BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

ID-serien er Volkswagens store elbilsatsning, og her taler vi teknologisk avancerede sager til populære priser. ID.4 er en familievenlig SUV i topmoderne indpakning.

Standardversionen har adaptiv fartpilot, navigation med 10 tommers touch-skærm samt stemmestyring. Nødbremsning og fodgængerregistrering samt vejbaneassistent er også standard, ligesom parkeringssensorer foran og bagpå samt LED-lys hele vejen rundt.

Max-pakken giver desuden blindzoneassistent, køassistent, proaktiv passagerbeskyttelse og progressiv styring. Det vil sige, at rattet drejer af sig selv ud fra vej- og trafiksituationen og kan lave undvigemanøvrer. Man kan også få adgang til bilen uden nøgle, og bagklappen er sensorstyret.

Hvad med lydanlægget?

Hvad angår lyden, så er det samme anlæg, der sidder i Standard- og Max-versionen. I hvert fald på første batch af bilen under navnet 1st. Det vil sige seks højttaler-enheder og en subwoofer, og det er alt, hvad vi har af information indtil videre.

Der har også været lidt forvirring omkring lillebror ID.3 og fætteren Skoda Enyaq iV angående lydanlægget. Det ser ud til, at senere versioner af ID.3 vil kunne få anlæg fra Beats, mens Skoda’en vil kunne leveres med Canton-anlæg. Vi kan derfor tage en slags kvalificeret gæt på, at også ID.4 med tiden vil kunne få et opgraderet lydanlæg. Lad os håbe!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Honda e

  Vejl.pris 299500 kr Teknologifest på fire hjul

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

   20 seje stereoanlæg på fire hjul

   Her er 20 elbiler, du kan købe i dag, med opgraderet lydanlæg. Og hvad de koster.

   Opdateret …

   Tidligere var det let at opgradere anlægget i bilen. Hvilket var godt, for det anlæg, som bilen blev leveret med, var noget bras. Kun ved at udskifte hovedenheden (head unit) fik man meget bedre lyd, og hvis man tog højttalerne oveni, begyndte den virkelig at swinge.

   De ihærdige installerede subwoofer og effektforstærker, så måtte det være op til ekstremisterne at bygge hele bilen rundt om anlægget, mens banditterne gik hele vejen med blinkende lys og neonskilt.

   Avancerede biler

   Men med tiden er bilerne blevet mere avancerede. Den samme skærm bruges til at vise info om musikken og til navigation og bakkamera – ja, selv klima-anlægget styres på den. At få alt dette til at fungere problemfrit efter udskiftning af hovedenheden er ikke nogen selvfølge.

   Når du skal købe ny bil, er det derfor smart at bestille premium lyd- og underholdningsanlæg som opgradering med det samme. Hvis du skal skære i budgettet, er der meget andet udstyr, der kan eftermonteres senere. Et ekstra sæt hjul, anhængertræk og tagstativ er noget af det, der i værste fald kan vente.

   Det kan blive noget dyrere end at vælge det med det samme, men ikke halvt så bøvlet, som hvis du skulle fortryde efter at have købt bilen med det dårligste lydsystem.

   I mange tilfælde er premium-anlægget inkluderet i en særlig udstyrspakke, der så også indeholder andre funktioner såsom navigation med skiltegenkendelse, udvidet parkeringsassistent og vejbaneassistent. Alt dette er selvfølgelig også fedt.

   I andre tilfælde kan du vælge bedre lyd uden at skulle tage en masse andet med i købet, så må det være op til dig, hvad du vil have af teknologiske lækkerier oveni.

   Billige biler har også fået gode anlæg

   Nu, hvor det er blevet rimelig kompliceret at eftermontere lyden, er det rart at vide, at selv billige biler tilbydes med premium-lyd. Vidste du f.eks., at du kan vælge Bose-lydanlæg i Nissan Leaf?

   Endnu bedre bliver det selvfølgelig i luksusbilerne, hvor det dyreste lydanlæg i højere grad er skræddersyet til kabinen i den pågældende model. Pristillægget bliver også gerne derefter.

