Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Stadler Form Roger

Stadler Form Roger er stilfuld, men enkel

Med en høj pris ville man forvente en højteknologisk løsning, men det er ikke tilfældet her.

Skrevet af / 23/06/2023 - 09:00
Stadler Form Roger
Jonas Ekelund

Stadler Form er et schweizisk firma, som har designet produkter til indeklimaet i 25 år. De har en stor nordisk distributør, så det burde ikke være noget problem at få fat i filtre i fremtiden. Firmaet har luftrenser-serien Roger, som findes i tre størrelser, og en kombineret luftrenser og luftfugter, som hedder George. Lad dig ikke afskrække af den høje anbefalede pris, da detailpriserne faktisk kun er halvt så høje.

Designet må siges at være minimalistisk med en enkel form dækket af stof og en metallisk top uden synlige knapper. Ved nærmere eftersyn viser det sig, at toppen er af sølvfarvet plast, hvilket forringer indtrykket en smule. Men den tiltrækker sig bestemt ikke opmærksomhed på en negativ måde. Indsugningen sker simpelthen gennem stoffronten, der fungerer som et groft filter og skal støvsuges en gang imellem. Bagved er der en lettilgængelig filterkassette.

 

Oversiden er helt tom, indtil man rører ved den, og så kommer knapperne frem. (Foto: Stadler Form)

Rensning

Der er kun ét filter, der skal skiftes, og det er en filterpatron, som er et kombineret HEPA- og kulfilter. Stadler siger, at det filtrerer bakterier og vira, tobak og anden røg, lugte, dyrehår, formaldehyd, ozon, støv, mider, skimmelsporer og pollen. HEPA-filteret er ikke det tætteste i klassen, men det betyder også, at det opnår den højeste CADR (kubikmeter ren luft i timen) i testen, lige foran Electrolux.

Det er nemt at skifte filteret, som kombinerer HEPA- og kulfilter (Foto: Stadler Form).

Roger kan indstilles til 5 forskellige blæserhastigheder, hvor den laveste næsten larmer mere end Electrolux’ højeste hastighed, og på den højeste hastighed brøler den mest af alle i testen. Hvis du er følsom over for støj, bør du nok ikke have den i dit soveværelse. Den måler kun PM 2,5-partikler og justerer autotilstanden derefter. Det føles lidt mærkeligt, da den har et kulfilter, der kan fjerne meget mere end det. Men så er man nødt til at bruge en ekstern luftkvalitetsmåler.

Løsningen med en stofbeklædt front ser måske god ud på papiret, men hvis du har kæledyr med pels, der går forbi den, bliver den hurtigt tilsmudset. Med en luftrenser burde der vel være færre hår at støvsuge op, ikke flere? Selvfølgelig gør filtrene deres arbejde, så luften vil sandsynligvis være meget renere. Og på det højeste trin, skovler den masser af luft. Men bemærk, at så bruger den 100(!) watt, sammenlignet med 22-35 watt for konkurrenterne. Det er helt urimeligt!

 

App’en giver ikke meget information og har nogle mærkelige funktioner (Screenshot: L&B Home).

App’en og dens funktioner

Frontpanelet er faktisk det mest attraktive af alle luftrenserne med sine symboler, der lyser op, når du trykker på panelet. Desværre tilføjer app’en ikke meget. Du kan se det aktuelle PM 2,5-niveau, og hvor meget filteret er blevet brugt. Der er en forsinket start af luftrenseren samt en nedtælling, men mærkeligt nok ingen planlægning. På et helt ulogisk sted fandt vi dog den funktion, der slukker den, når du forlader huset. Den understøtter Amazon Alexa og Google Assistant.

Konklusion

Stadler Form Roger er en stilfuld luftrenser, som ikke behøver at skamme sig i et moderne hjem. Den har en filterpatron med et kombineret HEPA- og kulfilter, som er effektivt, men har en ret høj årlig pris. Med en høj luftgennemstrømning kan den holde et stort rum rent, men konsekvensen er, at den er blandt de mest støjende i testen. Desuden bruger den hele 100 watt ved den højeste ventilatorhastighed. Den er heller ikke særlig smart.

 

Karakter
Stadler Form Roger
Premium

Home mener

Stilfuldt design i (hvad der ligner) metal og stof. God rensning med nemt filterskift. Højt energiforbrug! Måler kun partikler i luften. Få indstillinger i app’en. En af de mest støjende i testen.

Også i denne test:

6 smarte luftrensere

Blueair Dustmagnet 5210i

BlueAir Dustmagnet tiltrækker det støv, der hvirvler rundt.

Blueair Dustmagnet er en effektiv luftrenser, men den er relativt ufølsom, og prisen på filteret er høj.

Praktisk design. Effektiv til at opfange støv i luften. Tænder og slukker for luftrenseren, alt efter om du er hjemme eller ej. Lavt energiforbrug.
Måler kun partikler i luften. Høje omkostninger til filtre. Laveste støjniveau er relativt højt.
Læs hele testen

Electrolux Pure A9 PA91-404DG

Electrolux Pure A9 renser store områder effektivt

En stilfuld luftrenser med en god ventilator, som registrerer de fleste forurenende stoffer og renser luften i fem trin.

Meget stille! Filtrerer mange typer forurenende stoffer fra. Usædvanligt højt antal luftkvalitetssensorer. Dækker et meget stort område.
Det fylder lidt i rummet. Ikke alle kan lide mørkegrå apparater i deres lyse og friske hjem. Luftkvalitetslampen er lidt for indiskret.
Læs hele testen

IKEA Starkvind

IKEA Starkvind gemmer sig smart inde i et bord

Når luftrenseren er indbygget i et sidebord, er den mindre synlig og udnytter pladsen bedre.

Ikke i vejen på gulvet. Ikke så mærkbar som de andre. Billig i drift, hvis man kun bruger partikelfiltre.
Sensor til TVOC er ekstraudstyr. Dårlig til at give information om luftkvalitet. Fanger mindre støv på grund af designet. Meget få smarte funktioner på trods af app’en.
Læs hele testen

Philips 2000i-series AC2729/10

Philips AC2729 er en luftrenser med indbygget luftfugter.

Den eneste luftrenser i testen, som aktivt bekæmper allergener og tør indendørsluft.

Indbygget luftfugter! Meget tydelig information om luftkvaliteten. Speciel allergen-tilstand. Effektiv filtreringsløsning. Meget støjsvag i laveste tilstand.
Lidt besværligt at fylde vandtanken. Føles lidt skrøbelig.
Læs hele testen

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro - den mest prisvenlige

Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro er effektiv og nem at bruge. De få ulemper kan vi leve med til denne pris.

Nemt at rengøre blæseren. Effektiv filtrering med tredobbelt filter og ionisering. God til at opsamle selv groft støv.
Højt støjniveau. Dyrt, hvis man skal skifte filter ofte. Stort apparat.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Scroll to Top