TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Anmeldelse Lupin, 1. sæson del 2

Gentlemantyv med lidt for simple tricks

Den ærkefranske gentlemantyv charmerer os endnu en gang – omend ikke lige så elegant som i 1. del af sæsonen.

forfatter
Publiceret 07/06/2021 - 09:01
Karakter
Krimi
Lupin, 1. sæson del 2

I januars mørke kunne vi hygge os foran TV’et med en frisk, frejdig og meget charmerende fransk gentlemantyv. Del 2 af 1. sæson følger i nøjagtig samme spor, men mangler lidt af overraskelseselementet og opfindsomheden.

I Lupin, der er løseligt baseret på historierne om den franske gentlemantyv Arsène Lupin (fra Maurice Leblancs bøger fra begyndelsen af 1900-tallet), møder vi den driftige Assane Diop (Sy), der ernærer sig helt i Lupins ånd.

Del 1 af 1. sæson sluttede brat, da Assanes søn, Raoul (Simon), forsvandt ud i den blå luft fra en kystby i Bretagne. Assane er overbevist om, at det er familiens ærkefjende, den gennemkorrupte finansmogul Hubert Pellegrini (Pierre), der står bag kidnapningen.

Læs også Franske fristelser Omar Sy er en smart, elegant gentlemantyv i ny fransk serie, der oser af charme.

Denne gang handler det om at redde sønnen og fuldføre en udspekuleret hævn over Pellegrini, der sværtede Assanes far til og drev ham i døden. Og som en rød tråd lurer den “umulige” kærlighed, der engang forsvandt …

Både plot og persongalleri er stærkt karikeret og overdrevet. Der males stadig med bred pensel med dumme/naive politifolk og håbløst godtroende ofre, men det er en stil, der klæder den uhøjtidelige, eventyrlige røverhistorie.

Omar Sy er stadig et fund i rollen som den kreative, løsslupne og meget energiske mestertyv. En vaskeægte gentlemantyv, der stjæler fra dem, der kan tåle tabet, aldrig bærer våben og klarer ærterne på en spektakulær og fiks måde – altid med et bredt smil om munden og en kvik replik parat.

(Foto: Netflix)

Det skal dog siges, at Sy ikke er en mand, der ikke er så let at forklæde. Med hans kraftige krop og store højde er mange af hans forklædninger lige lovlig let gennemskuelige. Troværdighed i plot og historie er da heller ikke et af de kriterier, der har haft størst prioritet, da man skrev manuskriptet, og det er heller ikke meningen i en så befriende eskapistisk serie, hvor friskhed, frejdighed og charme er i fokus.

Endnu en gang får vi en postkortrundtur i den episke Byernes By med Triumfbuen, Eiffeltårnet, Seinen og Musée d’Orsay i centrale roller. Trods de smukke omgivelser går det lidt trægt i første halvdel af denne omgang, hvor jagten på kidnapperne hverken er spændende nok eller har samme wow-faktor som del 1 af sæsonen.

Spændingen stiger, da Assane må bruge alle sine kræfter og udspekulerede metoder for at få Pellegrini til at gå i fælden. Finansmogulens naive datter Juliette (Hesme) – og Assanes tidligere flamme – bliver en vigtig brik i det intrikate plot.

DSC07562.ARW Lupin, sesong 1, del II_11 DSC05280.ARW DSC08458.ARW Lupin, sesong 1, del II_12 Lupin, sesong 1, del II_10 DSC03806.ARW Lupin, sesong 1, del II_9 DSC09451.ARW Arsene Lupin Season 2
<
>
(Foto: Netflix)

Som kupserie fungerer Lupin godt, omend den ikke er helt på niveau med de bedste inden for genren. Det er i afsløringen af trickene og dobbeltspillet, serien virkelig swinger; på det mere personlige plan er både karaktererne og relationerne for overfladisk behandlet.

Læs også Vi kårer den bedste streaming-tjeneste (for dig) Med lanceringen af Disney+ har streaming-krigen virkelig taget fart, men hvilke af de store streaming-tjenester SKAL du have?

Vi føler ikke, at der er lige så meget på spil for Assane i del 2, men når det er sagt, så er Lupin stadig tegneserieagtigt spøgefuld og charmerende. Afgjort godkendt letbenet underholdning til en regnfuld sommeraften. Fire stjerner.

(Foto: Netflix)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Fakta
 • Netflix
 • Release: 11. juni 2021
 • Instruktion: Ludovic Bernard m.fl.
 • Med: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Vincent Garanger, Vincent Londez, Shirine Boutella, Antoine Gouy, Soufiane Guerrab, Fargass Assandé, Etan Simon
 • Genre: Krimi
 • Land: Frankrig
 • År: 2021
 • Tid: 3:42 timer
IMDB Rating
Lupin Action, Crime, Drama, Mystery | January 8, 2021 (United States) Summary:
Countries: France, United StatesLanguages: French
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lancerer kvindelig version af Hulken! Marvel-universet er åbenbart ufuldendt uden en kvindelig version af den vrede, grønne mand, også kendt som Hulken.
Nu er musen størst af alle! Det tog kun Mickey Mouse & Co. to et halvt år at vippe Netflix af streaming-tronen.
Vinder hun kronprinsens hjerte? Netflix frigiver trailer til premiereklar norsk spillefilm.
Dramaet der greb hele verden! En højdramatisk historie fra virkelighedens verden – men Howard får aldrig hævet temperaturen til kogepunktet.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene giver deres bud på en hæsblæsende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vej fra Disney+. Se den første fulde trailer her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend