Anmeldelse: Sarah Cooper: Everything’s Fine

Eklatant spild af komisk talent

Den ellers superbe Trump-imitators nye Netflix-show er en ordentlig maveplasker.
Karakter
Komedie
Sarah Cooper: Everything’s Fine
Annonce
Annonce
forfatter

Da det tilbage i august blev annonceret, at standupkomikeren Sarah Cooper ville få sit eget Netflix-show, var forventningerne høje – så meget desto større er skuffelsen over det færdige resultat.

Mange komikere og skuespillere har parodieret den narcissistiske og enfoldige 45. amerikanske præsident, Donald J. Trump (som stadig ikke har opgivet drømmen om en anden embedsperiode). Men når virkeligheden er så fascinerende outreret og usandsynlig som i den nuværende situation, er komikerne ofte kommet til kort.

(Foto: Netflix)

Da coronapandemien skyllede ind over hele verden, mens manden bag “The Resolute Desk” affærdigede virussen som en almindelig influenza, et påfund fra Demokraternes side og/eller bluff, trådte en ny komediestjerne frem i lyset. Fra sit hjemmekontor begyndte den 43-årige Sarah Cooper at parodiere og efterligne Trump. Ikke ved at fordreje sin stemme eller finde på platte, hårrejsende, fornærmende og dumme ting at sige – nej, hun skar helt ind til kernen.

Læs også
Nu kommer Diana i The Crown Med november kommer den første natfrost, og mørket sænker sig her mod nord. Med andre ord en perfekt undskyldning for kvalitetstid foran TV’et.

Cooper brugte ægte optagelser af taler og pressekonferencer med The Donald i fri dressur. Uklippet og ufordrejet lagde hun små lip-sync’ede videoklip på TikTok af en gal mands rallen, mens hun fremstillede Trump ved (bogstavelig talt) at lægge hans ord i sin mund.

Her var der ingen paryk, sminke eller effekter, kun “the Leader of the Free World” i al sin glans. På denne geniale måde afklædte hun præsidenten fuldstændig.

Annonce
(Foto: Netflix)

På kort tid nærmede hun sig 600.000 følgere på TikTok og over 2,1 millioner Twitter-følgere (@sarahcpr). Hvilket selvfølgelig ikke gik upåagtet hen hos verdens førende streaming-tjeneste. Cooper skrev kontrakt med Netflix, og resultatet er Sarah Cooper: Everything’s Fine.

Konceptet i specialshowet er Cooper som fiktiv leder af et arketypisk amerikansk morgen-TV-show med en blanding af nyheder, vejr, reportager, interviews og gæster i studiet. Den røde tråd er coronapandemien, og at 2020 helt generelt er et annus horribilis med utallige tragedier og naturkatastrofer, hvor den altid krampagtigt smilende studievært prøver at formidle, at alt er i den skønneste orden.

(Foto: Netflix)

Så langt, så godt – problemet er bare, at næsten ingen af ​​de mange sketches er i nærheden af at være morsomme. Humoren er så plat, at vi faktisk spekulerer på, om det er en dummy-pilot, som Netflix har lagt ud ved en fejl. Indslagene virker ufærdige og på forsøgsstadiet.

Det er bestemt ikke gæstelisten, der er problemet, for Cooper får støtte fra stærke navne som Ben Stiller, John Hamm, Helen Mirren, Maya Rudolph (SNL), Jane Lynch, Winona Ryder og Marisa Tomei. Men det ene indslag efter det andet falder fuldstændig til jorden – uden nerve, komisk timing eller ironisk bid.

(Foto: Netflix)

Bage-sketchen med Jane Lynch fra The Marvelous Mrs. Maisel er utroligt, pinligt umorsom. Et andet indslag, hvor Cooper selv er klovn på en udendørsscene, og publikum corona-tidskorrekt nok sidder i deres biler på en parkeringsplads, slår ikke ud til mere end 2 eller 3 på vores latterskala (der går fra 1 til 10). Selv interviewet med Ben Stiller som kunstig intelligens er meningsløst, tamt, uoriginalt og lige så plat som en skolerevy.

Annonce

Her svigter det konsekvent i alle led, og den ene flove vits følger den anden. Instruktionen ved Natasha Lyonne er usammenhængende, kedelig og rodet, og selv om Cooper har allieret sig med en hel hob af manuskriptforfattere, er resultatet ikke desto mindre chokerende tandløs satire og ikke i nærheden af ​​ hendes eget standup-show eller hendes Trump-imitationer.

(Foto: Netflix)

Det eneste, der redder showet fra den totale katastrofe, er de fire scener, hvor Cooper parodierer Trump. De sidder (relativt) godt, især en absurd monolog på golfbanen og “Grab ’em by the pussy”-dialogen, men som helhed står showet til dumpekarakter. To sølle stjerner.

PS: Drop Netflix-showet og se hellere alle Sarah Coopers herlige Trump-parodier på YouTube. Her er hun i sit es, og hendes mest sete Trump-video, How to Medical, har indtil videre over 20 millioner (!) visninger på sociale medier.

(Foto: Netflix)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Fakta
  • Netflix
  • Release: 27. oktober 2020
  • Instruktion: Natasha Lyonne
  • Med: Sarah Cooper, Fred Armisen, John Hamm, Ben Stiller, Helen Mirren, Maya Rudolph, Jane Lynch, Winona Ryder, Marisa Tomei
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 0:49 timer
IMDB Rating
Sarah Cooper: Everything's Fine (2020) 2940min | Comedy | TV Special 27 October 2020 Summary: A variety special full of issues of politics, race, gender and class. Sarah will also be joined by special guests.
Countries: USA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.
Annonce
Annonce

Læs også

At 40 procent af de spanske mænd går på bordel, var en chokerende nyhed for os – men søreme om Álex Pina ikke formår at lave bragende underholdning ud af tragedien.
April byder på masser af guf fra streaming-tjenesterne, og du kan også streame indhold fra den “nye” Paramount+.
En hyperaktiv, stærkt alkoholiseret og vanvittig charmerende stewardesse kan der virkelig komme god underholdning ud af.
Det bliver ikke en ordentlig påskeferie uden gode krimier og thrillere!
Den nye streaming-tjeneste Paramount+ lanceres med Maisie Williams som rapkæftet eremit, der brat lukkes ud i livet. Morsomt, men noget uforløst.
2. sæson af Exit følger i samme fascinerende fodspor som 1. sæson, og det er ikke så tosset.
Disney+ beviser, at der stadig er meget spændende materiale at formidle fra det righoldige Marvel-univers.
Mange film er efterfølgende blevet “shinet op” af en misfornøjet instruktør – men ingen så omfattende som Justice League.
Den længe ventede efterfølger til Wonder Woman, der var et frisk pust af en superheltefilm, er nok årets største skuffelse.
En af 1980’ernes store komikere, Eddie Murphy, prøver hårdt på at genoplive en af sine komedieklassikere – men ender med at give os en langt mindre charmerende kopi.
New Orleans’ mest respekterede dommer havner i l*rt til halsen.
Årets første forårsmåned byder på lysere dage og masser af spændende indhold fra streaming-tjenesterne.
Hvad nu hvis det var Sovjetunionen, der først fik sat en mand på Månen?
Big Sky er et levende bevis på, at selv en af branchens mest erfarne og anerkendte serieskabere kan ramme ved siden af.
To mennesker gør en hel nat deres yderste for at såre og ydmyge hinanden. Den slags kommer der filmkunst ud af.
Tom Hanks brillerer i sobert western-epos med hjertet på rette sted.