Search
Generic filters
TEST

TCL 65EC785

 itemprop
TESTTCL 65EC785
TCL 65EC785

Ny udfordrer fra TCL

TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

Lyd & Billede mener

TCL 65EP785 har generelt god billedkvalitet med flot kontrast og skarphed samt glatte bevægelser. God formatunderstøttelse gør, at dette TV er altædende, hvad videoindhold angår.
Konkurrencen i denne prisklasse er benhård, og TCL-skærmen når ikke op på siden af de bedste på alle områder.
 • Størrelse/type: 65″ 4K LED-LCD IPS
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Android 9.0
 • Indgange: 3 x HDMI, 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10+, Dolby Vision
 • Web: tcl.com/eu
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 7999 kr

TCL er måske ikke det første navn, man tænker på, når man hører ordet “TV”, men det er ved at ændre sig. Den kinesiske producent er faktisk en af de største TV-producenter på verdensbasis og udmærker sig med veludstyrede modeller til gunstige priser.

65EP785 er storebror til EP685, som vi tidligere har testet med et godt resultat. Ligesom lillebror kommer det med Android Smart-TV, 4K-opløsning og HDR-videokvalitet, inklusive understøttelse af Dolby Vision. Ud over nogle vigtige opgraderinger på billedsiden kan det også prale af en indbygget “soundbar” udviklet i samarbejde med Onkyo.

TCL 65EC785 har et stilrent udseende med afrundede hjørner og en slank fod. Lyden leveres af en integreret soundbar fra Onkyo. (Foto: TCL)

Design

Af udseende er EP785 meget lig lillebror. En tynd buet ramme rundt om billedpanelet bidrager til en moderne æstetik. TV’et er lidt tykkere nederst på bagsiden for at give plads til strømforsyning og elektronik. Her finder man også den integrerede soundbar, der er klædt i gråt højttalerstof. I midten foran sidder fire lysdioder, der lyser op, når TV’et tændes.

Samlet set synes vi, at TCL-skærmen har et frisk og originalt udseende. Selve billedpanelet er også relativt mat, så det er ikke nævneværdigt plaget af spejlinger.

TCL 65EP785 kommer med den nyeste version af Android-systemet, 9.0 Pie, som er en stor forbedring i forhold til tidligere generationer. (Foto: TCL)

Brugervenlighed og funktioner

TCL 65EP785 er lastet med den nyeste version af Android-systemet, 9.0 Pie, som er en stor forbedring i forhold til tidligere generationer. Apps og TV-kanaler ligger lettilgængelige på menulinjen, og adgangen til Google Play Store åbner for et stort udvalg af apps, inklusive Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.

Desuden følger der to fjernbetjeninger med EP785: En tynd full-size med en masse knapper og en mindre med kun de vigtigste knapper. Begge har mikrofon til stemmestyring (Google Assistant).

Billedkvalitet

Da vi testede lillebror EP685, var vi faktisk ret imponeret over billedkvaliteten. Den udmærkede sig ved rigtig god kontrast, dybt sortniveau og rigelig lysstyrke – selv i forhold til flere dyrere konkurrenter. Indtrykket er, at storebror EP785 også gør mange ting rigtigt.

annonce

Sammenlignet med et andet TV, vi har haft inde til test for nylig – LG 65SM8600 – er det tydeligt, at TCL-skærmen leverer en tand bedre sortniveau og kontrast. Her er der ingen problemer med blege gråtoner og ditto sort, som LG-skærmens IPS-panel kunne bære præg af.

annonce

Det bidrager til øget dybdefølelse i mørke film og serier. The Irishman – den nye film af Martin Scorsese med Robert De Niro i hovedrollen – ser lækkert ud på TCL-skærmen med imponerende detaljer og skarphed.

65EC785 understøtter Dolby Vision HDR, som giver et farvestrålende og kontrastrigt billede fra film og serier, der er lavet i formatet. Her Martin Scorseses The Irishman på Netflix. (Foto: Audun Hage)

Under testen af lillebror EP685 havde vi et par ting at trække ned for ved billedgengivelsen.

Det største ankepunkt var nogle ujævnheder i bevægelser og især mangelfuld skarphed ved hurtig bevægelse. Derfor er det glædeligt, at TCL er lykkedes bedre med EC785. Det har fået mere avanceret billedprocessering med bevægelseskompensation (interpolering), der giver mere jævne bevægelser. Det mærkes især på sportsudsendelser med hurtige panoreringer, at billedet er glattere og mere “helstøbt” med bedre bevægelsesskarphed. Et klart løft i forhold til lillebror!

Sammenlignet med konkurrenterne klarer TCL-skærmen sig generelt godt, men vi savner måske den “X-faktor”, der får det til at skille sig ud rent billedmæssigt. Her har Philips deres populære Ambilight, der løfter oplevelsen, mens Samsung kan prale af god skarphed og jævne bevægelser samt efter vores mening den bedste brugerflade og fjernbetjening.

annonce

Lydkvalitet

TCL kan på sin side prale af at have den bedste lyd af de tre. 65EC785 er udstyret med en indbygget soundbar fra japanske Onkyo. I modsætning til forgængeren DC760, der havde indbygget lyd fra JBL.

Det hører med til historien, at TCL har overtaget rettighederne til Onkyo-navnet uden for Japan. Derfor er det usikkert, hvor meget udvikling den traditionsrige hi-fi-producent har bidraget med i dette tilfælde.

Under alle omstændigheder lyder systemet meget kompetent: Med fremadrettede højttalere og 2 x 15 watt udgangseffekt kommer lyden rent og klart ud med rigelig fylde i mellemtonen. Her får både musik og filmeffekter et løft.

Det er en relativt enkel højttalerløsning, der ikke kan sammenlignes med den lyd, man får fra en separat soundbar med subwoofer, men det er stadig kilometer bedre end mange andre TV’er i prisklassen.

TCL-skærmen understøtter også Dolby Atmos-lydformatet, men har ingen dedikerede højdehøjttalere. Derfor får man snarere en light-version af Atmos end den fulde 3D-variant, som kan opnås med en separat soundbar koblet til HDMI-lydudgangen.

Konklusion

65EC785 er endnu et veludstyret TV fra udfordreren TCL. Vi er godt fornøjet med billedkvaliteten, som er mærkbart bedre end på lillebror 65EP685 – især hvad angår bevægelser.

Samtidig er prisen er steget, og dermed er TCL 65EC785 oppe i nærheden af anbefalede modeller som Philips The One og ikke mindst testvinderen Samsung UE65RU7475. Her formår TCL-skærmen ikke at markere sig lige så stærkt, selv om den har mærkbart bedre lyd. 65EC785 fremstår derfor ikke som en lige så klar “pris-killer” som lillebror, men får stadig et godkendt-stempel fra vores side.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til TCL 65EC785

   data-srcset

  LG kan hvis de vil!

  Med et nyt billedpanel og forbedret lysstyring kan LG NANO 90 hævde sig over for de bedste LCD-skærme..

   data-srcset

  Alt det sjove til den halve pris

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byder på masser af udstyr og suveræn billedkvalitet til en fornuftig pris. Kan det være det bedste TV-køb fra Samsung i år?

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

   data-srcset

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har lyd fra Onkyo

  TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG’s nye LCD-skærm hamle op med OLED?

  LG er bedst kendt for deres OLED-skærme med strålende farver og stærk kontrast. Derfor glemmer man let, at de også laver flere glimrende LCD-TV’er …

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link