Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Samsung UE46D6507/6505

Bedst når det gælder (bedst i test)

Samsungs billigste LED-serie leverer overraskende god billedkvalitet i både 2D og 3D.
Lyd & Billede mener
Lysstærkt og flot billede God dybdefølelse med lav crosstalk
Lidt overdrevne fabriksindstillinger
Specifikationer
  • 46” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Smart TV netportal

Samsung satser i lighed med Sony på aktive 3D-briller med indbygget lukkermekanisme for at fordele venstre og højre billede til sit respektive øje. Vi havde en hel del at udsætte på Samsungs forrige generation – skærmen havde synlige problemer med crosstalk/dobbelte billeder, og brillerne kunne hurtigt blive anstrengende at have på.

På seneste generation er det meste blevet forbedret. Det første, vi før øje på med testfilmen Alfa og Omega, er, at dybdeeffekten er blevet langt skarpere, mere stabil og fremfor alt mere behagelig. Crosstalk er klart reduceret, om ikke helt elimineret. I modsætning til Philips er Samsung i stand til at vise et 3D-billede med Full HD-opløsning, og det viser sig i form af, at billedet er glattere i kanten og har flere detaljer. I enkelte tilfælde oplever vi også, at dybdeeffekten bliver større. Ulempen er, at billedet bliver lidt duset og ikke altid lige så skarpt optegnet som Philips. Efter at have gået flere runder med de to, kom vi frem til, at Samsung har det bedste 3D-billede totalt set, men Philips følger lige i hælene, og den har et prismæssigt fortrin, da der følger briller med, og ekstra briller er en beskeden udgift.

Konklusion
Samsung UE46D6505 er et meget godt allround-tv. Billedkvaliteten i 2D er imponerende, ligeledes har Samsung klaret at forbedre 3D-gengivelsen kraftigt. Dybdefølelsen er tæt på, hvad vores favorit i prisklassen, Panasonic GT30, præsterer, og Samsung har samtidig fordel af bedre lysstyrke end plasmakonkurrenten. Vi er ikke gået nærmere ind på Smart-funktionerne her, men ved af tidligere erfaring, at de er blandt de bedste på markedet.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sony KDL-46EX720

Dobbelte billeder til besvær

Denne billige skærm fra Sony leverer fin billedkvalitet i 2D, men hvad med 3D?

God farvegengivelse Lidt støj
Begrænset kontrast Crosstalk i 3D-modus

Philips 42PFL7606

3D-priskiller

Philips har fornyet sig i år og stiller både med friskt design samt nye finesser på billedsiden.

Skarpe og behagelige 3D-billeder
Noget ”clouding” Begrænset kontrast
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.