Anmeldelse: Sky Rojo, 1. sæson

Tarantino a la España

At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
Karakter
ActionKrimi
Sky Rojo, 1. sæson
Annonce
Annonce
forfatter

Med den heftige krimi-thriller-serie Papirhuset har producenten Álex Pina befæstet Spanien som et af de mest spændende TV-serielande. Nu slår han til igen.

En spansk tragedie

Slyngveninderne Coral (Sánchez), Wendy (Espósito) og Gina (Prado) bærer på hver sin tragiske forhistorie med en dysfunktionel familiebaggrund, hvilket har ledt dem til prostitution under den eklatant creepy og følelsesmæssigt afstumpede alfons Romeo (Etxeandia) ude i ødemarken på ferieøen Tenerife.

Det er stofmisbrug, seksuelle overgreb, vold og trafficking, der har ført alle bordellets piger i favnen på Romeo. Hen ejer dem, holder på deres pas og bestemmer, hvornår de eventuelt kan rejse.

(Foto: Netflix)

Da cubanske Gina gør et ynkelig forsøg på at forlade det sure liv og hævder, at hun nu har tjent sin “købspris” ind, vil Romeo også have dækket udgifter til kondomer, glidecreme og sexet undertøj. Den ophedede diskussion eskalerer og ender i blodsudgydelse, hvorpå Wendy og Coral træder hjælpende til.

Annonce

Det ender med, at de slår Romeo ihjel (tror de) og flygter over hals og hoved ud i friheden. Men ak, Romeo er ikke død, omend det er lykkedes pigerne at slå ham til krøbling. Nu vil han have hævn og sender sine lettere retarderede lakejer Moisés og Christian på jagt efter pigerne.

(Foto: Netflix)

Visuelt voldsorgie

Det er ikke kun på bordellet, der finder orgier sted. Producent Álex Pina og instruktør Óscar Pedraza har komponeret et sexet, brutalt, overdådigt voldsorgie med tortur, afhuggede lemmer, skud- og stiksår, mængder af kokain og desperate kvinder, der ikke har noget at miste.

Vi ser klare referencer – og en hommage – til Quentin Tarantinos værker.

(Foto: Netflix)

Tonen er grov, men samtidig fræk og overdrevet sarkastisk, og persongalleriet er karikeret og stereotypt. På overfladen kan serien let misfortolkes som plat, vulgær og spekulativ, men hvis man ser om bag kulisserne, handler historien om kvinders kamp for magten over deres egen seksualitet og deres liv.

Cleo er seriens selvudnævnte hovedperson og er udadtil den, der har tacklet det hårde liv på bordellet bedst, men hun har druknet alle sorgerne og rædslerne i en evig strøm af piller og narko. Gina er den naive, der drømmer om at starte et nyt liv med en af sine kunder, mens Wendy virker sej og rapkæftet, men det er mest udadtil.

Annonce
(Foto: Netflix)

Ækle mænd

Romeo er nok den mest sexistiske mandschauvinist, vi nogensinde har set på TV, og han holder regelmæssigt svulstige peptalks om det legitime i at sælge sex, betjene et hungrende marked og lade pikken styre samfundsordenen.

Her er det ikke dansen om guldkalven, men om en gigantisk penis – midt på gulvet i stripklubben/bordellet. Et organ, som Romeo i øvrigt mener, at det er misforstået at rakke ned på, og han hylder talemåden, at “mænd tænker med pikken”.

(Foto: Netflix)

Samtidig hører vi pigerne fortælle om alle de ækle mænd, der får dem til at gøre de nedrigste ting, mens de putter deres beskidte fingre i ludernes mund – alt sammen mens sidstnævnte smiler forførende til deres “klienter”.

Således fremstår Sky Rojo som et vovet miks af samfundskritik og hård popcorn-underholdning – og det fungerer faktisk chokerende godt.

Humoren er som oftest kulsort, nærmest Coensk, med mange undertoner og mislykkede menneskeliv. Det hele er toppet med et heftigt soundtrack, effektiv klipning og glimrende skuespil fra hovedrolleindehaverne.

Annonce
Sky Rojo. sesong 1_21 Sky Rojo. sesong 1_19 Sky Rojo. sesong 1_18 Sky Rojo. sesong 1_16 Sky Rojo. sesong 1_15 Sky Rojo. sesong 1_14 Sky Rojo. sesong 1_13 Sky Rojo. sesong 1_12 Sky Rojo. sesong 1_11 Sky Rojo. sesong 1_10 Sky Rojo. sesong 1_8 Sky Rojo. sesong 1_7 Sky Rojo. sesong 1_6 Sky Rojo. sesong 1_5 Sky Rojo. sesong 1_4 Sky Rojo. sesong 1_2
<
>
(Foto: Netflix)

Sky Rojo er afgjort ikke det mest opmuntrende, du kan se hjemme i sofaen i påskeferien, men vi kan garantere, at de seje antiheltinder vil underholde dig, og at du samtidig får noget at tænke på, næste gang du klikker dig ind på Pornhub. Fem stjerner.

1. sæson består av otte episoder med en samlet spilletid på binge-venlige tre en halv time. 2. sæson har premiere den 23. juli.

Læs også
Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?
(Foto: Netflix)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Netflix
  • Release: 19. marts 2021
  • Instruktion: Óscar Pedraza
  • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
  • Genre: Action/krimi
  • Land: Spanien
  • År: 2021
  • Tid: 3:29 timer
IMDB Rating
Sky Rojo  | TV Series (2021– ) Action, Adventure, Crime | TV Series (2021– ) Summary: Coral, Wendy and Gina go on the run in search of freedom while being chased by Romeo, their pimp from Las Novias Club, and his henchmen, Moises and Christian.
Countries: SpainLanguages: Spanish

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

For første gang kan man streame video i næsten tabsfri 4K UHD Blu-ray-kvalitet. Men langtfra alle får adgang til tjenesten.
Disney har udsendt en ny, actionfyldt trailer til Marvel-serien Loki.
Marvel/Disney har udsendt endnu en trailer til den kommende Black Widow-film.
Noomi Rapace og Dar Salim er blandt hovedrollerne i kommende svensk Netflix-film.
At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.