: Sony Xperia E4G

Økonomimodel med klasse

Xperia E4G er et flot eksempel på en telefon, hvor den overflødige luksus er skåret væk, uden at det er gået ud over det vigtige.
Lyd & Billede mener
God skærm, fremragende lyd, hurtig processor – og ikke mindst LTE! Man får forbløffende meget smartphone for en brøkdel af, hvad luksusmobilerne koster.
Designet er plasticagtigt, og det er småt med lagerplads og navnlig ram. Men til prisen er der ikke grund til at klage særlig højt eller længe.
Specifikationer
 • Skærm: 4,7" 960 x 540

 • CPU: 1,5 GHz MT 6752 quad-core
 • GPU: Mali-T760
 • Hukommelse: 1 GB ram / 8 GB lager (+ microSD-kort op til 32 GB)
 • Styresystem: Android 4.4.4
 • Kameraer: 5 MP / 2 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, 3G, Bluetooth 4.1, Wi-Fi
 • FM-radio
 • Batteri: 2300 mAh
 • Mål: 7,1 x 13,3 x 1,1 cm
 • Vægt: 135 g
 • Annonce
  Annonce
  forfatter

  Vi elsker at skrive om de nyeste high-end smartphones. Men når alt kommer til alt, er det de færreste, der har lyst eller råd til at investere i en supertelefon som Samsung Galaxy S6, der måske nok er en af de mest attråværdige smartphones lige nu. Men samtidig også en af de dyreste.

  For dem, der ikke vil spendere over 5.000 kroner på en telefon, som er teknologisk forældet om et år, kan det betale sig at kigge på økonomimodellerne, der ikke har samme sexappeal, men som til gengæld kun koster en brøkdel.

  Sony Xperia E4G minder af omfang om sidste års billige Xperia-model, M2. Forsiden er af ikke nærmere defineret “ridsebeskyttet glas”, og bagsiden er af plast. Og mens stadig flere topmobiler efterhånden får fastmonteret bagside og vandtæthed, har E4G aftagelig bagside og er ikke beskyttet mod vind og vejr.

  Skærmopløsningen er på 960 x 540 pixel (det samme som på M2). Det er kun lige akkurat nok til ikke at virke pixeleret på en 4,7 tommers skærm.

  Under motorhjelmen er der til gengæld sket store forbedringer. Som navnet snedigt antyder, har telefonen 4G/LTE. Og processoren er opgraderet til en 1,5 GHz quad-core fra MediaTek, der giver rigtig mange kræfter. Den har 1 gigabyte ram at boltre sig med og 8 gigabyte internt lager, som kan udvides med ekstra 32 gigabyte med et microSD-kort.

  Annonce

  8 gigabyte lager er skrabet, men når Android 5.0 snart rulles ud på denne model (telefonen leveres med Android 4.4.4), vil man kunne installere apps på et SD-kort. Værre står det til med arbejdshukommelsen: 1 gigabyte ram. 1 gigabyte bliver hurtigt brugt, når mange af de installerede apps kræver at køre konstant i baggrunden.

  02_Xperia_E4g_Black_Group

  To dage på en optankning
  Sony slår i deres markedsføring på, at deres telefoner har en batterilevetid på to dage, og det er faktisk korrekt ved almindelig brug. Batteritesten i Geekbench 3 gav en køretid svarende til otte timers aktiv brug, før batteriet gav op. Og det var endda uden at aktivere Stamina-indstillingen, der kan presse endnu længere levetid ud af de sidste procent af batteriet.

  Skærmen er ikke højopløst, men billedet er klart og farvestrålende, og lyden er decideret fremragende. Faktisk er det noget af den bedste lyd, jeg har oplevet fra en indbygget mobilhøjttaler. Uden at det dog på nogen måde inviterer til at spille musik over den. Her skal der stadig en ekstern højttaler til, og telefonen understøtter den nye Bluetooth 4.1 standard.

  Udvalget af installerede apps er ganske udmærket. Her får man de fleste af Sonys egne apps.

  Annonce

  Men der skal naturligvis laves nogle kompromiser i en økonomitelefon. Det gælder f.eks. kameraerne, som er på henholdsvis 5 og 2 megapixel. Det er lige akkurat okay, men langt fra at leve op til den føring på mobilkameraer, som Sony har med deres topmodeller.

  11_Xperia_E4g 08_Xperia_E4g 03_Xperia_E4g_Black_Tabletop
  <
  >

  Benchmarks
  Xperia E4G er et stort spring fremad sammenlignet med sidste års M2-model. Faktisk scorer den mere end dobbelt så højt i Geekbench 3, nemlig 727 i single-core og 2.131 i multi-core. For at sætte tallene i perspektiv klarer topmodellen Xperia Z3 en multi-core score på 2.700.

  I den grafiktunge AnTuTu benchmark-test scorer Xperia E4G 32.341. Det er en ganske udmærket ydelse, der ligger på niveau med mobiltelefoner i den bedre ende af sidste efterårs lanceringer.

  Konklusion
  Xperia E4G er en veldisponeret “value-phone”, der giver forbløffende meget telefon for pengene. Hastighedsmæssigt er E4G ikke langt bagefter Sonys nuværende topmodel, Xperia Z3 – men til en tredjedel af dens nuværende pris, som igen ligger langt under lanceringsprisen. Og kompromiserne er valgt så godt, at man næsten ikke mærker forskellen. I hvert fald hvis man ikke har brug for et superkamera eller masser af ram.

  Har du dette produkt?
  Giv din karakter.

  0 / 5. Antal stemmer: 0

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   

  forfatter

  John Alex Hvidlykke

  (f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
  Annonce
  Annonce

  Læs også

  Poly vil sætte sig på markedet for professionel lyd & video til hjemmearbejde.
  3:2-skærmen får 3.3K opløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-certificering.
  Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
  Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
  Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
  Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
  Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
  Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
  Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
  Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
  Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
  JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
  DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
  Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!
  De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er lette at få plads til i det smarte hjem. Lydmæssigt er de ikke helt i mål.
  Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.