Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Sky Rojo, 2. sæson

Pulp Fiction med et skvæt paella

Skydegale spanske ludere på desperat jagt efter en vej ud – og en fremtid.

Publiceret 23/08/2021 - 00:01
Sky Rojo, 2. sæson
Tor Aavatsmark

I 1. sæson af den fyrrige spanske action-krimi-serie Sky Rojo fik vi at vide, at 40 procent af spanske mænd har købt sig til “glædespiger”. Så det er ikke så underligt, at alfonsen Romeo (Etxeandia) er blevet rig på sin gesjæft med tre bordeller på Tenerife. At han er et udpræget røvhul, er derimod nok medfødt.

Læs også Ludere, kokain og afhuggede lemmer At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.

Det er en beskidt industri, som belastes yderligere af menneskehandel og fysisk og psykisk mishandling af de involverede kvinder.

 

Slyngveninderne Coral (Sánchez), Wendy (Espósito) og Gina (Prado) bærer alle på en tragisk forhistorie med en dysfunktionel familiebaggrund, som har ledt dem til prostitution. I 1. sæson så vi dem komme halsbrækkende væk fra bordellet, men Romeo og hans to lakajer er stadig på jagt efter dem – og hvad skal de leve af nu?

Serieskaber, manuskriptforfatter og producent Álex Pina har befæstet Spanien som et af de mest spændende TV-serielande med bl.a. Papirhuset (Netflix) og The Pier (HBO). I Sky Rojo er han så inspireret af Quentin Tarantino, at det nærmer sig kopi, men serien er dog så spansk i sin form og tilpas original til, at vi nøjes med at kalde det en hommage.

(Foto: Netflix)

Meget af 2. sæson fokuserer på Romeos brændende ønske om hævn over Coral, der har svigtet ham, og hans to håbløse lakajers jagt på pigerne. Det ynkelige brødrepar Moíses (Silvestre) – der er hjernen af de to – og Christian (Auquer) – der er totalt impulsiv og uden hjerne – er fanget i Romeos klamme greb og vil gå langt for at adlyde ham og få pigerne tilbage i folden.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Det udarter sig til vilde skyderier og biljagter samt bizarre flashbacks til livet på bordellet. Til sidst kidnapper pigerne en af Ginas mest hengivne kunder for at tvinge ham til at hjælpe dem med at starte et nyt liv. Ubetaleligt underholdende!

Sky Rojo, sesong 2_11 Sky Rojo, sesong 2_3 Sky Rojo, sesong 2_4 Sky Rojo, sesong 2_5 Sky Rojo, sesong 2_10 Sky Rojo, sesong 2_8 Sky Rojo, sesong 2_6 Sky Rojo, sesong 2_9 Sky Rojo, sesong 2_7
<
>
(Foto: Netflix)

Tonen er fræk, men samtidig spøgefuld og sarkastisk, mens persongalleriet er karikeret og stereotypt. Serien kan på overfladen let misfortolkes som plat, vulgær og spekulativ, men hvis man ser bag kulisserne, handler historien om kvinders kamp for retten til bestemme over deres egen seksualitet og deres liv.

Der er brugt meget håndholdt kamera og hurtig klipning. Farverne er skruet helt op og nærmest vulgære, og lyset spiller også en vigtig rolle. Det heftige soundtrack matcher den intense handling, og Sánchez, Espósito og Prado imponerer endnu en gang i de krævende roller.

Pina strækker elastikken lidt for langt denne gang, og historien går indimellem fra helt vild til totalt usandsynlig – efterhånden er der ingen grænser for, hvad personerne slipper af sted med, og hvad de kan tåle. Men hvis du kunne lide 1. sæson, vil du helt sikkert blive underholdt endnu en gang. Fire stjerner.

PS! Hele sæsonen varer kun tre timer og 43 minutter, så den kan let binges på en regntung sensommeraften.

Sky Rojo, sesong 2_16 Sky Rojo, sesong 2_12 Sky Rojo, sesong 2_13 Sky Rojo, sesong 2_15 Sky Rojo, sesong 2_14 Sky Rojo, sesong 2_17
<
>
(Foto: Netflix)

 

Karakter
Sky Rojo, 2. sæson

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 23. juli 2021
  • Instruktion: David Victori m.fl.
  • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
  • Genre: Action-krimi
  • Land: Spanien
  • År: 2021
  • Tid: 3:43 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top