TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Space Force, 2. sæson

Mayday! Vi er løbet tør for ideer!

Steve Carell prøver at presse humorcitronen i en 2. sæson, der træder vande og er præget af omfattende idétørke.

forfatter
Publiceret 18/02/2022 - 13:25
Karakter
Komedie
Space Force, 2. sæson

Der er gået to år, siden Steve Carell nærmest fik carte blanche af Netflix og realiserede sin drømmeserie om USA’s lettere absurde militære rumstyrke, Space Force.

Læs også Space Farce Steve Carell er glimrende som selvcentreret general i Trumps absurde mission om at få mænd på Månen igen.

1. sæson var langtfra noget pletskud, men den havde bestemt sine øjeblikke og ramte godt i sin gøren grin med en rabiat, loose-cannon-on-deck præsident (en åbenlys parodi på The Donald) og sin politisk ukorrekte komedie. Settingen med den amerikanske militære rumstyrke var et finurligt krydderi.

Desværre har de ikke gemt én eneste god idé til 2. sæson, der virker tam, kedelig og retningsløs.

Space Force sesong 2 4 989x659 1
(Foto: Netflix)

Carell er medforfatter, producer og spiller hovedrollen som den firestjernede general Mark R. Naird. Efter Kina-fadæsen på Månen bliver Naird stillet for en militærdomstol, og én efter én står hans stab frem for at forsvare ham. Men jo mere de siger, jo tættere kommer generalen på et liv bag tremmer …

En ny administration leder Det Hvide Hus, og Naird slipper med nød og næppe af krogen, men ikke uden at hans budget barberes ind til benet. Med den konsekvens, at nærmest hele staben begynder at se sig om efter nye jobs.

Hans kone (Kudrow) sidder i fængsel, og hans datter (Silvers) er ved at flyve af reden. Naird må redde både sit ægteskab og Space Force samt opnå en aftale med kineserne om fordelingen af Månen; meget andet sker der ikke i 2. sæson.

Space Force sesong 2 7 scaled 1
(Foto: Netflix)

Seriens bedste kort er stadig en ironisk, nedladende og pompøs John Malkovich. Som super-erfaren raketforsker lader han sin indignation og selvtilfredshed gå ud over andre med bidende, subtil sarkasme. Men Malkovich kører på rutinen her.

Ben Schwartz, der spiller spindoktoren Scarapiducci (tydeligvis inspireret af Trumps kortlivede kommunikationschef Anthony “The Mooch” Scaramucci) er kun en bleg skygge af sig selv. Det sjoveste, han kommer op med i løbet af de syv afsnit, vi har haft adgang til, er en manisk afhængighed af sin mobiltelefon.

At Lisa Kudrow er småskør og ligger i med sin kvindelige fængselsbetjent, er udslidt, men gentages alligevel til det kedsommelige. Hvad angår Carell selv, er der ikke meget spræl tilbage; hans håbløse figur fremkalder kun lejlighedsvis lidt gnæggen i sofahjørnet.

Og heri ligger 2. sæsons hovedproblem: Den er simpelthen ikke morsom nok! Materialet rækker i hvert fald ikke til over fire timer for en serie, der nu handler om nærmest ingenting, og hvor ensemblet bare løber rundt som hovedløse høns inden for det militære perimeter.

Space Force sesong 2 1 scaled 1 Space Force sesong 2 9 989x659 1 Space Force sesong 2 6 989x659 1 Space Force sesong 2 3 989x659 1 Space Force sesong 2 8 989x659 1 Space Force sesong 2 5 989x659 1 Space Force sesong 2 4 989x659 1
<
>
(Foto: Netflix)

Det er tydeligvis ikke kun Space Forces budget, der er blevet rundbarberet, men også seriens. Det kan dog ikke forsvare et så imponerende tandløst manuskript. To stjerner (anmeldelsen er baseret på de første syv ud af ti afsnit).

Hele 2. sæson af Space Force har premiere på Netflix den 18. februar.

Fakta
  • Netflix
  • Release: 18. februar 2022
  • Instruktion: Ken Kwapis
  • Med: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang, Don Lake, Tawny Newsome, Noah Emmerich, Lise Kudrow
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 4:35 timer
IMDB Rating
Space Force Comedy | May 29, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend