Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: The Lincoln Lawyer, 1. sæson

Halvt så god som sin halvbror

Halvbroren til den mere kendte Harry Bosch har fået sin egen TV-serie, men vi er ikke synderlig imponeret.

Skrevet af / 13/05/2022 - 13:51
The Lincoln Lawyer, 1. sæson
Tor Aavatsmark

Fans af den bundsolide krimiserie Bosch med Titus Welliver i hovedrollen, der kørte i syv sæsoner på HBO og Amazon Prime, kan nu se en spinoff-serie om hans halvbror. På Netflix.

Læs også En af de bedste sæsoner Den dedikerede LA-efterforsker takker af med en bundsolid afslutningssæson.

Michael Connelly har skrevet hele 23 bøger om Hieronymus “Harry” Bosch (den seneste, The Dark Hours, udkom i 2021), men han har også skrevet en række romaner om hans halvbror, forsvarsadvokaten Mickey Haller. Seks bøger er der indtil videre kommet om Haller, som også har optrådt i flere af Bosch-bøgerne.

Den første, The Lincoln Lawyer (2005), blev filmatiseret i 2011 med Matthew McConaughey i rollen som den streetsmarte advokat med kontor i sin Lincoln Town Car.

Streetsmart forsvarsadvokat

Mickey Haller (Garcia-Rulfo) tager tingene, som de kommer, ser muligheder, hvor andre ser problemer, og tager enhver klient, der er betalingsdygtig. Ofte i sager af småkriminel karakter som prostitution, narkotika og vold. Samtidig skal han i privaten jonglere med hele tre ekskoner og en datter.

Connelly tager os med ind i det amerikanske retsvæsens irgange, genveje og smuthuller, som få kender bedre end Haller. En advokat, der mener, at alle har ret til en forsvarer, og som i mindre grad bekymrer sig om, om de rent faktisk er skyldige eller ej. I denne forstand er han ikke helt som sin halvbror, men graver man lidt dybere, ligner de to herrers personligheder alligevel hinanden.

The Lincoln Lawyer sesong 1 3
(Foto: Netflix)

1. sæson er baseret på den anden bog i Lincoln Lawyer-serien, The Brass Verdict (2008), og vi møder en arbejdsløs, desillusioneret eksadvokat, som stirrer tomt ud over det store Stillehav på en strand i Los Angeles, Sunny California.

Efter en surfing-ulykke blev Haller afhængig af smertestillende medicin i forbindelse med genoptræningen, og hans praksis gik ad helvede til. Men da en advokatkollega, Jerry Vincent, brutalt bliver skudt ned, får Haller pludselig en chance til.

Han “arver” hele praksissen og dermed alle de sager, Vincent arbejdede på, deriblandt en højt profileret mordsag, hvor en spilmilliardær er anklaget for mordet på sin kone og hendes elskerinde.

The Lincoln Lawyer sesong 1 9
(Foto: Netflix)

TV-seriers forbandelse

En TV-serie kan være en fantastisk mulighed for at udfolde og nuancere en historie samt give personerne mere dybde og substans. Men i en tid, hvor alting skal omdannes til TV-serier, er der også en fælde, og den klapper, hvis der reelt ikke er substans nok i materialet til at forsvare otte-ti timer.

Fokus er på kendismordssagen, mens sagen om en uretmæssigt dømt (som Haller har skyldfølelse over) samt Hallers første kone, statsadvokaten Maggie McPherson (Neve Campbell, Scream), som arbejder med “århundredes sag”, forbliver støj og distraktioner.

Desuden spildes der alt for meget tid på endeløse, trættende og repetitive retssalsscener, hvor parterne slår hinanden oven i hovedet med fortolkninger af loven og “smarte” kneb.

Og her ligger hovedproblemet med 1. sæson af The Lincoln Lawyer: Ti afsnit og over otte timers spilletid er alt for meget i forhold til det materiale, sæsonen er baseret på.

The Lincoln Lawyer sesong 1 4 The Lincoln Lawyer sesong 1 10 The Lincoln Lawyer sesong 1 5 The Lincoln Lawyer sesong 1 7 The Lincoln Lawyer sesong 1 8 The Lincoln Lawyer sesong 1 2
<
>
(Foto: Netflix)

Endimensionelle personer

Det er altid en udfordring at skulle fylde store sko ud, og man må sige, at McConaughey var i sit es som Mickey Haller. Manuel Garcia-Rulfo er mere tro mod forlægget (Connelly har beskrevet ham som halvt latino med en mexicansk mor), og han gør en solid indsats som den utrættelige advokat, men han mangler det fandenivoldske glimt i øjet og den frækhed, som vi forbinder med Haller fra bøgerne, og som McConaughey ramte lige på sømmet.

Neve Campbell og Ntare Mwine yder begge en god præstation, men derudover er alt for mange af personerne for karikerede og endimensionelle. Især har vi svært ved at tro på statsadvokaten, der vil have Haller ned med nakken. Pinligt usubtilt og alt for karikeret.

Angus Sampson (Insidious) som Hallers “muskelmand” er også lige lovlig endimensionel, mens Becki Newton (How I Met Your Mother) som Hallers assistent – og tredje ekskone – Lorna samt Jazz Raycole som Izzy imponerer. De virker som rigtige, troværdige personer. Komplekse og med en historie at fortælle.

Afslutningsvis bør den person, der har haft ansvaret for green screen under de mange bilscener, fyres på grønt papir. Utrolig amatøragtigt! Og hvorfor i alverden skal Haller primært køre rundt i en monster-SUV af en Lincoln og ikke i den klassiske sedan? Det må vi nok spørge marketingafdelingen hos Lincoln om …

The Lincoln Lawyer sesong 1 6
(Foto: Netflix)

Uengagerende

Det, der kunne være blevet en af årets bedste serier, har Netflix ødet bort ved ikke at have nok fokus på historien, med personer, som vi ikke gider engagere os i, og (formoder vi) med et for stramt budget.

Serien har bestemt sine gode øjeblikke, men de drukner desværre i mængden af middelmådig TV-krimi, som der går tretten på dusinet af. Tre stjerner.

Hele 1. sæson af The Lincoln Lawyer bliver tilgængelig på Netflix den 13. maj.

Læs også Alle de nye streaming-titler i maj Disse film og serier kan du streame i maj – og nu vender Stranger Things tilbage!

PS: I Connellys roman er det faktisk Harry Bosch, der efterforsker mordet på Vincent, men på grund af problemer med rettighederne kunne de desværre ikke mødes i serien om Mickey Haller (Amazon Prime ejer Bosch, mens Netflix ejer rettighederne til Haller). Ærgerligt, for det kunne ellers have peppet serien op.

Karakter
The Lincoln Lawyer, 1. sæson

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 13. maj 2022
  • Instruktion: David Grossman m.fl.
  • Med: Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Christopher Gorham, Ntare Guma Mbaho Mwine, Becki Newton, Angus Sampson, Jazz Raycole, Krista Warner, Angelo Soto
  • Genre: Krimi
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 8:00 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top