TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Samsung Galaxy S III

Kongen er tilbage

Efterfølgeren til sidste års bedste mobil er her, og den er lige så imponerende.

forfatter
Publiceret 05/06/2012 - 12:25
L&B mener
Fantastisk skærm Batteritiden Hurtig
Ingen 4G Usikker stemmestyring Prisen
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 4.0.4
 • Skærm: 4,8 tommer 720x1280 Super AMOLED
 • Processor: 1,4 GHz Exynos quadcore
 • Hukommelse: 1 GB / 16 GB + micro SD
 • Kameraer: 8 Mp + 1,9 Mp
 • Trådløst: WLAN, BT 4.0, NFC
 • Størrelse: 137x71x8,6 mm
 • Vægt: 133 gram
 • Batteri: 2 100 mAh, 11,6 timers samtale, 770 timers standby
Vejl. pris 5000Pr. 05/06/2012 Produktside

Forventningerne til Galaxy S III har været skyhøje, og forhåndsbestillingerne slår nye rekorder. Nu er den her endelig, og den opfylder de fleste ønsker. Skærmen er reelt blevet meget større og er nu næsten oppe i Note-klassen. Det er desuden en af de bedste skærme, vi har set, med fantastisk kontrast og udmærket farvegengivelse. Takket være den høje opløsning bliver tekst skarp og letlæselig, trods det at skærmen er hele 4,8 tommer. Lige så imponerende er det, at det ikke er gået ud over ergonomien. Mobilen er vældig tynd, men stadig afrundet, så den ligger godt i hånden.

Den føles også vældig hurtig at bruge, selv om klokfrekvensen ikke er helt så høj, som hos nogle konkurrenter, men præstationstests viser, at den faktisk bider dem i haserne. Lagringskapaciteten er med kun 16 GB ikke imponerende, men på den anden side kan man stoppe et microSD-kort i telefonen og dermed mangedoble kapaciteten. Et eksempel på, hvordan man bruger hestekræfterne, er, at man kan formindske videoafspilleren og lave noget andet, mens man fortsat ser film i et flytbart vindue. Imponerende rent teknisk, selv om vi ikke kan komme på nogen situationer, hvor vi før har savnet denne finesse.Kameraet er virkelig godt og desuden vældig hurtigt. Man har interessante funktioner som automatisk valg af foto ud af en serie samt at kunne tage et foto, mens man filmer i full HD!

Som den første Android-mobil udfordrer Galaxy endda Apples stemmegenkendelse Siri. Man kan altså få svar på spørgsmål og styre visse funktioner, bare ved at tale med den. Den lider dog af samme problem som Siri, nemlig at den ikke fungerer på dansk. Selv om man taler engelsk med den, så er det ikke helt så godt, og som Siri stadig langt fra perfekt.

En anden interessant finesse er, at mobilen holder styr på, om du kigger på skærmen eller ej. Lige inden den planlægger at slukke skærmen, tager den et billede af dit ansigt, og hvis øjnene forstsat er rettet mod mobilen, så fortsætter skærmen med være tændt. Meget praktisk, når man læser lange tekster og slipper for at røre ved skærmen hele tiden, for at holde den i gang. Man kan også tage telefonen op til øret midt i en SMS-konversation, så ringer den automatisk den anden part op.

Med hensyn til hardware er Samsung altså i topklasse, og telefonen har tilmed mange interessante finesser, som konkurrenterne savner.

Konklusion
Samsung har gjort det igen. De har leveret en rigtig top-telefon, som imponerer på alle områder. Men er den perfekt? Nej, vi savner 4G. Er det den soleklart bedste mobil? Nej, vi er lige så imponerede over HTC One X. Er det årets mobil? Det er helt klart for tidligt at sige, med blandt andet iPhone 5, som ventes senere på efteråret. Men har du gået og været sulten efter en Galaxy S III, så skal du klart slå til, for den opfylder alle forventninger og lidt til!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend