Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Anmeldelse: Space Force, 2. sæson

Mayday! Vi er løbet tør for ideer!

Steve Carell prøver at presse humorcitronen i en 2. sæson, der træder vande og er præget af omfattende idétørke.

Publiceret 18/02/2022 - 13:25
Space Force, 2. sæson
Tor Aavatsmark

Der er gået to år, siden Steve Carell nærmest fik carte blanche af Netflix og realiserede sin drømmeserie om USA’s lettere absurde militære rumstyrke, Space Force.

Læs også Space Farce Steve Carell er glimrende som selvcentreret general i Trumps absurde mission om at få mænd på Månen igen.

1. sæson var langtfra noget pletskud, men den havde bestemt sine øjeblikke og ramte godt i sin gøren grin med en rabiat, loose-cannon-on-deck præsident (en åbenlys parodi på The Donald) og sin politisk ukorrekte komedie. Settingen med den amerikanske militære rumstyrke var et finurligt krydderi.

Desværre har de ikke gemt én eneste god idé til 2. sæson, der virker tam, kedelig og retningsløs.

Space Force sesong 2 4 989x659 1
(Foto: Netflix)

Carell er medforfatter, producer og spiller hovedrollen som den firestjernede general Mark R. Naird. Efter Kina-fadæsen på Månen bliver Naird stillet for en militærdomstol, og én efter én står hans stab frem for at forsvare ham. Men jo mere de siger, jo tættere kommer generalen på et liv bag tremmer …

En ny administration leder Det Hvide Hus, og Naird slipper med nød og næppe af krogen, men ikke uden at hans budget barberes ind til benet. Med den konsekvens, at nærmest hele staben begynder at se sig om efter nye jobs.

Hans kone (Kudrow) sidder i fængsel, og hans datter (Silvers) er ved at flyve af reden. Naird må redde både sit ægteskab og Space Force samt opnå en aftale med kineserne om fordelingen af Månen; meget andet sker der ikke i 2. sæson.

Space Force sesong 2 7 scaled 1
(Foto: Netflix)

Seriens bedste kort er stadig en ironisk, nedladende og pompøs John Malkovich. Som super-erfaren raketforsker lader han sin indignation og selvtilfredshed gå ud over andre med bidende, subtil sarkasme. Men Malkovich kører på rutinen her.

Ben Schwartz, der spiller spindoktoren Scarapiducci (tydeligvis inspireret af Trumps kortlivede kommunikationschef Anthony “The Mooch” Scaramucci) er kun en bleg skygge af sig selv. Det sjoveste, han kommer op med i løbet af de syv afsnit, vi har haft adgang til, er en manisk afhængighed af sin mobiltelefon.

At Lisa Kudrow er småskør og ligger i med sin kvindelige fængselsbetjent, er udslidt, men gentages alligevel til det kedsommelige. Hvad angår Carell selv, er der ikke meget spræl tilbage; hans håbløse figur fremkalder kun lejlighedsvis lidt gnæggen i sofahjørnet.

Og heri ligger 2. sæsons hovedproblem: Den er simpelthen ikke morsom nok! Materialet rækker i hvert fald ikke til over fire timer for en serie, der nu handler om nærmest ingenting, og hvor ensemblet bare løber rundt som hovedløse høns inden for det militære perimeter.

Space Force sesong 2 1 scaled 1 Space Force sesong 2 9 989x659 1 Space Force sesong 2 6 989x659 1 Space Force sesong 2 3 989x659 1 Space Force sesong 2 8 989x659 1 Space Force sesong 2 5 989x659 1 Space Force sesong 2 4 989x659 1
<
>
(Foto: Netflix)

Det er tydeligvis ikke kun Space Forces budget, der er blevet rundbarberet, men også seriens. Det kan dog ikke forsvare et så imponerende tandløst manuskript. To stjerner (anmeldelsen er baseret på de første syv ud af ti afsnit).

Hele 2. sæson af Space Force har premiere på Netflix den 18. februar.

Karakter
Space Force, 2. sæson

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 18. februar 2022
  • Instruktion: Ken Kwapis
  • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 4:35 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top