TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Samsung Galaxy Tab S4 2018 10.5

Seriøs Android-tablet

Skal man have en Android-tablet, der rent faktisk duer til arbejde, så er Tab S4 det bedste valg.

forfatter
Publiceret 17/10/2018 - 09:10
Karakter
Samsung Galaxy Tab S4 2018 10.5
L&B mener
Fænomenalt tilbehør. Ansigtsgenkendelse, der virker. Fremragende skærm.
Ikke den nyeste processor. Koster en hel del.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 8.1
 • Skærm: 10,5” S-AMOLED, 2560 x 1600, 287 ppi
 • Processor: 2,35/1,9 GHz Snapdragon 835 octa-core
 • Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 400 GB)
 • Kameraer: 13 Mp + 8 Mp
 • Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0
 • Mål og vægt: 249 x 164 x 7,1 mm / 482 g
 • Batteri: 7300 mAh, 10 timers brug
 • Web: samsung.dk
Vejl. pris 5.500Pr. 17/10/2018 Produktside

Billige tablets er der nok af, men hvis man vil have en dyrere model, der er mere end et stykke legetøj, så er udbuddet tyndt. Især hvis den skal køre Android. Sidste år testede vi Galaxy Tab S3, som vi hurtigt udråbte til årets bedste Android-tablet. Den var ikke perfekt, men nu er efterfølgeren Tab S4 her og lover forbedringer på de fleste områder.

Udseende og konstruktion

Den mest åbenlyse forskel er, at Samsung har fulgt mobilernes forbillede og skrumpet rammen. Dermed har de kunnet klemme en større skærm ind uden at ændre de ydre mål særlig meget. Og det er ikke nogen dårlig skærm, men med god kontrast fra AMOLED-panelet og høj opløsning, der gør det til en nydelse at vise billeder. Eller se film. Man kan også glæde sig over den AKG-trimmede lyd, der nu understøtter Dolby Atmos. Virkelig godt for en tablet!

(Foto: Samsung)

I brug

Der, hvor Galaxy Tab adskiller sig fra konkurrenterne, er det store udvalg af tilbehør. Med et tastatur kan den erstatte en bærbar på rejser. Med den fremragende Wacom-pen kan man både lave skitser og benytte alle de smarte genveje, der får jobbet gjort hurtigere. Og på kontoret kan man bruge Dex docking-stationen og koble tablet’en til en stor skærm.

Brugerfladen justeres automatisk, så den bliver mere computeragtig, hvilket gør S4 lettere i brug end med Androids standardbrugerflade. Vi kan også godt lide den forbedrede ansigtsgenkendelse, der sjældent kikser.

Ydelse

Forgængerens lidt forældede indmad er blevet opdateret med en mere moderne processor, selv om det ikke er den allernyeste. Til lettere opgaver er den 10-20 procent hurtigere, mens flertrådede apps faktisk er hele 65 procent hurtigere. Også grafikken er speedet op med 35 procent. Det er mere end nok til de fleste anvendelsesområder.

Konklusion

Samsung lader til at være de eneste, der stadig tror på eksklusive Android-tablets. Forgængeren S3 var vores favorit sidste år, og dette års opdatering vil ikke skuffe nogen.

Ved at skrumpe kanterne har de kunnet klemme en meget større skærm ind, uden at tablet’en er vokset nævneværdigt. Super AMOLED-skærmen er endnu bedre end iPad at se film på, og selv højttalerne er blandt de bedste. Derimod er Android mindre velegnet til tablets end iOS. Ydelsen er også blevet skruet op til det niveau, man forventer i dag. Men det er tilbehør som S-Pen, tastaturet og Dex-docken, der gør, at Galaxy Tab S4 faktisk kan bruges til arbejde på seriøs vis.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend