Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 4 jule-tablets

En tablet til jul

Hvilken tablet skal ligge under træet i år? Vi afslører vores favorit.

Skrevet af / 15/12/2015 - 06:00
4 jule-tablets
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Tablet-markedet er ikke, hvad det har været. Traditionelt har vi testet årets high-end tablets enten i december eller januar, men i år er der enten slet ikke kommet nogen ny high-end model fra de store producenter (Apple), eller også er den nye high-end model nærmest identisk med forgængeren fra sidste år (Samsung).

Nogle producenter har valgt slet ikke at sende deres nye tablets på markedet i Skandinavien – f.eks. LG, der på IFA 2015 lancerede den lækre G Pad II, som altså ikke vil finde vej til butikshylderne i hverken Danmark, Norge eller Sverige.

 

Tåler ingen sammenligning

Men vi giver ikke op så let, for selvfølgelig er der kommet nye produkter på markedet, som bejler til forbrugernes gunst. Og selv om der bliver solgt færre af dem nu end for blot få år siden, er en tablet stadig et populært smart produkt til hjemmebrug og til at have med på farten.

Men når vi nu ikke kan finde tilstrækkelig mange tablets, der passer ind i high-end kategorien, hvad angår specifikationer og pris, så må vi spille de kort, vi har fået på hånden.

Derfor er denne gruppetest ikke en sammenlignende test. Det ville være som at sammenligne æbler og appelsiner. Vi har to dyre tablets med i testen (Apple iPad mini 4 og Samsung Galaxy Tab S2), en i mellemklassen (ASUS ZenPad 10) og en i budgetklassen (Lenovo Yoga Tab 3). Ved vurderingen af hver tablet er der derfor taget hensyn til prisen, og vi kårer hverken en vinder eller et bedste køb.

Vi nøjes med at give vores specielle anbefaling til den tablet, som vi vurderer vil skabe størst glæde, hvis den ligger under træet juleaften.

 

Sådan testede vi

Ydelsen på alle tablets er testet med testprogrammet Geekbench 3 fra Primate Labs i en cross-platform version, der giver os resultater, som er sammenlignelige på tværs af operativsystemer.

Geekbench 3 afvikler en række typiske brugeropgaver på maskinen. Testresultaterne måles med et pointsystem, hvis reference (en score på 2.500) er en Mac mini fra 2011 med en 2,5 GHz Intel Core i5-2520M processor. En score på 5.000 betyder altså, at den pågældende maskine er dobbelt så hurtig som referencemodellen.

Geekbench 3 leverer resultater, der skelner imellem antallet af processorkerner. Resultatet er således delt op i et single-core og et multi-core resultat, hvor sidstnævnte er processorens samlede ydelse, mens førstnævnte viser, hvor godt hver enkelt processorkerne yder. Endvidere benyttes Geekbench 3 til at teste og sammenligne produkternes batterilevetid.

Som supplement til Geekbench 3 er ydelsen på alle tablets også testet med programmet AnTuTu Benchmark.

Vi har endvidere vurderet enhederne ud fra følgende testkriterier: Internet- og browser-oplevelse, skærm (herunder opløsning, farver og touch-funktion), medier (herunder lydkvalitet og videoafspilning), specifikationer samt øvrige faktorer som brugeroplevelse og ydelse. Bl.a. har vi prøvet spil som Asphalt 8, Infinity Blade eller lignende tunge spil på alle tablet-computerne for at teste skærmopdatering, rendering, grafikeffekter samt kontrol via touch-skærmen.

Sidst, men ikke mindst spiller også design og byggekvalitet en afgørende rolle for den samlede vurdering.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Produkter i denne test

Lenovo Yoga Tab 3 8″

Køb forgængeren

Når Lenovo byder op til dans, er det åbenbart to skridt frem og et tilbage.

Det unikke kileformede design med cylinderhåndtag og nu også roterende kamera.
Forrige års skærmteknologi og processor. Ydelsen er under al kritik, og lyden er desværre også skuffende.
Læs hele testen

ASUS ZenPad 10

Smid ikke kvitteringen væk

ASUS ZenPad 10 er ikke god nok til prisen.

God lyd, der egner sig fint til både musik og film.
Til prisen er ydelsen ikke helt tilfredsstillende, men helt grelt er det med skærmen, som kommer med alt for lav opløsning og grumset billedkvalitet.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Tab S2

God vin på ny flaske

Samsung Galaxy Tab S2 er stort set samme tablet som den første Galaxy Tab S. Den er bare pakket lidt anderledes ind.

Flot, skarp skærm med kraftige farver og god kontrast. Desuden er den lynhurtig og vejer næsten ingenting. Nok også den slankeste tablet på markedet i skrivende stund.
Et ret kedeligt og tarveligt design, som ærlig talt ikke skriger af næsten 5.000 kroner.
Læs hele testen

Apple iPad mini 4

Ikke den store overraskelse

iPad mini 4 tager sig godt betalt for sidste års teknologi.

Apples ikoniske design, men lettere og slankere end nogensinde takket være fuldt lamineret skærm, der også betyder bedre billedkvalitet.
Processorteknologien var ny for over et år siden, og det burde prisen have afspejlet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top