Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony VPL-VW95ES

Sony VW95ES

Skrevet af / 17/07/2012 - 13:16
Sony VPL-VW95ES
Lasse Svendsen

Projektoren er relativt stor og nem at sætte op. Med motoriseret optik og konvergensjustering af de tre billedpaneler får man nemt gang i Sony-projektoren, som tilmed yder rigtig godt selv uden kalibrering. Den har ingen form for opskalering fra almindelig 2K HD-opløsning til 4K-opløsning, men så længe lærredet ikke er for stort i forhold til betragtningsafstanden, er der ikke noget at udsætte på skarphed og detaljeopløsning. JVC-projektoren er faktisk lidt skarpere på stillestående scener, men så snart der bliver mange bevægelser, viser det sig, at Sony-projektorens bevægelsesprocessering fungerer bedre end JVC’s. Billedet beholder skarpheden selv i hektiske actionscener.

Sony VW95ES kan også opskalere 2D til 3D og gør det ganske godt, men det er ægte 3D, der er sagen. For på det område er VW95ES blandt de bedste, vi har testet. Faktisk næsten lige så god som – den billigere – Epson TW9000. Der er ganske vist crosstalk her også, men det er mindre synligt end på X70R.

Sortniveau og kontrastgraderinger er fremragende, men VW95ES har ikke helt den samme dybde i sort som X70R, selv om det i praksis ikke skiller meget i kontrastgraderinger. Farvegengivelsen er kort og godt i topklasse. Efter kalibrering sidder hudtoner og komplementærfarver, som de skal. Tilsyneladende ser billedet lejlighedsvis lidt blegt ud, men det skyldes kildematerialet og ikke en kalibreret VW95ES.

Konklusion
Sony VPL VW95ES kan synes det bedste valg af de to high-end projektorer. Og er det, hvis man værdsætter 3D næsten lige så meget som film i 2D. Der er imidlertid mere, som forener end adskiller de to projektorers billedkvalitet. Sony VW95ES har et lille overtag i 3D, farvegengivelsen er subjektivt bedre, og der er færre problemer med bevægelsesuskarphed. JVC DLA X70R har sin styrke i endnu bedre grundskarphed og detaljeopløsning. Og så er sortniveauet berusende godt. Den såkaldte 4K-funktion er ikke lige nyttig, selv om jeg godt kan forstå, at mange kan lide den.

Valget mellem de to handler ikke om, hvilken en der er bedst til film, men hvad man selv foretrækker. For mange vil Sony-projektoren være svaret på deres bønner, mens andre igen vil foretrække JVC-projektoren.

Lyd & Billede mener

Fremragende farvegengivelse Jævn detaljeskarphed Bredt kontrastomfang Reduceret grundskarphed

Også i denne test:

Sony VPL-VW95ES vs. JVC DLA X70R

Kalibrering

To forskellige veje mod målet

Dagens duellanter har valgt to vidt forskellige fremgangsmåder til opbygning af kalibrerings-software.

Læs hele testen

JVC X70R

JVC X70R

Knivskarp detaljegengivelse Rigtig godt sortniveau Skarp og jævn optisk ydelse
Crosstalk i 3D Ubrugelig uden kalibrering Bevægelsesartefakter
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top