Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Click & Grow Smart Garden 9 Pro

Smart have mangler smart-funktioner

Click & Grow Smart Garden 9 Pro sælger sig på at være spækket med smart-teknologi, men reelt er den næsten lige så dum som en almindelig altankasse.

Skrevet af / 21/06/2022 - 10:50
Click & Grow Smart Garden 9 Pro
Peter Gotschalk

Jeg er typen, som absolut ikke har grønne fingre. Derfor holder jeg mig primært til palmer og kaktusser, når det handler om at gøre hjemmet lidt grønt. Og tanken om at skulle dyrke grøntsager og salat derhjemme er simpelthen aldrig faldet mig ind.

Men så dumpede der en nyhed ned i indbakken om en smart-have, Click & Grow Smart Garden 9 Pro, som skulle gøre det muligt for selv de mest uegnede at få ting til at gro. Det måtte jeg prøve, tænkte jeg, og få dage efter kom pakkebuddet med en stor kasse indeholdende, hvad jeg bedst kan beskrive som en altankasse i 1980’er-design.

Smart Garden 9 Pro
Click & Grow Smart Garden 9 Pro kommer som samlesæt. (Foto: Peter Gotschalk)

Planterne vander sig selv

Smart Garden 9 Pro består nemlig dybest set af en stor vandbeholder formet som en altankasse med plads til 4 liter vand. Dertil kommer en bøjle med varmelamper, som lyser ned på planterne. Og sidstnævnte leveres i form af kapsler, som placeres i en ramme med ni huller og dermed plads til ni kapsler.

Smart Garden 9 Pro
Smart Garden 9 Pro består af en stor vandbeholder formet som en altankasse med plads til 4 liter vand. Dertil kommer en bøjle med varmelamper, som lyser ned på planterne. (Foto: Peter Gotschalk)

Hver kapsel er udstyret med et lille rør, som selv suger vandet fra beholderen, og dermed skal man ikke selv huske at vande planterne. Man skal bare fylde vand på beholderen cirka en gang om måneden, så kører resten af sig selv. Varmelamperne lyser i 16 timer og slukker automatisk i otte timer, men man kan også tænde og slukke for lyset manuelt ved at føre hånden langs lampebøjlen.

Smart Garden 9 Pro
Plantefrø leveres i form af kapsler, som placeres i en ramme med ni huller og dermed plads til ni kapsler. (Foto: Peter Gotschalk)

Min Smart Garden 9 Pro blev leveret med tre kapsler grøn salat, tre kapsler gule minitomater og tre kapsler basilikum. Men nye kapsler kan selvfølgelig købes separat, og der er masser af muligheder at vælge imellem, f.eks. gul chili, skovjordbær, koriander og meget, meget mere. En pakke med tre kapsler koster typisk mellem 49 og 79 kroner, så når først man har købt og betalt for selve den smarte have, er det en billig hobby at dyrke sine egne grøntsager.

Smart Garden 9 Pro
En pakke med tre kapsler koster typisk mellem 49 og 79 kroner. (Foto: Peter Gotschalk)

Afhængigt af hvilke grøntsager man planter, kan det tage en rum tid, før man begynder at kunne se resultater. Jeg monterede mine frøkapsler den 1. juni og lod planterne gro i 14 dage, før jeg skrev selve testen, og som man kan se på billederne, er der stor forskel på, hvor meget de forskellige planter er vokset. Tomaterne i midten har brug for langt mere tid end salat og basilikum, og i en af kapslerne er tomatfrøene ikke engang spiret endnu. Hvorfor ved jeg ikke.

Smart i sneglefart

Men, øh… Hvori består så det smarte ved Smart Garden 9 Pro? Genkender altankassen automatisk frøkapslerne, når de monteres? Er der en app, som kan give mig en præcis status over hver plante og dens fremskridt eller mangel på samme? Kan jeg styre vandindtaget for hver plante separat eller tilpasse belysningen, så én type plante får mere lys end de andre? Kan jeg tjekke status på min smarte have og mine planter fra min mobil, mens jeg er på farten? Øhm… Nej, nej, nej, nej og nej.

Smart Garden 9 Pro
Her har jeg plantet alle de medfølgende frøkapsler med henholdsvis basilikum, gule minitomater og grøn salat. (Foto: Peter Gotschalk)

Faktum er, at Smart Garden 9 Pro faktisk ikke er særlig smart. Ja, der er en app ved navn Click & Grow, som lader dig forbinde din mobil til altankassen via Bluetooth, men det eneste, du reelt kan styre via app’en, er varmelamperne. Dem kan du tænde eller slukke for, ligesom du kan justere tidsplanen for, hvornår lamperne tænder og slukker automatisk.

Derudover indeholder app’en et overblik over din smarte have, men hvilke grøntsager du har plantet, skal du selv angive manuelt. Klikker du på en given grøntsag, får du generel information om planten – hvornår kan den høstes, er den spiselig, hvilken temperatur foretrækker den, osv. – men ellers holder app’en blot styr på, hvor mange dage der er gået, siden du plantede frøene.

Smart Garden 9 Pro
Så er der gået 14 dage. Den grønne salat (til venstre) og basilikum (til højre) vokser, så det er en lyst, mens de gule minitomater (i midten) har brug for lidt mere tid. (Foto: Peter Gotschalk)

Og dét, mine damer og herrer, er der altså ikke meget smart-teknologi over.

Konklusion

Indrømmet, jeg forventer at få meget fornøjelse ud af min Click & Grow Smart Garden 9 Pro. Alene at man får sine frø i små kapsler, der selv suger vand fra tanken, betyder, at jeg ikke skal tænke på at vande planterne. Og varmelampen hjælper grøntsagerne med at vokse hurtigere, så man ikke behøver at vente i månedsvis for at få fornøjelse af sine planter.

Men smart i ordets egentlige forstand er produktet faktisk ikke. Jeg vil gå så langt som til at sige, at produktnavnet læner sig op ad at være falsk markedsføring.

clickgrowapp1 clickgrowapp2
<
>
Click & Grow-app’en indeholder et overblik over din smarte have, men hvilke grøntsager du har plantet, skal du selv angive manuelt. Klikker du på en given grøntsag, får du generel information om planten. (Foto: Peter Gotschalk)

Derfor kan jeg ikke som sådan anbefale Smart Garden 9 Pro, men medgiver dog, at den “smarte” have helt klart kan hjælpe dig med at komme i gang med at dyrke dine egne grøntsager, hvis du ikke er typen, der er født med grønne fingre.

Karakter
Click & Grow Smart Garden 9 Pro
Premium

Home mener

Gør det nemt for dig uden grønne fingre at få planter og grøntsager til at gro. Byder ikke reelt på nogen smart-teknologi.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top