Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Så gode er Samsungs nye gadgets

Vi har lagt hånd på Samsung Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge, Gear S og Gear VR.

Skrevet af / 04/09/2014 - 07:00
Så gode er Samsungs nye gadgets

Selv om Galaxy Note 4 er blevet en anelse tungere og tykkere, føles den i praksis som den gamle model. Den nye Quad HD-skærm er virkelig fantastisk skarp, og selv om det var svært at danne sig et præcist indtryk i den pangfarvebelyste udstilling, virker farvegengivelsen mere livlig end tidligere.

2014-09-03-16.43.54

Bagsidens kunstlæderoverflade føles mindst lige så lækker som hidtil, men om man kan lide det, er en smagssag.

Der blev snakket en del om kameraet under  præsentationen, men hvad der ikke fremgik særlig udførligt er, at den faktisk har fået en rigtig optisk billedstabilisering. Det burde gøre det lettere at tage billeder under svære forhold – og med et bedre resultat.

2014-09-03-16.44.29 

Når man tænker på den popularitet, som selfies har fået, er det godt at høre, at der gjort en del ud af frontkameraet. Det er både betydelig mere lysstærkt end før og har en bedre vidvinkel. Og er det ikke tilstrækkeligt, kan man tage panorama-selfies i selskab med alle sine venner – noget som virkede langt bedre end ventet.

2014-09-03-16.38.17

Varianten Galaxy Note Edge var til gengæld mere at betragte som en parentes, og vi tvivler på, at vi overhovedet får at se i Skandinavien.

P1220526

Dog er det stadig en sjov ide, som håber, at Samsung vil udnytte til noget senere. Det virker praktisk at kunne have et værktøjsfelt på siden.

2014-09-03-16.36.49

Så meget mere spændende var det at prøve Gear S, som vi så de første billeder af for få dage siden. Vi kan godt lide de analoge visere, som man kan vælge mellem, når man vil passe diskret ind i selskab med ikke-nørder.

Brugerfladen er smidig, og funktionerne virker gennemtænkte. Spørgsmålet er så bare, om den vil stå distancen i selskab med kommende konkurrenter, som ser ud til at få mange flere indbyggede sensorer.  

2014-09-03-16.37.05

Det er helt klart en stor fordel, at man ikke behøver at være koblet til en mobil. Til gengæld virker det dumt, at man skal have en Samsung-mobil for at få Gear startet. Kunne det ikke tænkes, at der fandtes folk med mobiler af andre mærker, som også kunne tænke sig en Gear?

2014-09-03-16.37.38

Den føles rigtig godt på armen, men er stadig en anelse for tyk til at være så elegant, at den kan erstatte et rigtigt ur. Den har dog i det mindste en ladekontakt på bagsiden, så man ikke behøver at fumle med et opladerkabel.

2014-09-03-16.45.54

Den sjoveste nyhed var uden tvivl den mobile VR-hjelm Gear VR, som er bygget i samarbejde med Oculus, der også står bag Oculus Rift. Og rigtig smart at stoppe en Note 4 i en holder!

2014-09-03-16.40.55

På standen kunne man prøve både virtuelle verdener og spil. Og vi må sige, at det er lykkedes godt at skabe en troværdig 3D-verden, og den højtopløste mobilskærmen gav en fuldt troværdig oplevelse. Rigtig heftigt, og vi vil have mere af det!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top