Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: The Flight Attendant, 1. sæson

Jetlag med et herligt twist

En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.

Skrevet af / 29/03/2021 - 10:10
The Flight Attendant, 1. sæson
Tor Aavatsmark

Der er nok mange af os, der det sidste års tid har savnet at høre: “Cabin Crew – Arm doors and cross check!”

I HBO-serien The Flight Attendant flyver vi verden rundt med den hyperaktive og stærkt alkoholiserede, men dybt charmerende stewardesse Cassie Bowden (Cuoco) og får fyldt på af en verden før corona med åbne grænser og ubegrænset adgang til langdistanceflyvninger.

Cassie er midt i trediverne, har hverken børn eller fast partner og elsker simpelthen sit frie liv, hvor hun kan flyve verden rundt og opleve storbyer som Rom, Kuala Lumpur, Bangkok, Mexico City og Seoul. Næsten lige så meget som en god vodkadrink elsker hun en heftig nat med det modsatte køn og tager da også godt for sig af retterne.

På vej til Bangkok møder hun den charmerende investor Alex (Huisman) på 1. klasse. De flirter lystigt under flyvningen, mens Cassie nipper til de små flasker i flykøkkenet, og ender med at udveksle telefonnumre. Samme aften begynder de en hektisk weekend sammen i Thailands hovedstad.

“Udfordringerne” opstår, da Cassie vågner om morgenen før returflyvningen med totalt blackout – og Alex liggende ved siden af hende i hotelsengen med halsen skåret over!

(Foto: HBO)

Cassie bruger alkohol, som var det stesolid – som en flugt fra hverdagen, familien, nagende barndomstraumer og en kaotisk livsstil. Men da hun ender midt i en brutal mordsag, hvor hun ikke kan huske en døjt af, hvad der er sket, får hun decideret panikangst. Hun ringer til sin pedantiske advokat Annie (en absurd outreret Zosia Mamet) og beder om råd, men ender med at dække over sin tilstedeværelse og flygte fra gerningsstedet og landet.

Serien er baseret på en roman af Chris Bohjalian, og serieskaber Steve Yockey har gjort et solidt stykke arbejde med at kreere en blanding af sort humor, letbenet komik og krimi. Når det er sagt, så er The Flight Attendants stærkeste kort en Kaley Cuoco (The Big Bang Theory) i absolut topform! Hun balancerer fortræffeligt – og med smittende charme – en vimset, lidt naiv fremtoning med gåpåmod og kvindelig standhaftighed. En karakter, vi kan grine med og samtidig føler med.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Grebet med, at Cassie diskuterer med den afdøde Alex (i nutid), fungerer usædvanlig godt og giver personerne den nødvendige dybde samt en elegant, drypvis aha-afsløring af mordgåden.

Sidehistorien med den lettere frustrerede stewardessekollega Megan (Perez) er langt mindre vellykket og fremstår mere som en unødvendig afsporing af hovedplottet. Hverken interessant eller troværdig. Efterhånden træffer Cassie også lidt for mange håbløse og utroværdige valg, og seriens narrativ begynder at gentage sig selv.

The Flight Attendant, sesong 1_11 The Flight Attendant, sesong 1_10 The Flight Attendant, sesong 1_9 The Flight Attendant, sesong 1_8 The Flight Attendant, sesong 1_7 The Flight Attendant, sesong 1_6 The Flight Attendant, sesong 1_5 The Flight Attendant, sesong 1_4 The Flight Attendant, sesong 1_3 The Flight Attendant, sesong 1_2
<
>
(Foto: HBO)

Midtvejs gennem 1. sæson skifter fokus fra letbenet komedie til mere traditionel krimi. De sidste episoder drejer sig mest om, hvem der kan tænkes at have taget livet af Alex, med nogle overkarikerede FBI-agenter på sporet og en forudsigelig mistanke rettet mod Cassie.

Læs også Pure fun! Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.

The Flight Attendant er afgjort en serie, der er værd at se. Trods åbenlyse ujævnheder løftes 1. sæson af en Cuoco i sit livs form – i en rolle, der passer hende som hånd i damehandske. Intens fotografering og klipning og et medrivende soundtrack styrker seeroplevelsen.

Vi glæder os allerede til at se, hvordan livet udvikler sig for den håbløse, men ovenud charmerende stewardesse. Fire stærke stjerner.

Karakter
The Flight Attendant, 1. sæson

Fakta:

  • HBO Nordic
  • Release: 18. december 2020
  • Instruktion: Susanna Fogel m.fl.
  • Med: Kaley Cuoco, Michiel Huisman, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, Griffin Matthews, Merle Dandrige
  • Genre: Krimikomedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 5:40 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top