   Mere stille kabine i elbiler

   De bedste forudsætninger for en god lydoplevelse får du med en elbil. Fraværet af motorstøj giver sig udslag i renere lyd, især ved hastigheder under 50 km/t. Over dette vil vejstøj tage over som den værste støjkilde, og på motorvejen kan du faktisk opleve, at en dieselbil med en veldæmpet kabine støjer mindre end en elbil med en dårligt konstrueret kabine.

   Derfor er det vigtigt, at elbilfabrikanterne ikke sover i støjtimen her. Lyd- og musikentusiaster bør afgjort tage et prøvetur på motorvejen, før de køber!

   Når det gælder transportmidler, skriver vi på Lyd & Billede hovedsagelig om de elektriske. Derfor fokuserer vi også på elbiler i denne artikel, selv om princippet om at vælge det bedste lydanlæg ved køb af ny bil også gælder dem med forbrændingsmotor.

   Stadig flere biler tilbydes med opgraderet lydanlæg. Nedenfor er et udvalg af elbiler, som du kan købe i dag.

   OBS: Desværre er det ikke lykkedes os at finde alle de danske priser på de forskellige opgraderinger.

   Nissan Leaf

   Pris fra: 230.000 kr
   Premium Lydanlegg: Bose
   Tilleggskostnad: 30.000

   Peugeot e-208

   Pris fra: 230.000 kr
   Premium Lydanlegg: Arkamys
   Tilleggskostnad: 0

   Hyundai Kona Electric

   Pris fra: 250.000 kr
   Premium Lydanlegg: KRELL
   Tilleggskostnad: 75.000

   Mazda MX-30

   Pris fra: 253.000 kr
   Premium Lydanlegg: Bose
   Tilleggskostnad: 17.000

   Hyundai Ioniq Electric

   Pris fra: 260.000 kr
   Premium Lydanlegg: Infinity
   Tilleggskostnad: 20.000

   Mini Cooper SE

   Pris fra: 265.000 kr
   Premium Lydanlegg: Harman Kardon
   Tilleggskostnad: 19.400

   Kia e-Soul

   Pris fra: 270.000 kr
   Premium Lydanlegg: Harman Kardon
   Tilleggskostnad: 70.000

   Honda E

   Pris fra: 277.100 kr
   Premium Lydanlegg: ?
   Tilleggskostnad: 22.400 kr.

   BMW i3

   Pris fra: 279.500 kr
   Premium Lydanlegg: Harman Kardon
   Tilleggskostnad: 50.000

   Kia e-Niro

   Pris fra: 280.000 kr
   Premium Lydanlegg: JBL
   Tilleggskostnad: 82.000

   Volkswagen ID.3

   Pris fra: 280.000 kr
   Premium Lydanlegg: Beats
   Tilleggskostnad: ?

   DS 3 Crossback E-Tense

   Pris fra: 290.000 kr
   Premium Lydanlegg: ?
   Tilleggskostnad: ?

   Tesla Model 3

   Pris fra: 370.000 kr
   Premium Lydanlegg: Tesla
   Tilleggskostnad: 80.000

   Ford Mustang Mach-E

   Pris fra: 452.000 kr
   Premium Lydanlegg: Bang & Olufsen
   Tilleggskostnad: ?

   Audi e-tron 50 og 55 quattro

   Pris fra: 600.000 kr
   Premium Lydanlegg: Bang & Olufsen
   Tilleggskostnad: 13.500

   Jaguar i-Pace

   Pris fra: 676.000 kr
   Premium Lydanlegg: Meridian
   Tilleggskostnad: 133.000

   Tesla Model S

   Pris fra: 679.000 kr
   Premium Lydanlegg: Tesla
   Tilleggskostnad: 0

   Mercedes-Benz EQC

   Pris fra: 690.000 kr
   Premium Lydanlegg: Burmester
   Tilleggskostnad: ?

   Tesla Model X

   Pris fra: 717.000 kr
   Premium Lydanlegg: ?
   Tilleggskostnad: 0

   Porsche Taycan

   Pris fra: 973.000 kr
   Premium Lydanlegg: Bose / Burmester
   Tilleggskostnad: 14.000 kr. (Bose) / 61.000 kr. (Burmester)