Anmeldelse: Sarah Cooper: Everything’s Fine

Eklatant spild af komisk talent

Den ellers superbe Trump-imitators nye Netflix-show er en ordentlig maveplasker.
Karakter
Komedie
Sarah Cooper: Everything’s Fine
Annonce
Annonce
forfatter

Da det tilbage i august blev annonceret, at standupkomikeren Sarah Cooper ville få sit eget Netflix-show, var forventningerne høje – så meget desto større er skuffelsen over det færdige resultat.

Mange komikere og skuespillere har parodieret den narcissistiske og enfoldige 45. amerikanske præsident, Donald J. Trump (som stadig ikke har opgivet drømmen om en anden embedsperiode). Men når virkeligheden er så fascinerende outreret og usandsynlig som i den nuværende situation, er komikerne ofte kommet til kort.

(Foto: Netflix)

Da coronapandemien skyllede ind over hele verden, mens manden bag “The Resolute Desk” affærdigede virussen som en almindelig influenza, et påfund fra Demokraternes side og/eller bluff, trådte en ny komediestjerne frem i lyset. Fra sit hjemmekontor begyndte den 43-årige Sarah Cooper at parodiere og efterligne Trump. Ikke ved at fordreje sin stemme eller finde på platte, hårrejsende, fornærmende og dumme ting at sige – nej, hun skar helt ind til kernen.

Læs også
Nu kommer Diana i The Crown Med november kommer den første natfrost, og mørket sænker sig her mod nord. Med andre ord en perfekt undskyldning for kvalitetstid foran TV’et.

Cooper brugte ægte optagelser af taler og pressekonferencer med The Donald i fri dressur. Uklippet og ufordrejet lagde hun små lip-sync’ede videoklip på TikTok af en gal mands rallen, mens hun fremstillede Trump ved (bogstavelig talt) at lægge hans ord i sin mund.

Her var der ingen paryk, sminke eller effekter, kun “the Leader of the Free World” i al sin glans. På denne geniale måde afklædte hun præsidenten fuldstændig.

(Foto: Netflix)

På kort tid nærmede hun sig 600.000 følgere på TikTok og over 2,1 millioner Twitter-følgere (@sarahcpr). Hvilket selvfølgelig ikke gik upåagtet hen hos verdens førende streaming-tjeneste. Cooper skrev kontrakt med Netflix, og resultatet er Sarah Cooper: Everything’s Fine.

Konceptet i specialshowet er Cooper som fiktiv leder af et arketypisk amerikansk morgen-TV-show med en blanding af nyheder, vejr, reportager, interviews og gæster i studiet. Den røde tråd er coronapandemien, og at 2020 helt generelt er et annus horribilis med utallige tragedier og naturkatastrofer, hvor den altid krampagtigt smilende studievært prøver at formidle, at alt er i den skønneste orden.

(Foto: Netflix)

Så langt, så godt – problemet er bare, at næsten ingen af ​​de mange sketches er i nærheden af at være morsomme. Humoren er så plat, at vi faktisk spekulerer på, om det er en dummy-pilot, som Netflix har lagt ud ved en fejl. Indslagene virker ufærdige og på forsøgsstadiet.

Det er bestemt ikke gæstelisten, der er problemet, for Cooper får støtte fra stærke navne som Ben Stiller, John Hamm, Helen Mirren, Maya Rudolph (SNL), Jane Lynch, Winona Ryder og Marisa Tomei. Men det ene indslag efter det andet falder fuldstændig til jorden – uden nerve, komisk timing eller ironisk bid.

(Foto: Netflix)

Bage-sketchen med Jane Lynch fra The Marvelous Mrs. Maisel er utroligt, pinligt umorsom. Et andet indslag, hvor Cooper selv er klovn på en udendørsscene, og publikum corona-tidskorrekt nok sidder i deres biler på en parkeringsplads, slår ikke ud til mere end 2 eller 3 på vores latterskala (der går fra 1 til 10). Selv interviewet med Ben Stiller som kunstig intelligens er meningsløst, tamt, uoriginalt og lige så plat som en skolerevy.

Her svigter det konsekvent i alle led, og den ene flove vits følger den anden. Instruktionen ved Natasha Lyonne er usammenhængende, kedelig og rodet, og selv om Cooper har allieret sig med en hel hob af manuskriptforfattere, er resultatet ikke desto mindre chokerende tandløs satire og ikke i nærheden af ​​ hendes eget standup-show eller hendes Trump-imitationer.

(Foto: Netflix)

Det eneste, der redder showet fra den totale katastrofe, er de fire scener, hvor Cooper parodierer Trump. De sidder (relativt) godt, især en absurd monolog på golfbanen og “Grab ’em by the pussy”-dialogen, men som helhed står showet til dumpekarakter. To sølle stjerner.

PS: Drop Netflix-showet og se hellere alle Sarah Coopers herlige Trump-parodier på YouTube. Her er hun i sit es, og hendes mest sete Trump-video, How to Medical, har indtil videre over 20 millioner (!) visninger på sociale medier.

(Foto: Netflix)

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Fakta
  • Netflix
  • Release: 27. oktober 2020
  • Instruktion: Natasha Lyonne
  • Med: Sarah Cooper, Fred Armisen, John Hamm, Ben Stiller, Helen Mirren, Maya Rudolph, Jane Lynch, Winona Ryder, Marisa Tomei
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 0:49 timer
IMDB Rating
Sarah Cooper: Everything's Fine (2020) 49min | Comedy | TV Special 27 October 2020 Summary: A variety special full of issues of politics, race, gender and class. Sarah will also be joined by special guests.
Countries: USA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Vellykket kostumedrama er en blanding af Dollars, Askepot, Farlige forbindelser og Downton Abbey – plus et strejf af Fifty Shades of Grey.
En graviditet, der går frygtelig galt, er ved at rive en ung familie i stykker.
Med Equinox leverer Netflix en af deres bedste nordiske produktioner hidtil.
11 dages juleferie i coronaens tegn, men hvad skal man se for at hygge sig og slappe af?
Endnu en gang leverer Pixar et teknisk pletskud akkompagneret af en stærk emotionel historie.
Michael J. Fox brillerer i lidt uddateret “klassiker”.
Endnu en forjul skal tilbringes med den smådesperate single-sygeplejerske Johanne på jagt efter den eneste ene – og det bliver da også ganske fornøjeligt.
En af bluesmusikkens absolutte førstedamer giver os herlig musik – akkompagneret af “Black Panther” – i et intenst kammerspil.
Disney forsøger skamløst at udnytte folks trang til letbenet juleunderholdning.
Alle de fordomme, man måtte have om homoseksuelle, musicalfans og intolerante kristen-konservative i Lilleby-Amerika, bekræftes i The Prom.
Mulan er i toppen af Disneys live-indspilninger af tegnefilmsklassikere.
December byder på kolde dage og mørke aftener – perfekt til mange timer foran TV’et.
At skak kunne være så fascinerende og spændende, havde vi faktisk ikke troet!
Den ellers superbe Trump-imitators nye Netflix-show er en ordentlig maveplasker.
Apple og Tom Hanks byder på en flad spændingskurve i tandløst 2. verdenskrigs-drama.