Search
Generic filters

: Nikon D5600

Det bedste spejlrefleks

Nikon-kameraet er klassens bedste spejlrefleks og en oplagt følgesvend på ferien.

Maj 2017Nikon D5600

Lyd & Billede mener

Gennemført enkelt at bruge for amatører og viderekomne. Billedkvalitet i top, kompakt og let, og praktisk billeddeling med Bluetooth.
Moderat skudtakt og fokushastighed, ingen vejrtætning, lille søger.
Type: 24 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
Optik: Nikon DX
Skærm: 8 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
Søger: Optisk spejl, 0,85x forstørrelse, 95 % dækning
Højdepunkter: Vridbar touch-skærm, Wi-Fi, Bluetooth, 5 fps, mic-indgang, 970 skud/opladning
Pris: 6.095 kroner
Web: nikon.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6095 kr

Det relativt kompakte Nikon-kamera byder på klassisk betjening ikke ulig den måde, spejlreflekskameraer har set ud på i årtier. Men her får du kontinuerlig forbindelse til mobilen. Dermed gør kameraet det ikke bare lettere at få gode billeder, men også lettere at dele dem.

Bortset fra at skudtakten på 5 fps betyder, at D5600 ikke er noget udpræget actionkamera, er der ikke meget at udsætte på brugervenlighed, anvendelighed og billedkvalitet. Kameraets fremragende billedsensor på 24 megapixel og rigtig gode RGB-lysmåler giver skarpe billeder og noget nær perfekt farvegengivelse under alle lysforhold.

Det har SnapBridge, der anvender Bluetooth til overførsel til mobilen. Som altså kan være koblet til kameraet hele tiden, så hver gang du tager et billede, overføres det automatisk til din telefon. Kameraet giver god HD-videokvalitet og har både mikrofonindgang for bedre lyd og hovedtelefonudgang.

Nikon D5600 er et kamera, som man bare kan samle op og fotografere med uden at skulle tænke på indstillinger. Sæt alt på grøn, så tager kameraet sig af resten. Efterhånden som man bliver mere erfaren, kan man selv lave indstillinger og udforske sin kreativitet.

Af et spejlrefleks at være er det let og kompakt, og det har en praktisk vridbar touch-skærm, hvor man kan foretage mange af indstillingerne med en finger på skærmen – på samme måde, som man bruger en mobil.

Billedkvalitet

Med Nikons kompakte AF-P 18-55 mm f/3.5-5.6G VR normalzoom giver kameraet fremragende billedkvalitet til prisen. Og mod et pristillæg kan man få det med en 18-140 mm zoom, der giver endnu længere rækkevidde.

Billederne har kun marginal billedstøj op til ISO 6400, så man behøver ikke at bekymre sig om grynede billeder i svagt lys. Hvilket ellers ofte er tilfældet med mobilkameraer.

annonce

Farvebalance og hvidbalance er upåklagelig; her får du livagtige du hudtoner og ekstremt jævn farvemætning. Med Nikons dynamisk Active D-Lighting slipper du også for, at skyggerne gror til.

annonce

Og glem ikke, at Nikon har et stort udvalg af objektiver, der kan bruges på D5600. Det er kun Canon, der kan matche Nikon på udvalg. Hvis man har ambitioner med sin fotografering, kan det være et godt argument for at vælge D5600.

Konklusion

Nikon D5600 er et rigtig godt valg for dem, der vil have et glimrende kamera i en kompakt indpakning. Det er klassens klart bedste spejlrefleks i skrivende stund. Et kamera, der er så let at bruge, at hele familien – uanset forkundskaber – kan tage kanongode billeder under alle forhold. Og som rejsekamera er det mere end lille og let nok.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Cyber-shot RX100 III - Det bedste lommekamera
  Sonys testdeltager er simpelthen det bedste køb i kompaktklassen.
  Panasonic Lumix TZ100 - Det bedste superzoom
  Med 10x zoom får du fanget de billeder, mobilen ikke kan.
  Panasonic Lumix GX800 - Det bedste af de små
  Panasonics mindste systemkamera er en ulv i fåreklæder.
  Canon EOS M6 - I stedet for spejlrefleks
  Spejlreflekskameraerne er ikke længere Canons bedste kameraer.
  Olympus PEN-F - Det bedste retro-kamera
  Olympus-kameraet er så sexet, at det er en fest at fotografere med.
  Fujifilm X-T20 - Det bedste avancerede
  Med X-T20 har Fujifilm overhalet konkurrenterne indenom.
  Panasonic Lumix FZ2000 - Det bedste ultrazoom
  Hvis du har brug for 20x zoom og skarp 4K-video, er FZ2000 det bedste valg.

  Læs også

  Hvis e-sportskontrakten gik i vasken, men du stadig vil spille på højt niveau, har MSi en løsning, der er skræddersyet til din tegnebog.
  Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.
  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link