Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Anmeldelse: Sex Education, 3. sæson

Mere liderlig (og politisk korrekt) end nogensinde

De tredjeårsstuderende på Moordale har over to år perfektioneret deres seksuelle færdigheder, men serien kører efterhånden lidt i tomgang.

Skrevet af / 14/09/2021 - 11:09
Sex Education, 3. sæson
Tor Aavatsmark

For tredje gang inviteres vi indenfor i de hormonfyldte hoveder (og ditto kroppe) på de britiske teenagere på Moordale Secondary.

Stadig indimellem herlig humoristisk, charmerende og underholdende, men originaliteten og friskheden fra 1. sæson er afgjort ikke så markant længere. 3. sæson bærer for meget af at træde vande og prøve at gentage tidligere succeser.

 

Nye boller på suppen

Efter sexskandalen i 2. sæson er den pompøse vissenpind af en rektor (Petrie) nu blevet smidt ud på porten. Bestyrelsen sætter en afløser ind, som skal rette op på skolens blakkede ry og få styr på de ustyrlige elever. Som et frisk pust kommer den tidligere elev Hope (Jemima Church fra Girls) også ind på banen, men viser sig snart fra en ganske anden og langt mindre liberal side.

På datingfronten er skolens største nørd – og selvudnævnte sexguru – Otis (Butterfield) pludselig begyndt at vennebolle den mest populære pige af dem alle, Ruby (Keene), mens hans bedste ven, Eric (Gatwa), er sammen med den tidligere bøssehader Adam. Et mildt sagt turbulent forhold.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

På hjemmefronten er Otis’ mor, sexterapeuten Jean (Andersson), i den sidste fase af sin graviditet, hvor den vordende far (Persbrandt) ikke engang aner, at han snart skal være far igen. Men nu vil Jean forene de to umage familier.

Samtidig har Mave (Mackey) accepteret, at Otis er tabt for hende, mens hun må tackle sin ustabile mors turbulente forhold plus en ny bejler, der banker på.

Glemte vi at nævne, at de unge denne gang har mere sex end nogensinde? Udtrykket “hore som kaniner” har vel aldrig været mere passende om en TV-serie – i alle tænkelige former og faconer og alle tænkelige steder. Det er dog begrænset, hvor mange gange man kan få en seksuel opvågning.

(Foto: Netflix)

Letkøbt overfladisk humor

Manuskriptforfatterne er denne gang henfaldet til en række letkøbte løsninger, da de har skullet udvikle personerne, hvilket desværre sjældent falder heldigt ud. Samtlige personer er gået nogle takker op på karikaturskalaen i anledning af den nye sæson – alle skal pludselig være en lidt mere outreret udgave af sig selv.

At Otis pludselig nærmest ændrer personlighed, bliver en af de seje, går i “smart” tøj, accepterer, at Ruby kræver, at de holder deres forhold skjult (fordi han er så lam), og afviser gamle venner bare for at kunne for at kopulere med Ruby, køber vi slet ikke – han har (havde) da større integritet.

Lily er blevet endnu mere alien-fokuseret, Eric viser sig fra sin kyniske side, og musiklæreren går hele vejen. Selv den sindige Jackson finder modet til at eksperimentere. Desuden er serien denne gang krydret med en del letkøbt tis-, bæ- og pruttehumor, som normalt er forbeholdt mere overfladiske amerikanske ungdomsserier.

(Foto: Netflix)

Progressivt syn på sex

Jo, serien har været befriende progressiv og stået for en moderne og liberal seksualmoral, men denne gang virker det påtaget, når serieskaberne og manuskriptforfatterne energisk forsøger at være politisk korrekte, og alt og alle skal inkluderes.

Vi har ikke talt efter, men at en tredjedel af parrene på Moordale indgår i homoseksuelle forhold, er i hvert fald ikke en overdrivelse. Samtidig bliver vi præsenteret for non-binære, som selvfølgelig bliver chikaneret, sat i bås og misforstået. Og Maeve falder for (og hopper i kanen med) naboknægten i kørestol – til trods for at han bevidst har ødelagt hendes chancer hos Otis.

Misforstå os ret: Vi har intet imod positiv skildring af alle tænkelige former for kønslig og seksuel orientering, men i 3. sæson af Sex Education bliver det efterhånden så overdrevet kunstigt og påtaget, at det faktisk virker stik imod hensigten. Det bliver krampagtigt politisk korrekt.

Sex Education, sesong 3_6 Sex Education, sesong 3_2 Sex Education, sesong 3_7 Sex Education, sesong 3_5 Sex Education, sesong 3_4 Sex Education 1st August Episode 7-59.dng Sex Education Season 3 Sex Education Season 3 Sex Education Season 3 Sex Education Season 3
<
>
(Foto: Netflix)

Det faktum, at de fleste af skuespillerne nu er langt ældre end de personer, de portrætterer, begynder også at blive et problem. De skal alle være omkring 17 år, men mange af skuespillerne er op imod ti år ældre, og det kan ses.

Sex Education er stadig en seværdig serie med flere charmerende personer og lejlighedsvis lun humor, men vi kan ikke længere se nogen grund til, at den fornyes ud over 3. sæson. Den har – desværre – udspillet sin rolle. Tre stjerner.

Hele 3. sæson kan streames på Netflix fra den 17. september.

(Foto: Netflix)
Karakter
Sex Education, 3. sæson

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 17. september 2021
  • Instruktion: Ben Taylor m.fl.
  • Med: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Mikael Persbrandt, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Jemima Kirke, Kedar Williams-Stirling, Chaneil Kular, Simone Ashley, Mimi Keene, Tanya Reynolds
  • Genre: Komedie-drama
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 7:17 timer

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top