TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse The Unforgivable

Ulidelig lidelseshistorie

Sandra Bullock prøver at gøre sine hoser grønne hos Oscar-akademiet.

forfatter
Publiceret 26/12/2021 - 17:00
Karakter
Drama
The Unforgivable

Desværre er det ikke alt, som glimter, der er guld – heller ikke fra streaming-giganten Netflix’ store egenproduktion.

For 20 år siden gik en politiaktion ad helvede til i et landdistrikt uden for millionbyen Seattle. Familiefaren Slater havde begået selvmord, og den lokale sherif kom med en stor, velbevæbnet styrke for at smide de to døtre Ruth (Bullock) og Emily (Nelson) ud. Tingene eskalerede, sheriffen blev skudt og dræbt, og Ruth blev idømt 20 år bag tremmer.

 

Vi spoler frem til nutiden, hvor Ruth skal prøve at stable et nyt liv på benene efter at være blevet løsladt. Dog stadig med “POLITIMORDER” nærmest tatoveret i panden, hvilket ikke mindst hendes tilsynsværge (Morgan) konstant minder hende om.

Ruth får et ydmygt værelse i byens Chinatown, et job som fiskerenser og frivillig snedker, og med tiden en mandlig bejler. Men hendes ultimative mål er at blive genforenet med sin søster, som blev overdraget til børneværnet efter sheriffens død.

Læs også Alle de nye streaming-titler i december Disse film og TV-serier kan du streame i julemåneden.

Det viser sig at være utrolig svært, idet plejeforældrene gør alt, hvad de kan, for ikke at rive op i den smertefulde fortid, og det juridisk system modarbejder hende. Derudover kompliceres Ruths hverdag af, at sheriffens to redneck-sønner ikke kan slå sig til tåls med, at deres fars morder er blevet lukket ud i det fri.

(Foto: Netflix)

Det er en sejtflydende og usædvanlig søgt og konstrueret historie, instruktør Nora Fingscheidt har skabt med dette remake af den britiske TV-serie Unforgiven (ikke at forveksle med Clint Eastwood-klassikeren af samme navn). Den har skam sine kvaliteter, men de overskygges i den grad af stereotype personer, en dramaturgi, der snørkler sig af sted, og et lidet troværdigt plot.

Sandra Bullock vandrer hele filmen zombieagtigt rundt med et konstant sammenbidt, følelsesløst stenansigt, der efterhånden nærmest kammer over i det parodiske. Vi er udmærket klar over, at filmprisjuryerne har for vane for at belønne skuespillere, som spiller simple mennesker, der kæmper med tilværelsen (eklatant eksemplificeret ved “Simple Jack” i Tropic Thunder), men der må da være en grænse …

Det hjælper heller ikke, at sheriffens enfoldige sønner er en tand for parodiske, eller at vi har meget svært ved at tro på, at advokaten (D’Onofrio), der nu bor i huset, hvor drabet skete, tilfældigvis vil hjælpe hende. Og så har vi ikke engang nævnt den søgte søde musik, der opstår mellem Ruth og hendes kollega Blake (Bernthal). The Unforgivable prøver så hårdt at være noget større og mere, end den egentlig er.

The Unforgivable_7 The Unforgivable_6 The Unforgivable_5 THE UNFORGIVABLE: JON BERNTHAL as BLAKE. CR: KIMBERLEY FRENCH/NETFLIX © 2021 The Unforgivable_10 The Unforgivable_9 The Unforgivable_3 The Unforgivable_2
<
>
(Foto: Netflix)

Der er ingen grænser for, hvilke lidelser af bibelske proportioner Ruth skal udsættes for, før hun får sin forløsning. På vejen dertil vakler Fingscheidt mellem hævn-, drama- og thrillergenren – alt sammen med en umiskendelig smag af billig 1980’er-film akkompagneret af overspil og langhårede dialoger.

Læs også Jordens hysteriske undergang Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence har store problemer med at overbevise USA’s præsident om, at dommedag er nær, i denne beske komedie.

The Unforgivable er faktisk flot fotograferet, den har (glimtvis) nogle medrivende scener og et klimaks, der formår at overraske. Men som helhed er det en film, du sagtens kan styre uden om. Der er meget bedre kvalitetsunderholdning at finde på Netflix i julen, f.eks. den glimrende Don’t Look Up eller, for Bullock-fans, Bird Box. To stjerner.

Fakta
  • Netflix
  • Release: 10. december 2021
  • Instruktion: Nora Fingscheidt
  • Med: Sandra Bullock, Emma Nelson, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Viola Davis, Will Pullen, Tom Guiry, Rob Morgan
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 1:52 timer
IMDB Rating
The Unforgivable Crime, Drama | December 10, 2021 (United States) Summary:
Countries: United Kingdom, Germany, United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend