Search
Generic filters

Anmeldelse : Sex Education, 2. sæson

Topliderlige teenagere

Hormonerne løber stadig løbsk hos de charmerende teenagere på gymnasiet i Moordale.

Karakter
DramaKomedie
Sex Education, 2. sæson

De britiske teenagere i den pittoreske engelske lilleby når i 2. sæson af Sex Education nærmest euforiske højder af liderlighed.

Onanimani

Vores alle sammens nørd og selvudnævnte sexekspert Otis (Butterfield) er stadig en frustreret jomfru, men han er i det mindste kommet over sin onaniangst – for der onaneres døgnet rundt, over alt, når som helst og hvor som helst.

Han sprøjter i sokker og sengetøj, i bruseren og på mors bilvindue (!), og han når – bogstavelig talt – nye højder. Enhver troende katolik, der ser serien, må græde bitre tårer over alle de Guds potentielle børn, der bliver sløset bort og skyllet ud i diverse afløb.

På teenageværelser, på skolens toiletter og til fester pilles og pules der i hver en krog. Mærkeligt, at Kristelig Lytterforening ikke har forsøgt at få denne “moralsk fordærvede” serie forbudt!

(S)exsperten

I den usandsynlig morsomme 1. sæson startede Otis en sexrådgivningstjeneste sammen med skolens freak, Maeve (Mackey), som han desuden var desperat hemmeligt forelsket i.

Maeve ordnede bestillingerne og tog imod betaling, mens (jomfruen) Otis kom med velment og mere eller mindre fagligt kvalificeret sexrådgivning. Oftest kopieret fra hans mor, samslivsterapeuten og sexologen Jean Milburn (Gillian “X-Files” Anderson).

Efter at Maeve er blevet smidt ud af skolen, har Otis svært ved at klare ærterne, og det bliver ikke bedre, da et større klamydiaudbrud på skolen skaber hysteri og resulterer i, at hans mor hyres som konsulent.

Farverige teenagere

Vi vil ikke påstå, at Sex Education afspejler et gennemsnit af nutidens teenagere, men serien har et usædvanlig medrivende og charmerende persongalleri.

Otis’ bedste – eller rettere sagt eneste – ven, Eric (Gatwa), er i den grad sprunget ud som homoseksuel og spankulerer rundt i skolegården som en stolt påfugl. Nu fri for chikane fra skolens røvhul af en rektors søn.

Maeve prøver at få sit liv på ret køl og arbejder deltid med at sælge junkfood, mens hun lægger planer for, hvordan hun skal komme tilbage på skolen. Samtidig bliver hun distraheret af og irriteret på sin narkomanmor, som pludselig vil genoptage kontakten.

Otis prøver – imellem al onanien – at pleje sit forhold til Ola, en ny elev på skolen, der er flyttet til byen sammen med sin blikkenslagerfar, Jakob (Persbrandt), som nærmest flytter ind hos Otis’ mor. Et forhold, der skaber en masse frustrationer for en hormonel teenager – og hans indimellem nymfomane mor.

(Foto: Netflix)

Alvorlig tematik

Imellem mængderne af sex og den lidt overdrevne humor er der denne gang blevet rigelig plads til mere seriøse temaer.

Deling af nøgenfotos, dickpicks og seksuel chikane er alt sammen emner, der vies opmærksomhed. Til og med seksuelle problemer og skavanker (såvel som lyster) hos den lidt ældre garde er der blevet plads til. Ikke så “seriøst” og vægtigt som i andre ungdomsserier, f.eks. Skam, men stadig al ære til seriens skabere.

Forventningspres og præstationsangst berøres også, men mere overfladisk.

Over the top!

Desværre prøver 2. sæson lidt for hårdt. Den vil så gerne overgå 1. sæson i at være “chokerende”, sensationel og spektakulær – så meget, at det nogle gange tipper over i det outrerede og utroværdige.

Derudover bemærker man, at idylliske Moordale må være en af ​​verdens mest tolerante, liberale og inkluderende byer. Der er ikke en antydning af homofobi, og intrigerne fra skolens “bitches” er denne gang nærmest fraværende. Bortset fra seksuelle frustrationer er det frustrerende lidt modgang, disse teenagere oplever. Den, der har det sværest, er nok Jackson, der bliver presset af sin enlige mor til at få succes i svømmebassinet.

Den lille by er så liberal og politisk korrekt, at størstedelen af ​​de par, vi følger, henimod halvejs i sæsonen er blevet homoseksuelle. Sjovt og interessant nok, og meget politisk korrekt, men særlig sandsynligt? Nej.

Og hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan man rengør endetarmsåbningen, før man praktiserer analsex, så tag det roligt: Her får du det udførligt forklaret og demonstreret!

Skuespillerne er også ved at være for gamle til at portrættere 16-17-årige, selv om Aimee Lou Wood (24 år) og Asa Butterfield (22) fint kunne gå for at være 17 år.

(Foto: Netflix)

Stadig underholdende

Sex Education er fræk, opfindsom og nyskabende med en herlig rollebesætning, der generelt leverer solide præstationer, men det bliver lige lovlig overdrevet i denne omgang. 2. sæson er heller ikke lige så frisk som den første, selv om de skarpe dialoger sidder stadig lige i øjet.

1980’er-stilen er gennemført lækker, fotografering og klipning imponerer, og det samme gør rekvisitterne, der virkelig får lejlighed til at stråle i en vidunderligt absurd fremførelse af Romeo & Julie – et af sæsonens komiske højdepunkter. Fire solide stjerner til de sprøjtekåde teenagere i denne tåkrummende TV-serie,

Hele 2. sæson kan streames på Netflix fra den 17. januar.

Sex Education, sesong 2_2 Sex Education, sesong 2_4 Sex Education, sesong 2_6
<
>
(Foto: Netflix)

Fakta

 • Netflix
 • Release: 17. januar 2020
 • Instruktion: Ben Taylor m.fl.
 • Med: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Kedar Williams-Stirling, Chaneil Kular, Simone Ashley, Mimi Keene, Tanya Reynolds, Mikael Persbrandt
 • Genre: Dramakomedie
 • Land: UK
 • År: 2020
 • Tid: 6:50 timer

IMDB Rating

Sex Education  | TV Series (2019– ) 45min | Comedy, Drama | TV Series (2019– ) Summary: A teenage boy with a sex therapist mother teams up with a high school classmate to set up an underground sex therapy clinic at school.
Countries: UKLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Disney fortæller den “sande” historie om det utrolige serumløb i Alaska for næsten hundrede år siden.
  Så er Disney+ lanceret i Danmark, men hvad skal du se på tjenesten?
  Den legendariske, iskolde søster Ratcheds baggrundshistorie danner den perfekte ramme for en usædvanlig vellykket TV-serie.
  Med deres første originale serie puster Disney nyt, men samtidig klassisk liv i Star Wars-sagaen.
  I et ellers gennemsnitligt drama om at rejse sig efter en familietragedie og derpå følgende alkoholisme leverer Ben Affleck den ægte vare.
  September byder på kortere dage og mørkere nætter. Perfekt til lange, lade aftener foran TV’et.
  Hilary Swank leder en international besætning med kurs mod Mars, men både ekspeditionen og familien derhjemme oplever grus i maskineriet.
  Christopher Nolans nye film er en herlig, til tider absurd blanding af James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.