Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Denne OLED-skærm kan bøjes

LG Display lancerer ny bøjelig 48 tommers OLED-monitor til gaming og TV-kiggeri.

Skrevet af / 05/01/2021 - 18:35
Denne OLED-skærm kan bøjes

LG er kendt for at levere OLED-skærme i forskellige størrelser og faconer, og nu kommer den første OLED-skærm, der kan skifte mellem flad og buet form!

I en pressemeddelelse kundgør LG Display en bøjelig OLED-skærm på 48 tommer, der er optimeret til gaming. Den skal vises frem på CES 2021 i næste uge og er efter sigende verdens første af sin slags.

Læs også Corona i vejen for CES-messen Coronapandemien sætter en stopper for næste års CES-messe, som i stedet bliver en ren digital affære.

BØJELIG OLED MED INDBYGGET LYD

Hensigten med den bøjelige OLED er, at den kan bruges som traditionel fladskærm, når man ser TV, og som buet skærm, når man spiller.

Den 48 tommer store OLED-skærm kan bøjes med en krumningsradius på op til 1000 millimeter for at give en bedre seeroplevelse, når man sidder tæt på skærmen. Den buede skærm giver så en jævn afstand til både midten af skærmen og kanterne.

LG’s ultratynde OLED-skærme er kendt for deres fleksible egenskaber. Her er det den eksisterende Wallpaper OLED, der “flekses” på en messe ved en tidligere lejlighed. (Foto: LG)

Desuden er OLED-skærmen udstyret med indbygget lyd – eller Cinematic Sound, som LG kalder det. OLED-panelet er nemlig i stand til at vibrere og således skabe lyd, der opleves som kommende direkte ud af skærmen. Det er en teknik, der ligner den, vi kender fra Sonys OLED-skærme med Acoustic Surface-lydløsning.

LG er ellers sparsomme med detaljer og tekniske specifikationer, men der er tale om en 4K OLED-skærm i 16:9-format, som har en responstid på 0,1 ms og understøtter opdateringsfrekvenser på op til 120 Hz. Perfekt til gaming, med andre ord!

Læs også TV-duel: 48 tommers OLED fra Sony og LG LG og Sony er de første til at tilbyde OLED-skærme i 48 tommers størrelse. Men hvilket af disse kompakte TV’er fungerer bedst og til hvad? Det er tid til en mini-OLED-duel!

Rent formelt er det paneldivisionen LG Display og ikke TV-producenten LG Electronics, der har udsendt nyheden. Det er alligevel nærliggende at tro, at vi med tiden vil få en officiel LG-model at se. Måske også fra andre producenter som Sony, Philips og Panasonic efterhånden? Det vil tiden vise!

Kilde: LG Display pressemeddelelse

https://youtu.be/4spy-VVPI6E

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top