TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Sony Xperia Z1

Sony sætter sig på tronen

Fantastiske præstationer og klasseledende kamera. Det her er årets mest imponerende smartphone.

forfatter
Publiceret 18/09/2013 - 04:28
Lyd & Billede mener
Mageløst kamera Skandaløst hurtig Vandtæt
Tung
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 4.2
  • Skærm: 5,0" TFT 1080 x 1920 (441 ppi)
  • Processor: 2,2 GHz quad-core Snapdragon 800
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager + microSD
  • Kamera: 20,7 MP BSI + 2 MP
  • Trådløst: LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
  • Mål: 144,4 x 73,9 x 8,5 mm
  • Vægt: 169 g
  • Batteri: 3000 mAh, 14 timers tale, 880 timers standby

Sidste forår, da vi testede Xperia Z, hældte vi roser ud over den, og i vores kameramobiltest klarede den sig rigtig godt. Så da vi for kort tid siden så Z1 på IFA-messen og fik at vide, at telefonen var opgraderet betydeligt, kunne vi ikke vente med at teste den.

Sony-13_Xperia_Z_1_Range-web

Udseende og konstruktion
Af ydre ligner Z1 meget sin forgænger, men når man tager den i hånden, kan man tydeligt mærke forskel. Kanterne er nu afrundet, så den ligger bedre i hånden. Desværre er den blevet temmelig tung, faktisk en af ​​de tungeste normalstørrelse-telefoner, vi har testet i år. Men kvalitetsfølelsen er fremragende med for- og bagside af ​​hærdet glas plus en rigtig solid metalramme.

Sony-5_Xperia_Z_1_Black_Metal_Frame-web

Ligesom Xperia Z er også Z1 vandtæt, selv om dækslet til hovedtelefonstikket er væk. Lugen til opladestikket er blevet lettere at finde og åbne, og vi sætter pris på, at man kan sætte hukommelseskort ind. Knapperne er nemme at finde, selv om vi synes, at tænd/sluk og volumen sidder for tæt på hinanden.

Sony-6_Xperia_Z_1_Black_Powerkey-web

Skærm
Takket være fuld HD-opløsning får man en rigtig god pixeltæthed, trods det at skærmen er på hele 5 tommer. Selv lille tekst er let at læse, og alt ser rigtig skarpt ud. Ligesom på tidligere modeller anvendes Sonys Bravia billedforbedrings-teknologi, men nu også (ligesom på Sony Xperia Z Ultra) Triluminos-teknologien, der er hentet fra deres tv-apparater. Det betyder, at skærmen kan vise flere og mere præcise farver. Og vi er absolut tilfredse med billedkvaliteten fra Z1; det er en fornøjelse at se film og kigge billeder.

Sony-14_Xperia_Z_1_White_Group-web

Kamera
Det mest spændende nyhed i Z1 er dog kameraet. Sonys mobilafdeling har arbejdet sammen med kameradivisionen og bruger nu de samme komponenter som i kompaktkameraerne. Det lyder måske vanvittigt at øge opløsningen til ​​over 20 megapixel i en smartphone, men Sony har indsat en Exmor RS sensor, der er lige så stor som i et kompaktkamera. Sammen med det lysstærke G-objektiv med blænde f/2.0 giver det overraskende gode billeder.

Sony-7_Xperia_Z_1_Black_Camera-web

Vi har faktisk ikke set magen til lysfølsomhed i et mobilkamera før. Det eneste telefon, der kommer tæt på, er HTC One. Der kommer ganske vist noget billedstøj, men Z1 kan tage billeder, hvor andre smartphones må give op. I godt lys får man virkelig skarpe billeder og som regel med fremragende farvegengivelse. Autofunktionen er god til at finde ud af, hvilken scenetilstand der skal bruges, men indimellem bliver indstillingerne overhovedet ikke gode. Hvis man indstiller manuelt, får man derimod rigtig gode billeder. Forhåbentlig kan Sony løse problemet med en opdatering. Kameraet er også meget hurtigt, hvilket gør burst-tilstanden virkelig nyttig.

Sony-37_Xperia_Z_1-web

Lyd
Walkman-app’en gør musiklytning til en fornøjelse. Ikke nok med at man har adgang til Sonys musikbutik Music Unlimited, det er også let at finde andre musikkilder. Alle computere og medieafspillere i netværket dukkede automatisk op i app’en.

Det er også beundringsværdig let at afspille musikken på trådløse højttalere som f.eks. Sonos. Den indbyggede højttaler i bunden af telefonen er okay, men det er, når man sætter et par gode hovedtelefoner til, at musikkvaliteten virkelig kommer til sin ret.

Sony-45_Xperia_Z_1-web

Brug
Takket være Sonys mediebibliotek får man apps, der giver adgang til og håndtering af film, musik og spil. Desuden er det helt klart meningen, at man skal bruge Z1 med andre enheder og tjenester i hjemmet. Man får både værktøjer og guides til at dele indhold på f.eks. tv-apparater og sociale medier. Man kan til og med sende det, man filmer, live til Facebook og se kommentarer i realtid.

Sony-44_Xperia_Z_1-web

Ydelse
Takket være den nye processor og masser af hukommelse er telefonen vanvittigt hurtig. Ikke alene føles alt hurtigere at bruge, det blev også bekræftet af vores testprogrammer. Geekbench 3 gav en næsten dobbelt så højt resultat (!) som Samsung Galaxy S4 (914 point for single-core og 2.707 point for multi-core mod henholdsvis 549 point og 1400 point til Galaxy S4), og AnTuTu var 50 procent hurtigere (33.601). Selv browseren er hurtig og kører HTML5 50 procent hurtigere end noget andet, vi har testet.

Det er helt klart en fremragende mobil til komplekse spil og avancerede apps.

Antutu1

Konklusion
Sony har taget en allerede god telefon og slebet skavankerne væk, trimmet den til racerhastighed og toppet det hele med et klasseledende kamera. Det er den hurtigste telefon, vi nogensinde har testet, og vi har aldrig før set så gode billeder fra et mobilkamera, især i svagt lys.

Z1 er en luksustelefon, der både føles godt og ser godt ud. Og så er den vandtæt. Der er ikke andet at gøre end at overgive sig og aflevere kongekronen til Sony, der viser, hvor skabet skal gå.

Sony-4_Xperia_Z_1_Black_Back_Close_Up-web

Kommentarer

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend