TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Sky Rojo, 1. sæson

Tarantino a la España

At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.

forfatter
Publiceret 04/04/2021 - 16:50
Karakter
ActionKrimi
Sky Rojo, 1. sæson

Med den heftige krimi-thriller-serie Papirhuset har producenten Álex Pina befæstet Spanien som et af de mest spændende TV-serielande. Nu slår han til igen.

En spansk tragedie

Slyngveninderne Coral (Sánchez), Wendy (Espósito) og Gina (Prado) bærer på hver sin tragiske forhistorie med en dysfunktionel familiebaggrund, hvilket har ledt dem til prostitution under den eklatant creepy og følelsesmæssigt afstumpede alfons Romeo (Etxeandia) ude i ødemarken på ferieøen Tenerife.

Det er stofmisbrug, seksuelle overgreb, vold og trafficking, der har ført alle bordellets piger i favnen på Romeo. Hen ejer dem, holder på deres pas og bestemmer, hvornår de eventuelt kan rejse.

(Foto: Netflix)

Da cubanske Gina gør et ynkelig forsøg på at forlade det sure liv og hævder, at hun nu har tjent sin “købspris” ind, vil Romeo også have dækket udgifter til kondomer, glidecreme og sexet undertøj. Den ophedede diskussion eskalerer og ender i blodsudgydelse, hvorpå Wendy og Coral træder hjælpende til.

Det ender med, at de slår Romeo ihjel (tror de) og flygter over hals og hoved ud i friheden. Men ak, Romeo er ikke død, omend det er lykkedes pigerne at slå ham til krøbling. Nu vil han have hævn og sender sine lettere retarderede lakejer Moisés og Christian på jagt efter pigerne.

(Foto: Netflix)

Visuelt voldsorgie

Det er ikke kun på bordellet, der finder orgier sted. Producent Álex Pina og instruktør Óscar Pedraza har komponeret et sexet, brutalt, overdådigt voldsorgie med tortur, afhuggede lemmer, skud- og stiksår, mængder af kokain og desperate kvinder, der ikke har noget at miste.

Vi ser klare referencer – og en hommage – til Quentin Tarantinos værker.

(Foto: Netflix)

Tonen er grov, men samtidig fræk og overdrevet sarkastisk, og persongalleriet er karikeret og stereotypt. På overfladen kan serien let misfortolkes som plat, vulgær og spekulativ, men hvis man ser om bag kulisserne, handler historien om kvinders kamp for magten over deres egen seksualitet og deres liv.

Cleo er seriens selvudnævnte hovedperson og er udadtil den, der har tacklet det hårde liv på bordellet bedst, men hun har druknet alle sorgerne og rædslerne i en evig strøm af piller og narko. Gina er den naive, der drømmer om at starte et nyt liv med en af sine kunder, mens Wendy virker sej og rapkæftet, men det er mest udadtil.

(Foto: Netflix)

Ækle mænd

Romeo er nok den mest sexistiske mandschauvinist, vi nogensinde har set på TV, og han holder regelmæssigt svulstige peptalks om det legitime i at sælge sex, betjene et hungrende marked og lade pikken styre samfundsordenen.

Her er det ikke dansen om guldkalven, men om en gigantisk penis – midt på gulvet i stripklubben/bordellet. Et organ, som Romeo i øvrigt mener, at det er misforstået at rakke ned på, og han hylder talemåden, at “mænd tænker med pikken”.

(Foto: Netflix)

Samtidig hører vi pigerne fortælle om alle de ækle mænd, der får dem til at gøre de nedrigste ting, mens de putter deres beskidte fingre i ludernes mund – alt sammen mens sidstnævnte smiler forførende til deres “klienter”.

Således fremstår Sky Rojo som et vovet miks af samfundskritik og hård popcorn-underholdning – og det fungerer faktisk chokerende godt.

Humoren er som oftest kulsort, nærmest Coensk, med mange undertoner og mislykkede menneskeliv. Det hele er toppet med et heftigt soundtrack, effektiv klipning og glimrende skuespil fra hovedrolleindehaverne.

Sky Rojo. sesong 1_21 Sky Rojo. sesong 1_19 Sky Rojo. sesong 1_18 Sky Rojo. sesong 1_16 Sky Rojo. sesong 1_15 Sky Rojo. sesong 1_14 Sky Rojo. sesong 1_13 Sky Rojo. sesong 1_12 Sky Rojo. sesong 1_11 Sky Rojo. sesong 1_10 Sky Rojo. sesong 1_8 Sky Rojo. sesong 1_7 Sky Rojo. sesong 1_6 Sky Rojo. sesong 1_5 Sky Rojo. sesong 1_4 Sky Rojo. sesong 1_2
<
>
(Foto: Netflix)

Sky Rojo er afgjort ikke det mest opmuntrende, du kan se hjemme i sofaen i påskeferien, men vi kan garantere, at de seje antiheltinder vil underholde dig, og at du samtidig får noget at tænke på, næste gang du klikker dig ind på Pornhub. Fem stjerner.

1. sæson består av otte episoder med en samlet spilletid på binge-venlige tre en halv time. 2. sæson har premiere den 23. juli.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?
(Foto: Netflix)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Netflix
 • Release: 19. marts 2021
 • Instruktion: Óscar Pedraza
 • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
 • Genre: Action/krimi
 • Land: Spanien
 • År: 2021
 • Tid: 3:29 timer
IMDB Rating
Sky Rojo Action, Adventure, Crime, Drama, Thriller | March 19, 2021 (United States) Summary:
Countries: SpainLanguages: Spanish
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Nu kan du streame Game of Thrones i 4K-kvalitet Skarpere 4K-versioner af Game of Thrones 1.-8. sæson er nu klar på HBO Max. Det var på tide!
Schweizisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret af fans, der får del i overskuddet, hvis filmen bliver en succes.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend