Anmeldelse: The Flight Attendant, 1. sæson

Jetlag med et herligt twist

En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Karakter
Krimikomedie
The Flight Attendant, 1. sæson
Annonce
Annonce
forfatter

Der er nok mange af os, der det sidste års tid har savnet at høre: “Cabin Crew – Arm doors and cross check!”

I HBO-serien The Flight Attendant flyver vi verden rundt med den hyperaktive og stærkt alkoholiserede, men dybt charmerende stewardesse Cassie Bowden (Cuoco) og får fyldt på af en verden før corona med åbne grænser og ubegrænset adgang til langdistanceflyvninger.

Cassie er midt i trediverne, har hverken børn eller fast partner og elsker simpelthen sit frie liv, hvor hun kan flyve verden rundt og opleve storbyer som Rom, Kuala Lumpur, Bangkok, Mexico City og Seoul. Næsten lige så meget som en god vodkadrink elsker hun en heftig nat med det modsatte køn og tager da også godt for sig af retterne.

På vej til Bangkok møder hun den charmerende investor Alex (Huisman) på 1. klasse. De flirter lystigt under flyvningen, mens Cassie nipper til de små flasker i flykøkkenet, og ender med at udveksle telefonnumre. Samme aften begynder de en hektisk weekend sammen i Thailands hovedstad.

Annonce

“Udfordringerne” opstår, da Cassie vågner om morgenen før returflyvningen med totalt blackout – og Alex liggende ved siden af hende i hotelsengen med halsen skåret over!

(Foto: HBO)

Cassie bruger alkohol, som var det stesolid – som en flugt fra hverdagen, familien, nagende barndomstraumer og en kaotisk livsstil. Men da hun ender midt i en brutal mordsag, hvor hun ikke kan huske en døjt af, hvad der er sket, får hun decideret panikangst. Hun ringer til sin pedantiske advokat Annie (en absurd outreret Zosia Mamet) og beder om råd, men ender med at dække over sin tilstedeværelse og flygte fra gerningsstedet og landet.

Serien er baseret på en roman af Chris Bohjalian, og serieskaber Steve Yockey har gjort et solidt stykke arbejde med at kreere en blanding af sort humor, letbenet komik og krimi. Når det er sagt, så er The Flight Attendants stærkeste kort en Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) i absolut topform! Hun balancerer fortræffeligt – og med smittende charme – en vimset, lidt naiv fremtoning med gåpåmod og kvindelig standhaftighed. En karakter, vi kan grine med og samtidig føler med.

Læs også
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Grebet med, at Cassie diskuterer med den afdøde Alex (i nutid), fungerer usædvanlig godt og giver personerne den nødvendige dybde samt en elegant, drypvis aha-afsløring af mordgåden.

Sidehistorien med den lettere frustrerede stewardessekollega Megan (Perez) er langt mindre vellykket og fremstår mere som en unødvendig afsporing af hovedplottet. Hverken interessant eller troværdig. Efterhånden træffer Cassie også lidt for mange håbløse og utroværdige valg, og seriens narrativ begynder at gentage sig selv.

Annonce
The Flight Attendant, sesong 1_11 The Flight Attendant, sesong 1_10 The Flight Attendant, sesong 1_9 The Flight Attendant, sesong 1_8 The Flight Attendant, sesong 1_7 The Flight Attendant, sesong 1_6 The Flight Attendant, sesong 1_5 The Flight Attendant, sesong 1_4 The Flight Attendant, sesong 1_3 The Flight Attendant, sesong 1_2
<
>
(Foto: HBO)

Midtvejs gennem 1. sæson skifter fokus fra letbenet komedie til mere traditionel krimi. De sidste episoder drejer sig mest om, hvem der kan tænkes at have taget livet af Alex, med nogle overkarikerede FBI-agenter på sporet og en forudsigelig mistanke rettet mod Cassie.

Læs også

Pure fun!

The Flight Attendant er afgjort en serie, der er værd at se. Trods åbenlyse ujævnheder løftes 1. sæson af en Cuoco i sit livs form – i en rolle, der passer hende som hånd i damehandske. Intens fotografering og klipning og et medrivende soundtrack styrker seeroplevelsen.

Vi glæder os allerede til at se, hvordan livet udvikler sig for den håbløse, men ovenud charmerende stewardesse. Fire stærke stjerner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • HBO Nordic
  • Release: 18. december 2020
  • Instruktion: Susanna Fogel m.fl.
  • Med: Kaley Cuoco, Michiel Huisman, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, Griffin Matthews, Merle Dandrige
  • Genre: Krimikomedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 5:40 timer
IMDB Rating
The Flight Attendant  | TV Series (2020– ) Comedy, Drama, Mystery | TV Series (2020– ) Summary: A reckless flight attendant with an alcoholism problem wakes up in the wrong hotel, in the wrong bed, with a dead man - and no idea what happened. Unable to piece the night together, she begins to wonder if she could be the killer.
Countries: USALanguages: English

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
Den kommende House of the Dragon er ikke den eneste Game of Thrones prequel-serie, der i øjeblikket er under udvikling af HBO.
At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.