: TrekStor SurfTab Xintron 10.1 Fan Edition

For fans og nye tilhængere

Ny, tyndere og hurtigere udgave af TrekStors 10 tommers tablet med tv og Intel-processor om bord.
Lyd & Billede mener
TrekStor har raffineret deres opskrift på lækre økonomi-tablets med god ydelse og flot design. Tv-modtageren er praktisk og forvandler din tablet til et fjernsyn.
Skærmopløsningen er ikke imponerende, ram’en er noget skrabet, og prisen er steget mere end ydelsen, når man sammenligner med forgængeren.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Skærm: 10,1" IPS, 1280 x 800, 160 dpi, multitouch
  • Processor: 2,0 GHz Intel Atom Z2580 dual-core (4 tråde)
  • Grafik: PowerVR SGX dual-core (8 tråde)
  • Hukommelse: 1 GB ram / 16 GB lager
  • Kamera: 5 MP (bag) / 2 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 b/g/n
  • Tilslutning: Lyd (3,5 mm mini-jack), Micro USB, microSDHC-kort
  • Mål: 25,1 x 16,1 x 0,87 cm
  • Vægt: 615 g
Annonce
Annonce
forfatter

Hvor TrekStors tidligere tablets blev drevet med ARM-kraft, er denne Atom-drevet. Altså med en Intel Atom-processor i stedet for en CPU fra ARM. Grafikprocessoren er også en anden end i den tidligere model, SurfTab Xiron 10.1, nemlig en PowerVR SGX, som traditionelt plejer at give god ydelse i spil.

Processorhastigheden er 2 GHz, hvor forgængeren kørte med 1,6 GHz. Og hvor processoren i den gamle Xiron havde fire kerner, er den nye dual-core, men med fire tråde. Så forskellen er i praksis ens. Dog er der kun 1 gigabyte ram i den nye Fan Edition, i modsætning til 2 gigabyte tidligere. Lagerpladsen er 16 gigabyte.

Af ydre ligner Xintron de andre tablets, vi har set fra TrekStor. Forsiden er af plastic (sort eller hvid), og bagsiden af aluminium, hvilket er med til at gøre tabletten stiv og stabil. Og så ser det i øvrigt lækkert ud. Med en tykkelse på 8,7 mm er den TrekStors hidtil tyndeste 10 tommers tablet.

Der er de sædvanlige knapper til navigation og lydstyrke samt en Home-knap. Men hvor mange billige tablets har knapperne på bagsiden, har Xintron 10.1 dem på siden. Det gør betjeningen lettere. Det er også et plus, at højttalerne – og dem er der vel at mærke to af – er rykket om på forsiden, så man får klarere lyd. Også når tabletten ligger i skødet, hvor lyden fra bagudvendte højttalere ville blive kvalt.

Skærmen har en opløsning på 1280 x 800 pixel. Det er i orden, men lidt skrabet. Den er dejligt lysstærk, men har en svag blåtoning. Bagkameraet er på 5 megapixel, og frontkameraet på 2 megapixel. Begge dele er, som man kan forvente til prisen.

Annonce

bak

Fan Edition blev lanceret ved starten af sommerens fodbold-VM. For at sportsseere ikke skal være tvunget til at sidde derhjemme, leveres den med en digital DVB-T tv-tuner til USB-porten, så man kan følge med i sine yndlingsudsendelser på farten. Modtageren virker fint og giver et rent, støjfrit signal, når man befinder sig inden for rimelig afstand af senderen. Hvis den lille antenne ikke er nok, kan man også tilslutte en større antenne via et adapterkabel, men så går en del af pointen ved en bærbar modtager jo fløjten.

Selv om vi er vant til at se Intel Inside-logoet som et kvalitetsstempel, er forskellen i ydelse ikke himmelråbende. Den tidligere Xiron 10,1 tommers model var en rimelig kvik økonomi-tablet, og det samme er Fan Edition. Apps åbner uden nævneværdig forsinkelse, og når man browser på nettet, sker det også uden større forsinkelse. Så længe websiderne ikke bliver alt for komplicerede, for så mærker man den beskedne mængde ram i form af langsom åbning.

Det blev også afsløret i Browsermark-testen, som ikke blot var langsom, men meget langsom. En ydelse på 665 er langt under de 1.500-2.000 point, som vi er vant til at se fra andre tablets i dette prisleje. Inklusive TrekStors egne. Men testen blev både udført på den medfølgende browser og på Google Chrome for Android, med sammenfaldende resultat. Og gentaget efter genstart, stadig med samme resultat.

Solid – og forudsigelig – ydelse
Mens web-browsing overrasker, er de øvrige testresultater forventelige. Med vores standard-testprogram, Geekbench 3, får Xintron 10.1 en score på 544 i single-core og 1.284 i multi-core. Begge er en smule højere end forgængeren, hvilket harmonerer fint med, at der er skruet lidt op for processorhastigheden, men skiftet til Intel-CPU har på den anden side ikke ført til nogen markant forskel i ydelse.

Annonce

Samme mønster gør sig gældende med det mere grafisk orienterede testprogram AnTuTu 4, hvor tablet’en opnår et resultat på 21.679 point. I tørre tal er det ca. 10 procent mere end forgængeren.

Jeg kan ikke sige, at brugeroplevelsen er blevet klart glattere, dertil er forskellen for lille. Men der er under alle omstændigheder tale om en ganske hurtig tablet, som ikke går af vejen for spil.

Konklusion
TrekStor Xintron 10.1 Fan Edition er en flot 10 tommers tablet til en rimelig pris. Du får ikke den mest hippe teknologi, men god ydelse og en stor skærm til samme pris som de fleste 7-tommere i mellemlejet. Tv-tuneren er en sjov feature, som for nogle vil være en afgørende ekstra fristelse.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.