: Samsung Galaxy Note

Mobilkæmpen

Samsung prøver at skabe sin helt egen niche med Galaxy Note. Spørgsmålet er, om det kommer til at lykkes?
Lyd & Billede mener
Enorm skærm Høj skærmkvalitet
Meget stor Lidt kluntet at håndtere
Specifikationer
  • Størrelse: 147 x 84 x 10 mm
  • Vægt: 178 gram
  • Skærm: 5,3 tommer, 1280 x 800 pixels
  • Type: AMOLED
  • Kamera: 8 MP
  • Tilslutninger: Wlan, Bluetooth, GPS og 3G
Annonce
Annonce

Det første, som slår en, når man åbner æsken med Galaxy Note, er, at dette er en enorm telefon. Med en skærm på 5,3 tommer må man indse, at man må ændre sit syn på, hvad en mobiltelefon egentlig er.

I mange år var minimalisering den store trend bland mobiltelefoner, men med populariteten af såkaldte ”smartphones” har dette ændret sig dramatisk. Telefonerne får stadig større skærm, og for de, der synes at den originale iPhone havde stor skærm, er det bare at indse, at denne må regnes for rimelig lille.

Med Galaxy Note er grænsen for størrelse imidlertid trukket til bristepunktet.

Både praktisk og upraktisk
Det er klart, at et sådan bæst af en mobiltelefon giver nogle udfordringer. Den første er, at den kan være vanskelig at få plads til. For det andet er nødvendigheden af håndfrit udstyr. Med Galaxy Note er det ikke et alternativ men en nødvendighed. Den så stor, at hvis du skal bruge den som en normal telefon, når du taler, ser du ud som en idiot. Den er lidt mindre end et A6 ark, og så ser du noget speciel ud med den oppe mod øret. En anden ting er, at den er vanskelig at håndtere med en hånd. Her kræves der to hænder for at håndtere Note på en fornuftig måde.

På den praktiske side er det en telefon med mange positive sider. For det første er det en størrelse, som gør surfing på nettet til en fryd. Størrelsen gør det både let at læse, og ikke mindst giver det overblik. Skærmen har en opløsning på 1280 x 800 pixels, noget som gør den til en af de bedste skærme på markedet. At den også er af typen Super AMOLED, gør den bare endnu bedre. Du kan faktisk se film i 720p på skærmen.

Annonce

Pennen
En af de ting, der adskiller Note fra alt andet, er den medfølgende pen. Rent instinktivt var det noget, vi reagerede med en vis skepsis på. Efter at have brugt den en tid, opdager vi alligevel, at der er grunde til at den er der, gode grunde. Helt centralt er muligheden for at tage noter, lave skitser, lave tegninger og en mængde andet. Og her er pennen helt essentiel.

Med den store skærm siger det sig selv, at alt bliver stort og behageligt rent visuelt. Applikationer som f.eks. kalender bliver en fryd at bruge, og bruger du pennen, er det faktisk meget brugervenligt. Skærmen er kapasitiv, så det er på ingen måde nødvendigt at bruge pennen til alt muligt. Med fingrene fungerer det fint, men pointen er, at der, hvor du med mange andre smartphones ville ønske, du havde noget bedre at skrive med end fingrene, så har du det faktisk med Galaxy Note.

Konklusion
Note er en mobiltelefon med mange interessante muligheder og funktioner. Rent teknisk er den formidabel, og brugervenlig er den også. Problemet er, at den er meget stor, samtidig med at det også er dens styrke. Genindførelsen af pennen i mobilsegmentet har også mange klare fordele, i alt fald på en telefon af denne størrelse. Jeg tvivler på, at vi kommer til at se den i mindre telefoner.

Uanset hvad, er det en glimrende telefon/notatblok/tablet, jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal kalde denne nye kategori. Det er imidlertid ingen billig oplevelse. En pris omkring 5.000 er faktisk knap 500 kroner dyrere en en iPad2 med WiFi og 3G og 16 GB hukommelse. Den kan du så godt nok ikke ringe med.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Gisle Orlund


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Samsung Galaxy S21+ 5G er en glimrende mobil, som er svær at elske.
Motorola Razr 5G kunne have været næsten magisk. I stedet lever klapmobilen ikke op til sit ikoniske navn.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets vildeste monstermobil, som gør op med fortidens synder.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.
DJI Mavic Air 2 er et flyvende kamera, der giver dig et helt nyt perspektiv.
Hjemmekontor eller hjemlig hygge? Denne skærm er velegnet til begge dele!
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er lette at få plads til i det smarte hjem. Lydmæssigt er de ikke helt i mål.