TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Tom Clancy’s Without Remorse

Samlebånds-action

Amazon Prime forsøger at presse Tom Clancy-citronen med en fuldstændig middelmådig actionfilm, der er som et pust fra 1990’erne.

forfatter
Publiceret 28/04/2021 - 18:00
Karakter
Thriller
Tom Clancy’s Without Remorse

Amazon Prime Video har sikret sig rettighederne til at udvikle Tom Clancys univers. Den amerikanske forfatter (1947-2013) er bedst kendt for sine thrillerromaner om CIA-agenten Jack Ryan.

Læs også Action-Ryan! Jack Ryan er tilbage – og denne gang har han lagt sin analytiske hjerne­halvdel til side.

En succesfuld filmserie, hvor hovedpersonen er blevet spillet af Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck og senest Chris Pine (Shadow Recruit). Amazon Prime har givet os et meget vellykket reboot af franchisen, TV-serien Tom Clancy’s Jack Ryan, der er sat i vor tid og har en fremragende John Krasinski i hovedrollen. Desværre har de ikke formået at modernisere/opdatere Without Remorse med samme succes.

Filmen er baseret på en roman af Clancy fra 1993. Irriterende nok virker filmen også meget 1990’er-agtig.

Plottet drejer sig om elitesoldaten John Kelly (Michael B. Jordan fra Creed), der efter nogle hårde år i marken og med en baby på vej har besluttet at trække sig tilbage fra militæret. Men fortiden indhenter ham, og en efterfølgende familietragedie tvinger ham ud i felten igen – denne gang uden hæmninger og med intet at tabe og intet at angre. Hvis han fejler, kan det føre til en ny verdenskrig.

Linket til Ryan-universet er Kellys kollega, den barske Navy SEAL Karen Greer (Turner-Smith), som er niece til Ryans mangeårige partner i CIA, James Greer. Men hvor Ryan-filmene er et smart miks af intrikat efterretningsarbejde og sitrende spænding, iblandet heftig action – så er Without Remorse bare en tom gang wham-bam-thank-you-ma’am!

(Foto: Amazon Prime Video)

Plottet lyser langt væk af åbenlyse huller og letkøbte løsninger, og persongalleriet er karikeret, stereotypt og – værst af alt – let gennemskueligt. Efter de første 15-20 minutter kan vi se handlingsforløbet krystalklart for os. Hvad angår Michael B. Jordan, der virkelig overbeviste i de to Creed-film, så overspiller han her i den grad og er pumpet så fuld af boblende testosteron, at hans læge må være bekymret.

Når det er sagt, så ved Clancy, hvordan man skriver heftige actionscener, hvilket manuskriptforfattere og instruktør da også formidler på effektiv og adrenalinpumpende vis. Skydescenerne, både i Syrien, Washington D.C. og Rusland, er velkomponerede, fængslende og intense – og filmens absolut bedste scene er, da Kelly beslutter sig for at krydsforhøre en russisk topdiplomat uden for Dulles’ lufthavn, mens den bil, de sidder i, står i flammer.

Kelly: “Har du husket at spænde sikkerhedsselen?!” Tom Clancy’s Without Remorse. (Foto: Amazon Prime Video)

Clancy var en mand af Den Kolde Krig, og han skrev da også med USA og Sovjetunionen som klassiske ærkefjender. Når manuskriptforfatterne Taylor Sheridan og Will Staples her forsøger at omforme denne eklatante konflikt til 2020’erne, føles det, som om de prøver at presse en firkant igennem et rundt hul. Uden finesse og hensyn til tidsånden. Det gælder både på det narrative plan og personerne. Slutningen er bare et konstrueret, svagt halmstrå, der skal forklare det haltende plot.

Tom Clancy's Without Remorse_15 Tom Clancy's Without Remorse_14 Tom Clancy's Without Remorse_12 Tom Clancy's Without Remorse_11 Tom Clancy's Without Remorse_10 Tom Clancy's Without Remorse_9 Tom Clancy's Without Remorse_8 Tom Clancy's Without Remorse_7 WITHOUT REMORSE Tom Clancy's Without Remorse_5 Tom Clancy's Without Remorse_4 Tom Clancy's Without Remorse_3
<
>
(Foto: Amazon Prime Video)

Hvis du får et kick ud af at se macho-mænd i grønne camouflagebukser plaffe løs på fjenden eller brændende fly, der styrter mod jorden, så skal du endelig se Without Remorse. Hvis du derimod stiller lidt større krav til en god filmoplevelse, vil vi hellere anbefale Jagten på Røde Oktober eller Patriot Games – selv Ben Affleck var mere troværdig i The Sum of All Fears. Tre svage stjerner.

Tom Clancy’s Without Remorse har verdenspremiere på Amazon Prime Video fredag den 30. april.

(Foto: Amazon Prime Video)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Amazon Prime Video
 • Release: 30. april 2021
 • Instruktion: Stefano Sollima
 • Med: Michael B. Jordan, Jodie Turner-Smith, Jamie Bell, Guy Pearce, Lauren London, Lucy Russell
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:50 timer
IMDB Rating
Without Remorse Action, Thriller, War | April 30, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Integreret arbejdshest til kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a er en slank arbejdsstation til (hjemme)kontoret, der lover at være både stærk og intelligent.
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
Mekanisk tastatur til kreative Den nye MX Master 3S-mus, det nye MX mekaniske trådløse tastatur og samt det MX mekaniske Mini trådløse tastatur skal hjælpe avancerede digitale skabere.
Dell-PC'er til fleksibelt arbejde Dell satser på den såkaldte hybride arbejdsplads - hvor man ikke kun arbejder på kontoret, men hvorsomhelst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend