Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: LG 65UH850V

Mangler gnisten

LG’s nye mellemklassemodel lover meget på papiret, men billedkvaliteten står ikke helt mål med forventningerne.

Skrevet af / 27/09/2016 - 06:00
LG 65UH850V
Audun Hage

Når vi taler om et tv fra LG, er der sikkert mange, der straks tænker “OLED”. Den sydkoreanske producent kører hårdt på med det, mange betragter som fremtidens billedteknologi, med overlegen kontrast og sortniveau.

Desværre er OLED-teknologien stadig forbeholdt high-end klassen og er meget dyr, når man vil have en 65-tommer med Ultra HD-opløsning. Og det vil man jo! Heldigvis har LG også en lang række mere almindelige LCD-skærme i deres arsenal. Blandt dem skiller 65UH850 sig ud som en interessant model med Ultra HD og HDR til en ikke alt for afskrækkende pris.

 

Design

Udseendet er der ikke noget at udsætte på. LG-skærmen er flad, men har en buet fod i børstet metal, hvor ledningerne kan skjules. Rammen omkring selve skærmen er også i børstet stål, mens bagsiden er i hvid plast. Billedpanelet sidder uden på selve indramningen – et designtræk, der henter inspiration fra OLED-modellerne (hvor panelet sidder uden på et stykke glas).

Vi bemærker i øvrigt, at frontglasset på skærmen er betydelig mere spejlblankt end på konkurrenten fra Samsung, 65KS7505.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Brugervenlighed og funktioner

65UH850 kører tredje generation af LG’s eget smart-operativsystem, WebOS. LG-systemet er i lighed med Samsungs Smart Hub meget hurtigt og nemt i brug. Kombineret med pegefjernbetjeningen Magic Remote og en menulinje i kortrækkeform er det nemt at finde det indhold, man gerne vil se. Der er også mulighed for at styre andre apparater med tv-fjernbetjeningen.

Opsætningsproceduren er imidlertid mere manuel end Samsungs autofunktion, og vi kunne ikke finde de rigtige signaler til vores nye tv-tuner fra Canal Digital. Udvalget af applikationer er godt, men ikke ligefrem klasseledende.

 

Billedkvalitet

Da testen foregik midt under EM i fodbold, fik LG-skærmen virkelig prøvet sig af som sports-tv. Og den klarede sig godt på mange punkter: Bevægelserne er suverænt jævne og glidende, og 65UH850 formår også at bevare skarpheden, når det går hurtigt for sig på banen. Desuden har LG bredere betragtningsvinkel end Samsung, takket være det IPS-baserede billedpanel.

Desværre afdækker fodboldudsendelserne også nogle svagheder; lysfordelingen er nemlig lidt ujævn og giver en tendens til svage lodrette striber i billedet. Disse striber bliver liggende som et synlig slør, når kameraet panorerer, og reducerer billedoplevelse et par hak i vores øjne.

Vi skal understrege, at det er noget, der i varierende grad kan forekomme på alle LCD-baserede skærme, men det var altså ekstra fremtrædende på vores testeksemplar.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

LG-skærmen anvender som nævnt et IPS-baseret billedpanel, der har en fordel i form af mere gunstig betragtningsvinkel. Ulempen er reduceret sortniveau. Mørke scener fra serier som Game of Thrones og Marco Polo ser mærkbart blegere ud på LG 65UH850V end på Samsung 65KS7505, der står ved siden af.

LG-skærmens local dimming kommer også til kort mod konkurrenten: Bagbelysningen formår kun at kontrollere store felter ad gangen og har ikke nær så nøjagtig lysstyring som Samsung. I mange tilfælde foretrak vi derfor at slå local dimming helt fra.

På grund af det mangelfulde sortniveau fungerer LG-skærmen ikke optimalt i HDR-tilstand. 65UH850 har heller ikke så meget lysstyrke at varte op med, og dermed bliver den samlede kontrast betydelig lavere end på Samsung 65KS7505.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Lydkvalitet

Højttalersystemet i LG’s tv er udviklet i samarbejde med Harman Kardon, som også står bag den særlige “soundbar” i LG’s OLED-topmodeller. Lyden fra 65UH850 er dog ikke noget at skrive hjem om. Stemmegengivelsen er klar og tydelig, men manglende bas gør, at musik og lydeffekter kan virke temmelig tamme.

 

Konklusion

LG 65UH850 præsterer godt på mange områder: Det er et brugervenligt smart-tv med knivskarpt billede, som også understøtter de nyeste billedformater.

Desværre virker billedpanelet på LG-skærmen lidt forældet i forhold til konkurrenten Samsung, som har væsentlig bedre kontrast og lysstyrke. Hvilket kun understreger, at konkurrencen i denne prisklasse er blevet meget hård.

Lyd & Billede mener

LG 65USH850V har et flot menusystem og et stiligt design. Billedkvaliteten er god på mange punkter, med meget glatte bevægelser og fremragende skarphed. Sortniveauet er skuffende, og kontrasten står ikke mål med det HDR-indhold, som tv’et skal kunne vise.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Budgetvenligt MiniLED-TV

Samsung møder LG i OLED-duel

Farvestrålende flagskib: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt udendørs-TV

Sonys MiniLED-TV gør træfsikkert comeback

Fortsat blandt de bedste?

Knivskarpt OLED-TV fra Sony

Scroll to Top