TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Senior Year

Plat og pinligt

Nej, Rebel Wilson er ikke nogen karakterskuespiller. I Senior Year er hun desværre heller ikke spor morsom.

forfatter
Publiceret 28/05/2022 - 16:05
Karakter
Komedie
Senior Year

Rebel Wilson som en cheerleader, der pludselig vågner op efter 20 år i koma, kunne sagtens være udgangspunktet for en sjov film. Men nej, med Senior Year har Netflix produceret en af de dårligste, mindst engagerende og mindst lattervækkende komedier i lang tid.

Med fare for at fremstå som en mavesur gammel mand, der ikke forstår “ungdommelig” humor, kaster vi os frygtløst ud i det …

Bare så det er sagt: Vi forventer ikke noget dybt mellemmenneskeligt, flerdimensionelt drama af Shakespeareske proportioner, når vi står over for en film med Wilson i hovedrollen. Hvad vi derimod forventer, er letbenet, kald det bare “tanketom” komik med rappe replikker, en vis portion charme, et i hvert fald delvist sammenhængende plot og nogle personer, som vi kan relatere til.

Desværre lever Senior Year ikke op til ét eneste af disse punkter.

Læs også Manden bag Stockholm-syndromet Serien om den notoriske kriminelle bag fænomenet Stockholm-syndromet er blevet en fornøjelig gangsterkomedie.
Clark sesong 1 10

Vi befinder os i slutningen af de sorgløse 1990’ere, og Britney Spears brager ud af stereoanlæggene. En af skolens mest populære piger er den fagre Stephanie (Rice/Wilson), og den smilende 17-årige cheerleader-kaptajn hænger ud med alle de “rigtige” piger.

Men under et arrangement i gymnastiksalen går det helt galt, og Stephanie ender i koma efter et voldsomt fald. 20 år senere vågner hun pludselig op i en hospitalsseng – til en verden, der er forandret.

Senior Year 5
(Foto: Netflix)

Præmissen med at springe fremad i tiden, eller at teenagere pludselig befinder sig i en voksen krop, er ikke noget nyt tema i film og er ikke mindst perfektioneret af Tom Hanks i Big (1988). Men hvor Big sprudlede af charme og glimt i øjet, er Senior Year plat, uengagerende og decideret kedelig.

Instruktør Alex Hardcastle har placeret sig selv i en uelegant spagat, idet han prøver at kombinere letbenet high school-komedie med grovkornet seksuel humor, der jo er Wilsons varemærke. Noget, som hverken han eller filmen slipper godt fra.

Læs også Alle de nye streaming-titler i maj Disse film og serier kan du streame i maj – og nu vender Stranger Things tilbage!
Stranger Things sesong 4 1

De allerfleste “morsomme” replikker lander desværre på halen, og mens vi ser filmen, kan man høre en knappenål falde til jorden. Det er bestemt ikke latter, der præger vores testpublikum.

Desuden bliver der gjort alt for lidt ud af de muligheder, som præmissen åbner op for, i og med at Stephanie er “sprunget” 20 år frem i tiden. Man nøjes med nogle simple slapstick-replikker om mobiltelefoner og om, at Lady Gaga ligner en letpåklædt udgave af Madonna.

Senior Year 3 Senior Year 2 Senior Year 4 Senior Year 7 Senior Year 8 Senior Year 6
<
>
(Foto: Netflix)

Senior Year forsøger sig ganske vist med lidt mere dybde i form af nogle halvhjertede antydninger af en kritik af kropspres og et overfladisk samfund, men også det løber ud i ingenting.

Personerne er gennemgående stereotype og endimensionelle, og selv de voksne fremstår som ubearbejdede parodier. Det er synd, for Rebel Wilson kan faktisk være rigtig morsom, hvilket hun ikke mindst beviste i Bridesmaids – men nogen leading lady er hun tydeligvis ikke.

Kort opsummeret kan vi sige, at Senior Year fejler fundamentalt, når det gælder en komedies vigtigste opgave: Den er overhovedet ikke morsom. Hvilket er en kardinalsynd! Så bliver næsten to timers spilletid ulidelig at komme igennem. Det er simpelthen pinlig dårligt. Én ynkelig stjerne til denne begrædelige seance.

Fakta
  • Netflix
  • Release: 13. maj 2022
  • Instruktion: Alex Hardcastle
  • Med: Rebel Wilson, Angourie Rice, Mary Holland, Sam Richardson, Zoe Chao, Justin Hartley, Chris Parnell, Jade Bender, Jeremy Ray Taylor
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 1:51 timer
IMDB Rating
Senior Year Comedy, Drama | May 13, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend