores ved hjælp af Find-app’en. Hver AirTag indeholder desuden en lille Apple U1-chip, som udsender et såkaldt Ultra Wideband-signal. Dermed kan iPhone 11- og 12-brugere få gavn af den såkaldte Precision Finding-funktion, der mere nøjagtigt kan bestemme afstanden til en mistet AirTag.

Xiaomi Mi Smart Band 6 – aktivitetsarmbånd

Sommertræning med sjovt armbånd

Mi Smart Band 6 fås i hele seks forskellige farver.

Mi Smart Band 6 er et træningsarmbånd med indbygget aktivitetsmåler, der inkluderer i alt 30 forskellige træningstyper. Mulighederne indbefatter indendørs træning som stretching og HIIT samt gymnastik, zumba og street dance. Armbåndet tilbyder også automatisk genkendelse af seks almindelige træningsaktiviteter.

Mi Smart Band 6 kommer med 1,56 tommers touch-følsom AMOLED-skærm. Den ovale skærm har en opløsning på 326 ppi og understøtter også tilpassede urskiver med over 60 temaer, som brugeren kan variere og tilpasse.

Arlo Essential Indoor Camera – overvågningskamera

Indendørs overvågningskamera

Beskytter dit hjem 24 timer i døgnet.

Essential Indoor Camera er beregnet til indendørsbrug. Kameraet optager video i 1080p Full HD og har et meget følsomt nattesyn, så man kan få tydelige billeder og optagelser af, hvad der sker i hjemmet både dag og nat. Opfatter kameraet en bevægelse, får brugeren en advarsel direkte på sin mobiltelefon. Så kan du vælge at aktivere den indbyggede alarm eller bruge kameraets mikrofon og højttaler til at tale med den person, der har forstyrret husfreden.

Ring Alarm, 2. generation – alarmsystem

Tag trygt på ferie

Praktisk og fleksibelt hjemmesikkerhedssystem, som man selv kan installere.

Ring Alarm er et alarmsystem, som passer ind i alle typer hjem. Det kommer bl.a. med tastatur, der byder på hurtigvalgsknapper, så brugeren f.eks. kan udløse alarmen eller aktivere assisteret overvågning med et enkelt knaptryk.

Ring Alarm kommer også med sensorer, som er kompakte og nemme at montere, så de kan placeres på steder uden ret meget plads. Som tilbehør kan man købe Ring Alarm Outdoor Siren, der placeres udvendigt, så alle kan høre, hvis alarmen går.

Fitbit Ace 3 – aktivitetsur

Få børnene til at bevæge sig

Sommer og sol – vær aktiv med dine børn.

Efter vinterens og forårets stillesidning er det nu tid for hele familien til at få gang i kroppen igen. Fitbit Ace 3 skal opmuntre børn fra seks år og op plus deres voksne til at være aktive sammen. Alle, der ejer et Fitbit, kan deltage i Ace 3-eventyret med deres børn og lave familiekonkurrencer og udfordringer, som tilskynder til bevægelse.

Roxcore Pins Free v2 – hørepropper

Prøv True Wireless til sommer

Super billige trådløse hørepropper.

Alle har dem, undtagen dig! Måske er du veget uden om at anskaffe ægte trådløse høretelefoner, fordi du har en evne til at miste ting – hvilket kan blive dyrt. Med hørepropperne Roxcore Pins Free v2 har de fleste faktisk råd til at prøve. Lyt f.eks. til en afslappende lydbog i ferien – her er funktioner såsom knapper til at afspille eller pause lydbogen, men selvfølgelig også til at besvare opkald eller aktivere mobilens stemmeassistent. Fås i flere farver.

Redaktionen
Lyd & Billedes og L&B Homes journalister udvælger og foretager grundige tests af ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste, der kører på strøm – det være sig TV’er, smartphones, højttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmebiograf, ultrabooks, smart-ure, tablets osv.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top